Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Mar__tanka1983 a myslíš, že např. s goretexem tyto jsou vhodné i do deště?
Dcera má ty první (v holčičích barvách) a je maximálně spokojená. Jen na probíhání kalužemi jsem pořídila holinky.
@evulkanov Mam presne tento typ s gtx pro obe deti a spokojenost maximalni, kupuju je uz asi ctvrtou sezonu ty same, i v lehkych kaluzich maji deti suche ponozky
Myslim, ze do bezneho destiku v pohode, a pokud bude extra slejvak, tak jim stejne daji plastenky a holinky nebo je nechaji ve skolce ![]()
Jen tedy bacha, jsou spis pro uzsi nozicku, starsi je nosi uz x let (ma uzkou nozicku), ale u mladsi mi prijde, ze ji jsou sirkou tak tak (nozicku ma tak normalni) ![]()
Přímo tyhle vyzkoušené nemám.
Já měla pro Honzíka celý loňský rok tyhle
tyhle
mohl lítat loužema, mokrou trávou čímkoliv, nebyla mu zima, nepotil se.
U nás děti chodívají i za mrholení nebo slabšího deště a hlavně louže drží i dlouho po dešti a nevěř tomu, že je učitelky od louží udrží ![]()
Takže mě to za ty promočené nožičky a boty mokré dva dny nestálo.
Letos jsem koupila tyhle
protože ten předchozí typ (ty s celou koženou špičkou) jsem nesehnala v Honzíkově velikosti, tak uvidíme, jak bude držet. Ale superfitům věřím ![]()
Mám zkušenost s oběma typy.Pro nás byly lepší ty druhé. Ty první se nám hůře nazouvali a vzhledem k tomu že ve školce si je měl nazouvat sám volila jsem ty druhé a snažila jsem se vždy koupit s goretexem.
@evulkanov já nevím, my nikdy celoročky s goretexem neměli (jen zimní, ale s jinou membránou) a nechybělo nám to, i bezmembránové, pokud se o ně staráš a pravidelně impregnuješ, tak běžnou vlhkost nepropustí.
U nás chodí ve školce ven hodně, i když třeba mrholí, ale dávají dětem pláštěnky a gumovky, nechodí v normálních botách. Ven nechodí jen když hodně fouká vítr nebo vyloženě leje jako z konve, jinak jo…
Prosím, poradíte někdo odkaz na stránky, kde nabízejí Superfity s goretexem ve velikosti 22 na suché zipy? Ideálně aspoň trochu holčičí barva by byla fajn. V těch malých velikostech většinou nacházím jen bez membrány, tak koukám ještě dál. Víc hlav víc ví. ![]()