Dětské hřiště u hřbitova?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
218
22.10.16 22:35

Dětské hřiště u hřbitova?

Ahoj,

myslíte si, že je to dobrý nápad? Mně to připadá zvláštní, ostatně naši předkové vždy umisťovali hřbitovy za hranice města. Jasně, města se rozrůstají a hřbitovy se dostávají víc a víc dovnitř. Zrovna dneska jsme byly na hřišti v ulici Pod Kapličkou na Praze 3. Je pěkné, ale jedna zeď je hřbitovní. Věřím na energie, na to jak nás ovlivňují a trochu mě zaráží, že se to nerespektuje. Jinak proti hřbitovům nic nemám, ale je tam energie rozkladu a smrti a proto si nemyslím, že je ideální v její blízkosti trávit čas. Cítíte to podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9321
22.10.16 22:40

To hřiště je super, jestli myslíš to s bazénkem. Já jsem chodila do MŠ, která sousedila se hřbitovem a delší strana školní zahrady byla „hřbitovní zeď“. Bylo to zajímavé a tajemné, hlavně když jsme hrály (my děti z mateřinky) na krvavé koleno. Podle mě to děti tak neberou, jsou samy mezi nebem a zemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 22:44

Já proti hřbitovům vůbec nic nemám. Se všemi mrtvými, co tam leží a znali jsme se, jsme byli zadobře. Dokonce blízko hřbitova bydlíme. Děti mají v okolí školu a školku, jsou tu i hřiště. Bydlí se nám tu moc dobře, je to klidná a žádaná lokalita.
Prosím o anonym, info ohledně bydliště.

• Citovat
  • Upravit
218
22.10.16 22:44

@Takyjedna Jo, přesně to hřiště myslím, je opravdu moc hezké. No máš pravdu, že děti to tak neberou, jen si říkám, jak to zpracuje podvědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
22.10.16 22:45

Na to hřiště také občas zajdeme a nikdy mě nenapadlo přemýšlet nad tím, že je vedle hřbitovu. Mě a mám pocit že ani synovy to nevadí. Hřbitovy jsem vždy brala jako takovou součást života. Chápu, že každý to vnímá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9321
22.10.16 22:47

@Mari5 Jak myslíš, že to zpracuje podvědomí? Můžeš to nějak dovysvětlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
22.10.16 22:50

No a? nase rodina (ja uz ne) bydli pod hrbitovem a smutecni pruvody chodi jen nasi ulici :) a nikdy zadny problem, na vychazky pak s dcerou chodime na hrbitov - s mrtvyma jsme tam za dobre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.10.16 22:56

@Mari5 Podle mě pro podvědomí jedině dobře. Aspoň děti vidí, že to patří k životu a není na hřbitovech nic, kvůli čemu by se musel dělat humbuk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.10.16 22:58

Tak u nás je nové Lidl hřiště naproti hřbitovu ;-)
Jako děti jsme na hřbitov lezli, ač jsme to měli zakázané.
Asi by mi vadilo jen to, kdyby hřiště postavili na bývalém hřbitově, ale to se snad nikdy nestane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
22.10.16 23:40

Dlouhé roky jsem bydlel vedle hřbitova, bylo to nejklidnější místo ve městě, pokud by mi tam postavili hřiště pro děti tak by mi to asi vadilo. Dokonc i moje střední škola byla hned vedle hřbitova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
23.10.16 00:00

Driv u kostelu staveli skoly… u kostelu samozrejme byl hrbitov… my na zs koukali rovnou na hroby a ze by mi to prislo divny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.10.16 00:50
@Mari5 píše:
Ahoj,myslíte si, že je to dobrý nápad? Mně to připadá zvláštní, ostatně naši předkové vždy umisťovali hřbitovy za hranice města. Jasně, města se rozrůstají a hřbitovy se dostávají víc a víc dovnitř. Zrovna dneska jsme byly na hřišti v ulici Pod Kapličkou na Praze 3. Je pěkné, ale jedna zeď je hřbitovní. Věřím na energie, na to jak nás ovlivňují a trochu mě zaráží, že se to nerespektuje. Jinak proti hřbitovům nic nemám, ale je tam energie rozkladu a smrti a proto si nemyslím, že je ideální v její blízkosti trávit čas. Cítíte to podobně?

Deset let jsem bydlela hned vedle hřbitova a z obou oken se dívala na hroby. Žádnou energii rozkladu a smrti jsem nepociťovala. Okolo Vánoc to tam je jedno velké svíčkoviště. Víc energie mě bralo ranní navážení do obchodu nebo křik opilců, co se zastavili na hřišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
23.10.16 01:17

Mně by se to nelíbilo. Ne ani tak z hlediska nějakých „energií“, smrt je prostě normální součást koloběhu života, ale spíš proto, že hřbitov jsem vždy brala za místo, kam lidé chodí truchlit, vzpomínat. A křik děcek z vedlejšího hřiště mi k tomu prostě nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.10.16 07:37

Mně by to teda vadilo spíš z pohledu těch lidí co chodí na ten hřbitov. Tak nějak si nedovedu představit, že jdu na hřbitov ke hrobu nebo hůř na pohřeb s tím, že za zdí se chechtají a křičí děti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21895
23.10.16 07:57
@Tunrida píše:
Mně by to teda vadilo spíš z pohledu těch lidí co chodí na ten hřbitov. Tak nějak si nedovedu představit, že jdu na hřbitov ke hrobu nebo hůř na pohřeb s tím, že za zdí se chechtají a křičí děti :nevim:

Souhlasim.

Jinak na energie verim taky, ale mam to zakladatelko hozene uplne jinak, nez ty. Predstav si, ze na hrbitov sem tam s dcerou zajdem jen tak, projit se.Od mala hrbitovy miluju, citim se tam neuveritelne klidna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat