Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, potřebovala bych poradit, malé je rok a chystáme se koupit první zimní botičky. Jaké jsou vhodné pro tak malé dítko? Co by jste mi poradili?
@Jana.49 už chodí sama? Pokud začíná chodit tak bych vzala jen první botičky, stejně venku běhat nebude a ve fusaku jí bude teplo ![]()
Ještě ne, ale už to dlouho trvat nebude, ale právě pochybuji že celou zimu vydrží být jen v kočárku, už teď kočárek nesnáší.. tak fakt opravdu nevím
@Jana.49 aby to vůbec uchodila, přece jenom ty zimní jsou těžší než na jaro
, my kupovali první až sama bez pomoci přešla pokoj ![]()
Tyhle superfit jsou prave úplne lehounky. Na prvni krůčky nejlepší. Navíc maji goretex takže nepromoknou.
No právě také přemýšlím jestli je vůbec využije, kdyby bylo jaro tak neváhám a nějaké jí 100% pořídím
Jako ty superfity jsou opravdu fajn (taky mam), ale nekrestansky drahy. Takze az zacne ditko opravdu chodit, vzala bych ho do obchodu a vyzkousela, predem hrozne blbe odhadnes velikost, dcera za ctyri mesice narust o ctyri cisla, velice skokove. Jeste mam zimni Fare, ty jsou taky moc fajn a asi o sest stovek levnejsi, jen nemaji membranu, ale taky jsou krasne mekke. Taky se ti muze stat, ze pri vyzkouseni primo na noze predem peclive vybrany model nakonec pri chuzi neobstoji (taky jsem zazila). Ale pokud ti nebude lito penez na treba jen dvoumesicni obcasne noseni, tak ty superfity zkus, jsou uzasne lehoucke a mekke.
@Jana.49 nez bude chodit tak nic.az bude chodit opravdu jiste tak do obchodu a vybrat. Ty superfity ji teoreticky vydrzi dlouho, tedy jen dle rustu nohy, ale pokud budou celorocni muze je mit i na jaro ![]()
Dcera chodila asi od října, první boty jsme kupovali taky zimní, ale brali jsme je až po Vánocích, právě ty superfity z obrázku, jen na tkaničky, přijde mi to lepší v těch menších velikostech. Dcera je ale moc neuchodila, v kočárku většinou spala a v obchodáku v nich udělala pár kroků… Ale zas jsem je za 600,–kč letos prodala, byly jako nové( já bych použité nekoupila, ale prodané byly hned…). A s tou velikostí je to různé, loni měla velikost 21 a obula je celou zimu. Letos jsme z celoročních 22 šli rovnou do zimních 25…
Myslím, že čím později je koupíš, tím líp. Některým dětem vadí nejen sníh na zemi, ale i to že foukne větřík a tak, tak třeba si dcerka rozmyslí, jestli vylézat z teploučkého kočárku ![]()
Malému byl rok a kupovali jsme zimní na sucháč velikost 24. Už teda chodí. Stály asi 1000korun a jsou z žirafy
První dcera měla rok a půl a ikdyž plně chodící tak v zimě se většinou vozila. Tenkrát jsem jí koupila superfity a nevim zda to bylo tím, že v nich nechodila, ale měla studené nohy i přes dvoje ponožky. Druhé dceři 14 měsíců jsem teď koupila kožené DPK, loňský model za 600 kč. Ale i Fare mají pěkné botky. Chce to obejít obchody a vyzkoušet.