Dětské hřiště u hřbitova?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Bydlíme v okolí tohoto hřiště, připadá mi jako nejlepší hřiště v Praze. Hřbitovy máme moc rádi, díky nim tu máme úžasnej klid a filtrují i smog z centra, tak tu máme i krásně čistý vzduch. Hřiště stejně jako hřbitovy vždy patřili židovské obci a oboje tu bylo odedávna. Měla bych radost, kdyby lidi hřiště u hřbitova vnímali negativně a tím pádem jich tu tolik nebylo, protože hlavně v létě už začíná být hřiště hodně přeplněné ![]()
Příspěvek upraven 23.10.16 v 18:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcam píše:
My máme u hřbitova Domov důchodců, důchodci koukají z okna na hroby, ale chodí je i zalívat atd…ale nevim.
Tak tohle je ale dost krutý ![]()
- Citovat
- Upravit
@Takyjedna píše:
@Liz![]()
Kdy se za námi přijdete podívat? Že bychom zašli třeba na hřiště ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adam75 Vím, jak to myslíš, ano je to přirozené. Mně se spíš jedná o duchovní vhled, v tom smyslu, že hřbitov může sloužit jako brána, kde je obrovská koncentrace nejen duchů zemřelých, ale i různých entit. Tak může dojít, třeba i k nějakému nežádoucímu napojení nebo propojení. A možná právě proto, že děti zpravidla hřbitovy milují (ani já nebyla výjimkou), jsou tajemné, probouzí zvědavost, tak jejich duševní energie může začít proudit jiným směrem. Zajímal by mě pohled nějakého znalce Feng šuej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nina Filipi píše:
Zakladatelku chápu, na hřbitovech se zkrátka zdržují nízké a negativní energie. Jsou lidé, kteří to cítí a kteří to necítí. Tato negativní energie je velmi zhuštěná v období dušiček.
Přesně tak jsem to myslela, díky za pěkné podání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mari5 dobrej fórem takhle v neděli, docela jsem se zasmála
ale diky za tip na hřiště, určitě se tam zajdeme podívat a pak si ještě v období dušiček projdeme hřbitov plný svíček. To bude krásné rodinné odpoledne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mari5 pises, že veris na energie a ze se to nerespektuje. Ty veris a je to tva vec, tve rozhodnutí a proč by to ostatní meli respektovat? Ty máš možnost volby jit jinam, stejně jako ostatni mohou postavit hřiště, kde chtějí. A ne, mě by hřiště u hřbitova nevadilo. Vzhledem ke smrti meho otce je hřbitov součástí naseho života a me deti od malička na hřbitov chodí. Aspoň vedi, že i smrt je součástí života, maji respekt a uctu k tem mrtvým a nechovají se jak vandalové. Samy kupují kyticky a venecky, vi ze maji byt ticho. A když umrel pes, poplakaly si, ale nedelay hysterické sceny, jak tu občas čtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mari5 píše:
Přesně tak jsem to myslela, díky za pěkné podání
Tak ono to trochu souvisi i s poverou, ze deti do jednoho roku nemaji chodit na hrbitov. Zrejme prave proto, aby se na ne jako na citlivejsi a nachylnejsi „cile“ nenapojily zle duse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adam75 píše:
@Mari5 dobrej fórem takhle v neděli, docela jsem se zasmálaale diky za tip na hřiště, určitě se tam zajdeme podívat a pak si ještě v období dušiček projdeme hřbitov plný svíček. To bude krásné rodinné odpoledne.
Tento hřbitov plný svíček nikdy nebude, respektive tam nebude ani jedna svíčka. Je to židovský hřbitov, vzhledem k tomu co se za války stalo s židy je tento hřbitov je už několik desítek let ze dvou třetin prázdný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alimdar píše:
@Mari5 pises, že veris na energie a ze se to nerespektuje. Ty veris a je to tva vec, tve rozhodnutí a proč by to ostatní meli respektovat? Ty máš možnost volby jit jinam, stejně jako ostatni mohou postavit hřiště, kde chtějí. A ne, mě by hřiště u hřbitova nevadilo. Vzhledem ke smrti meho otce je hřbitov součástí naseho života a me deti od malička na hřbitov chodí. Aspoň vedi, že i smrt je součástí života, maji respekt a uctu k tem mrtvým a nechovají se jak vandalové. Samy kupují kyticky a venecky, vi ze maji byt ticho. A když umrel pes, poplakaly si, ale nedelay hysterické sceny, jak tu občas čtu.
Omlouvám se, jestli jsem se nějak dotkla Tvých citů, to nebyl záměr. Psala jsem, že mě trochu zaráží, že se nerespektují energie - obecně, při výstavbě. Ne, že nerespektuji rozhodnutí těch, co tam chodí. To je samozřejmě každého věc a proti gustu žádný dišputát! Jak píšeš, já mám možnost volby jít jinam. I já chodím odmalička na hřbitov a rovněž k němu mám respekt a úctu. A je bezvadné, že máš tak dobře vychované děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adam75 píše:
@Mari5 dobrej fórem takhle v neděli, docela jsem se zasmálaale diky za tip na hřiště, určitě se tam zajdeme podívat a pak si ještě v období dušiček projdeme hřbitov plný svíček. To bude krásné rodinné odpoledne.
Není zač, to hřiště samo o sobě je opravdu moc pěkné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maximálně děcka místo feťácké injekční stříkačky vyhrabou z pískoviště kostičku
a teď vážně ![]()
Osobně bych to nevnímala jako negativní, i když hřbitov může pro někoho představovat místo, kde je tísnivá atmosféra hlavně pro třeba čerstvé pozůstalé. Spíš ybch to chápala jako symbol koloběhu života, někteří si hrají, jiní umírají a truchlí.
Příbuzná má domek u hřbitovní zdi, krásný hřbitov se vzrostlými stromy a starými německými náhrobky. děti si hrají u zdi, někdy lezou i na zeď. Nebo se an ní sedí, když se udí, podobně jako ve „vesničce“. o dušičkách je pěkné sledovat hořící svíčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se zeptat kde to bylo?