Dětské intimní mýdlo

684
9.9.13 14:49

Dětské intimní mýdlo

Používáte některá pro svou holčičku nějaké dětské intimní mýdlo? Máte s něčím zkušenosti?
 Díky.

Příspěvek upraven 20.09.13 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9887
9.9.13 14:55

@čarodějka1311 Dcera má tohle: http://www.herb-pharma.cz/…myci_gel.htm (ale je to od tří let), pro menší děti dělá něco třeba Canaderm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
9.9.13 15:03

Nám teda dětská gynekoložka říkala, že intim mýdla na dítě rozhodně nepoužívat. Natíráme amarantovým olejem a funguje, žádné záněty ani srůsty. (předtím pořád)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
9.9.13 15:03

A co jinak doktorka? S výtokem by jí měla poslat na dětskou gynekologii, tam udělat rozbory a podle potřeby léčit. K opravdu intimní hygieně i dospělé ženy (sliznice) by měla stačit čistá voda. Jinak řešila jsem kdysi také s 2,5 dcerkou.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
9.9.13 15:05

No, voda bohužel mnohdy nestačí:) Nicméně na denní použití to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
9.9.13 15:32

Zítra frčíme se vzorkem moči do laborky, vyloučit zánět moč. cest. Pak se uvidí. Snad to byla jednorázová záležitost a bude OK.
Máte s tím některá zkušenosti? Jak jste to řešili vy?
 Díky.

Příspěvek upraven 20.09.13 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
9.9.13 15:37

Proč nestačí voda? Dvouletá holčička si snad už do pipky nenakadí, pak snad, nebo bude bez plen už brzo. Pokud vím, je to obecný názor většiny gyndr, nám to na té dětské gynekologii také řekli, a bylo to velké specializované pracoviště. Plus nenosit džínovinu, mít bavlněné prádlo, dost pít, omezit cukry… obecné rady, ale každá dá kousek ke zdraví.

Hlavně by se měl výtok zrozborovat a léčit, a ne jen mýt mýdlem.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
9.9.13 15:39

@čarodějka1311 Jestli to hned přešlo, mohla být jen zapařená. :nevim: Kdyby se výtok opakoval, byl zapáchající, zelený, tak bych na gyndu šla. Mýdlo nic neřeší, podle mě je to nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
9.9.13 15:40

@Evalu Protože když se myje jen vodou, málo to klouže:) Vlastně si sliznice vždycky mechanicky lehce podráždí a následně má problémy. S tím mýdlem žádné problémy nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.9.13 15:41

@Evalu Nekdy lecit nejde..

mam treba dceru citlivku a po atb to mela jeste horsi.. vsechno, co pises dodrzujeme a stejne ji ma vecne rudou. :( Doktor mi rekl, ze do ni vecne rvat atb nema cenu, ze se s tim musi naucit zit. Jo a kdyz to ma spatny, oplachujeme rosalginem. (a bez plenek uz je davno)

Takze ja budu za nejaky tip rada.

• Citovat
  • Upravit
684
9.9.13 15:44

Psala jsem. že mýdlo je jen jedno z doporučení - ne jediné. Řeší to, začíná rozborem moči, myslím, že je fakt pečlivá.
Jinak malá je bez plín, v noci je sice má, ale suché, takže fakt nevím z čeho to mohlo být. Uvidíme…
Ach jo, takový drobek a už ženské starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
9.9.13 16:01

Ad léčení - my jsme dostali tenkrát čípky a bylo to nepříjemné, nerada na to vzpomínám, ale pokud by to byl skutečně zánět, vyléčit se to halt musí. Antibiotika jsou samozřejmě zhoršující faktor, na ten jsem v tom výčtu zapomněla.

ad voda - já nevím, já jsem tam holkám sliznice nijak nedrhla, že bych je odírala, jen opravdu opláchnout

čarodějko - promiň, já jen že v tvém prvním příspěvku se objevila jen zmínka o výtoku a mýdlu, já z té naší staré dětskogynekologické historie (holky to měly tenkrát obě, chytly něco z vody), mám trochu mánii.

Anielko - a to má nějaký vnitřní zánět, že má léčbu antibiotiky, nebo jen vnější podráždění - „červenou pipinu“? Moje mladší je také náchylná k podráždění, honím jí hodně se mýt (vodou :D ) a v případě potíží mažeme při „trochu“ rybilkou, při „hodně“ imazolem - ale to je podráždění kůže, ne dovnitř.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
9.9.13 16:09

@Evalu Pouze sprcha bez nějakýho otření žínkou nebo rukou prostě nestačí. Ne, nejde o drhnutí :roll: Ale to je fuk, taková je zkrátka má zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25195
9.9.13 17:12

Nepoužívám ani já, to není řešení ničeho. V pochvě je přirozené prostředí a mýdlem se ničí (ať výrobce slibuje cokoliv). Spíš bych řešila proč to je a léčila. Divím se, že ti gynekolog něco takového doporučil, obzvlášť pro tak malou holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.13 17:27

Já jsem v lékárně viděla tohle: http://www.mj-krasazdravi.cz/…divek-200-ml , taky přemýšlím, že něco podobného malé koupím, zatím myjeme dětským gelem. Já si myslím, že jen voda nestačí.

Omlouvám za anonym, jsem konzerva a přijde mi to jako citlivé téma :kytka:

B.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast