Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
aktivne, tlaciace choditko sa nedoporucuje z toho dovodu, ze dieta sa ma ucit chodit popri nabytku, to je bokom. nie dopredu.
colafit píše:
rehabka, ke které jsem chodila s dcerkou taky z aktivních chodítek odvázaná nebyla. Říkala, že buď si na to děti příjdou samy (naše si posouvala židli) a to je nechat, ale aktivně je v tom nepodporovat.
Už jsem tu jednu diskuzi o tom zakládala, ale naše doktorka říkala, že nedoporučuje ani tlačení židle, nočníku, kočárku,...... . To už mi přijde, ale dost uhozené.
To je potom jako, když mi nějaká mamina říkala, ať bráním prckovi (jak jsem psala syn 6m a začíná si stoupat) ve stoupání, že je to moc brzy. To ho mám jako přivázat?
Terrad píše:colafit píše:Už jsem tu jednu diskuzi o tom zakládala, ale naše doktorka říkala, že nedoporučuje ani tlačení židle, nočníku, kočárku,...... . To už mi přijde, ale dost uhozené.
rehabka, ke které jsem chodila s dcerkou taky z aktivních chodítek odvázaná nebyla. Říkala, že buď si na to děti příjdou samy (naše si posouvala židli) a to je nechat, ale aktivně je v tom nepodporovat.
colafit píše:
To je potom jako, když mi nějaká mamina říkala, ať bráním prckovi (jak jsem psala syn 6m a začíná si stoupat) ve stoupání, že je to moc brzy. To ho mám jako přivázat?Terrad píše:colafit píše:Už jsem tu jednu diskuzi o tom zakládala, ale naše doktorka říkala, že nedoporučuje ani tlačení židle, nočníku, kočárku,...... . To už mi přijde, ale dost uhozené.
To bude asi nejlepší
. Naší doktorce se nelíbí, že malá v roce sama nechodí, takže prý mám z domova odstranit vše s čím si pomáhá
.
není nic lehčího než vystěhovat nábytek. Jen nevím, co s tím, když se bude přidržovat zdi
. Naše rehabka v této souvislosti říkala, že to, kdy se dítě pustí a půjde samo je záležitost temperamentu dítěte - některé se na to cítí dřív některé později. Vaše doktorka je trochu ultars, že?
colafit píše:
není nic lehčího než vystěhovat nábytek. Jen nevím, co s tím, když se bude přidržovat zdi. Naše rehabka v této souvislosti říkala, že to, kdy se dítě pustí a půjde samo je záležitost temperamentu dítěte - některé se na to cítí dřív některé později. Vaše doktorka je trochu ultars, že?
Stěhovat nábytek nebudu, už teď tu skoro žádný nemáme. Malou nechávám v klidu žít, všechno dělala s předstihem, jen se prostě bojí v pros
oru, tak co? Však má čas.
No, jasně, však jsem to tak myslela. Až se na to bude cítit, tak vyrazí ![]()