Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobré ráno,
Kupujete botičky přes nějaký eshop? Já přemýšlím, jestli to risknout nebo ne. I když přeměřím nožičku, tak to přeci nemusí sedět, co se týče šířky nebo to může jinde tlačit/ nesedět…Kupujte takto nebo radši to vždy vyzkoušíte? Když už kupujete přes eshop, vyplatí se vám to? Díky
Nakupuji pravidelně, vím, které boty dětem sedí a už vím i jakou budou potřebovat velikost. Jen přeměřím nohy a objednám. Vyjde mě to výrazně levněji než v obchodě, naposledy jsem ušetřila přes 700kč a to už se fakt vyplatí.
Kupuju botky, co už mám ozkoušené a jen potřebuju větší velikost, zatím vždy všechno sedělo perfektně
Pokud kupuji pres eshop, tak ozkoušíme typově podobné někde na prodejně. Ale příliš se mi to nevyplatí, u nás (kolín, Poděbrady) mají pěkné ceny v kamenných prodejnách, v podstatě stejné jako v eshopu a ještě bez poštovného. Kupuji většinou Fare.
Tak to máš štěstí. Mě už se dvakrát stalo, že boty od jedné značky měli číslování jiné. Dcera má velikost 28, chtěla jsem koupit superfitky 28. Zkoušeli jsme dva modely a sedli ji lépe 29, ty 28 byli stejné veliké jako u jiného modelu superfitek 29. Jen ty 28 tlačili trochu víc u nártu. Takže přemýšlím, jestli to riskovat nebo. Protože jsem na netu koukali na ty 28, velikostně by ji sedli jako ty kupované 29, ale tlačili/nesedli ji jinde…Je jasný, že někdy přes eshop je to výhodnější, ale vadilo by běhání na poštu kvůli případné výměně ( i poštovné platit navíc).
Ja radsi ne, protoze uz se mi dvakrat stalo, ze botky neodpovidaji. u Peddy ruznych typu maji ruzne rozmery a pak Befada jsou o cislo vetsi. ale tak tam uz s tim pocitam (sy ma nohu 28, ale befado backoru ma 27). takze jsem chtela zkusit na krame velikost a objednat pre net, ale treba prave ty zimni Peddy jsou naprd, protoze se tvari podobne, ale pritom jsou jine
tak je radsi koupim na krame.
Já ano, kupuji. Mají větší výběr než v klasickém obchodě a hlavně ty značky co bych chtěla pro syna nikde v okolí nemají
@Laaja a jestli se mohu zeptat, kde je kupuješ? 700 už se vyplatí…i s poštovném?
@Bunnies mám dvě děti, takže se to vyplatí určitě. Hledám, kde jsou nejlevnější a mám odzkoušené asi dvě paní na mmb od kterých objednávám pravidelně a poštovné mají zdarma. Dětem kupuji Fare, teď jsem kupovala trekové. V obchodě stojí 1300-1500 Kč jedny, já je sehnala za 1000kč, takže se mi to fakt vyplatilo a ještě jsem neplatila poštovné.
@renyx píše:
Pokud kupuji pres eshop, tak ozkoušíme typově podobné někde na prodejně. Ale příliš se mi to nevyplatí, u nás (kolín, Poděbrady) mají pěkné ceny v kamenných prodejnách, v podstatě stejné jako v eshopu a ještě bez poštovného. Kupuji většinou Fare.
@HanHa koblizkovi boticky
..ulici nevim, ale je to kdyz jedes od svetelne krizovatky u “modreho bodu“ smerem k hlavni poste, tak po leve strane te hlavni. Ted se mi spis osvedcila Zirafa v Podebradech - od Fare ti objednaji z katalogu jakekoliv botky. My vyzkousely podobne na prodejne, na netu jsem vybrala ktere chci a za 4 dny byly na prodejne a za cenu jako v tom jejich eshopu.. Ale myslim ze jen od Fare
Holky, díky, možná to jednou risknu. Zítra jedu do Prahy. Nevíte o nějakém obchodě na Praze 8, ať nemusím jezdit přes celou Prahu?
Fajn jsou prodejny DETSKA OBUV DPK… jedna je v Praze 2 na francouzské a druhá je v říčanech, ale z barrandova to mám po okruhu co by kamenem hodil
- já jezdím tam…prodavacky bezvadne…hlavne takova tmavovlasa ma trochu prizvuk…ale OPRAVDU poradi podle typu chodidla a sirky a maji tam velky vyber znacek…jen je skoro pulka listopadu, takze je pravdepodobny ze uz nebudou mit uplne vsechno…