Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chtěla bych se orientačně zeptat, kolik jste dali za první brýle a jaké jste vybrali (kovové, plastové, antireflex) a kolik vám přispěla v celkové částce pojišťovna.
Děkuji
Ahoj, můj syn nosí brýle od šesti let, každého půl roku se mu horší zrak
brýle nás pokaždé stojí okolo dvou a půl tisíc, první měl kovové obroučky, ted má plast, skla vždy plastová s antireflexem. pojiš´tovna přispívá tuším směšné čtyři stovky jednou za rok
Ahoj, my jsme kupovali před půl rokem první brejličky pro skoro čtyřletou dceru vrtané, bez obrouček… super pružné s plastovými skly s antireflexem… Cena byla šílená - skoro 7.000, ale jsou fakt krásný a téměř neviditelný
Pojišťovna přispěla 500,– Kč.
Jako první ve 2,5 letech silikonové, cena myslím do 2tis. Pak znovu tytéž. Od pěti let plastové barevné, cena asi 1500. Příspěvek pokaždé 400.
Můj syn má(2 roky) má plastové(ale ne nerozbitné),tvrzená skla, cena měla být 1700,pojišťovna doplácela 500,v optice mi tvrdili, že platí jen na první brýle, tady na miminu jsem se dočetla, že to není pravda, že doplácejí i opakovaně.
Děkuji za rady, tak nakonec se podle paní doktorky brýle odkládají možná na další rok, zatím nejsou potřeba. Děkuji
Nevíte někdo, kde sehnat brýle bez straniček? Jsou to normálně klasické dioptrické brýle, ale místo straniček tam mají hned gumičku (vypadají trochu jako lyžařské brýle). Našla jsem je jen v Praze, ale to je trochu z ruky… Potřebuji jižní Moravu či Zlínský kraj.
Maminky Našemu téměř 5ti letému synovi našli oční vadu
na jednom oku má 6,25 a na druhém 4,5. Do dálky nic nevidí. Dávaly jsem za brýle 2000kč má plastové s tenčenými skly s antireflexem. Oční nám řekla že má ještě šanci že se mu očička zlepší. Bohužel mám obavu že bude muset mít brýle celý život
Bádám zda jsem koupila vhodné obroučky. Máme hodně ohebné, plastové. V optice nám nabízela kovové - slušeli mu ale skla by se nám tam nevešla. Jedno sklo vyšlo na 960kč. Pojišťovna přispěla směšných 200kč. Jak jste s brýlemi začínaly? Kluk je dost palyčatej po tatínkovi a mám obavu že mi je nebude chtít nosit
Mám raději rovnou koupit tu gumičku dozadu za hlavu? Děkuji ![]()
@Michaela99 Tak zlepší se mu to skoro jistě, ale otázkou je kdy… protože krátkozrakost se vylepšuje věkem, ale tak po 50ce ![]()
A jinak já mám tedy výrazné méně (cca kolem 2), ale stejně nemohu bez brýlí fungovat a už ke mě prostě patří, neberu to jako nějaké výrazné omezení. Začínala jsem s nima tedy později, někdy kolem 7-8 třídy na základnce, ale blbě jsem viděla už dříve, ale zvádla jsem to maskovat. Jo a za aktuální brýle jsem dala necelých 10tis.
Nevěš hlavu, reagovala jsem stejně když to zjistli u mojí 17timěsíční dcery. První brýle měla jak píšeš ty, plastové x ohebné x gumička za hlavu, zvykla si poměrně rychle a tvrdohlavec je to pěkný. Dnes už mi to nepřijde. Teď už jí kupují brýle klasické (ty silikonové dle mého nesluší žádnému dítěti), skla má z tvrzeného plastu a taky v pohodě. Jinak cenově taky okolo 2000,– ale to má značku Benetton, jezdím s ním na oční a ortoptiku do Kladna a tam jí kupuji i brýle. Jinak dcera začínala ještě na více dioptriích a pořád se jí to zlepšovala zatím. U nás to vypadá, že jde očima do manžela který má brýle taky od dětstí, holt geny. Hlavně aby nebyla tupozraka, zbytek je jen o zvyku ![]()
Oční nám říkala cosi o tupozrakosti ujíždí nám to očičko kde má více dioptrií. U nás to je prý taky genama jenže v manželovo ani v mojí rodině není nikdo kdo by měl brýle od mala genetickou vadou. Myslím že je to tím jak měl při porodu krvácení do mozku a sítnice (snad píšu správně)
Slyšela jsem ješt o nějaké operaci. Jedno oko prý 20tis. Nevíte o tom někdo něco? ![]()
@Michaela99 Nevím jakou operaci máš na mysli ale tupozrakost se operovat nedá…
@Aishenka Tupozrakost se sice operovat nedá, ale dokáží srovnat ty dioptrie i na nulu.. Ale to tupozraké oko nikdy nebud 100% fungovat, nikdy nedoostří.. Mám doma tupozrakého chlapa a děti budou na 90% taky.. Je to geneticky zatížené a za 4 generace je jen jedno dítě v linii, které to nezdědilo /ale jeho syn jí má taky/..
Každopádně když se tupozrakost chytne brzo a na to oko se cvičí a to opravdu důsledně dají se ty dioptrie snížit na minimum.. Kolega v nemocnici měl tupozrakou dceru a za 10 let cvičení se dostali na +1,25.. Začínala asi na +9..
@Michaela99 Operovat se nedá, pokud se nemýlím tupozrakost je spojení mezi okem a mozkem..