Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den
Zajímaly by mě Vaše názory odborné
i neodborné
na dětské chodítko.
Jestli se dítě naučí dříve chodit, nebo je to pro něj horsí, jestli z něj nevypadne nebo si jinak neublíží. A jestli nárazy do nábytku nebo zdí
atd.. jej tedy nábytek neponičí. Děkuji za názory a přeji pěkný den
bublinečka
ted se vsude pise ze to neni vhodne pro deti. Nase mala v nem obcas byla a v pohode. Meli jsme choditko od Chica po sestre. Neponicila nabytek a ani nevypadla. Libilo se ji to. Musi se poradne vyska nastavit. Ted uz chodi a uplne je v poradku
Tak to bude zase mela… ![]()
Já jsem chodítko měla, všechny čtyři holky v něm občas byly, následky žádné nemají. Nárazy do zdí nebo nábytku nám nic nepoškodily. ![]()
Tak ja radim rozhodne, ne!!Taky jsem davala syna do choditka, ale syn se nenaucil potom chodit ani po ctyrech , zacal nam tahat nohy za sebou, takze jsme skoncili na Vojtove metode, rozhodne je lepsi prirozeny pohyb. Dite si samo urci cas, kdy zacne chodit, kolem nabytku a hlavne je pro dite dulezite lezeni po ctyrech. Rovna si tim zada, tak nam to aspon radili na rehabilitaci
Ahoj kluk mněl chodítko a díky němu se rozhýbal a začal mi lézt,chodit a nárazy byli ale nebylo to tak staršné,
A mám holku 8 měsíců,zkoušela jsem ji dát do chodítka,ale ona mi v něm brečí,neláíbí se ji,ale ona je šikula,tak mi to ani nevadí že ho nechce,tak můj názor je,že ho vyzkoušej a uvidíš,je to na tobě ![]()
A jinak malý mi z chodítka vůbec nevypadl,nestalo se to ani jednou
tak já vím o případech, že díky tomuhle chodítku chodily pak děti po špičkách a špatně se to odnaučovalo…
nač spěchat s chozením? Až bude čas, tak dítě samo začne…
já jsem malému koupila takové to aktivní chodítko. Nejdřív si u něj jen stoupal a časem přišel na to, že za ním může chodit ![]()
Ajaj tady bude zase husto…
my měli akorát aktivní chodítko, to normální jsem nechtěla.Čekala jsem až se rozchodí sama…není kam chvátat.
tu bude veselo ![]()
tak my sme choditko mali, par krat pouzili, mala tam nebola dlho ale ona ho skor vyuzivala ako sedacku s hracim pultom,
urcite to nie je dobre na odlozenie dietata na par hodin, ale kym si nakrajas nieco v kuchyni, tak je to fajn ze sa dieta zabavi ..
pata308 píše:
tu bude veselotak my sme choditko mali, par krat pouzili, mala tam nebola dlho ale ona ho skor vyuzivala ako sedacku s hracim pultom,
urcite to nie je dobre na odlozenie dietata na par hodin, ale kym si nakrajas nieco v kuchyni, tak je to fajn ze sa dieta zabavi ..
Napadlo mě uplně to samé. To zas bude na emimi veselo.
Taky jsme měli chodítko malýho jsem tam dávala 2× denně nachcilku a v poho byl v něm štastnej
Nikdy nevypadl a následky žádný nemá.Nesmí se to přehánět a ditko tam nechat půl dne.
Měli jsme i aktivní choditko a to ho vůbec nezajímalo
O vlivu chodítka na chození docela pochybuji, ale zajímalo by mě proč je třeba dítě učit chodit. Nemělo by se to nechat na přirozeném vývoji? Mimochodem, mám 6m syna, který si začíná stoupat (jinak leze) a radost z toho nemám. Starší dcerka o něj občas zakopne a řvou oba. Zlaté časy, kdy byl v postýlce a spal.
odborné stanovisko české pediatrické společnosti.
http://www.pediatrics.cz/…_09_2004.rtf
Jako ja hrozne choditko pro synka chtela,ale nakonec jsme ho nekoupili a vubec to nevadilo.Samik zacal chodit v 11ti mesicich a myslim,ze choditko urcite nepomuze v tom,ze dite zacne driv chodit.
Mam znamy,kteří choditko pro sve deti maji a je mi to jedno,jsou to jejich deti ![]()
Ja uz vim,ze se bez nej da v pohode obejit a je to zbytecne vyhozeni penez ![]()
Mě ho dovezla tchyně, byla z toho hrozně nadšená, já moc ne:-) Ale radost jsem ji kazit nechtěla, občas jsem do toho malou dala, ale stejně v tom nevěděla co dělat a nechtěla v tom být. Naštěstí. Tak jsem ho zase vrátila, protože bylo půjčené. Ono se stačí podívat, jak je v tom to dítě zhroucené, stejně u houpaček stejnýho stylu a nosítek.