Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chci se zeptat malá už mi týden nekaká tak jdu zítra k dr s ní a chci se zeptat jestli někdo nevíte jestli dělají klistýry i ambulantně nebo by tam musela ležet…loni jsme leželi pže taky nekakala ale to mi řvala bolestí doma, že jí bolí bříško teď je celkem v pohodě akorát furt leží
ptám se protože já tam s ní teď ležet nemůžu, mám před porodem ![]()
Ahojky, tak to ti nezávidím
.O dětských klystýrech jsem neslyšela, ale zkoušela jsi nějaká projímadla, nebo třeba nacpat jí švestkama, lněným semínkem, mákem nebo třeba pít hodně jablečného džusu? Jsou to věci, které obecně dost prohání..Třeba by to pomohlo. Jinak držím palce, ať je malé co nejdřív dobře ![]()
Ahoj, zkusenost nemam, ale kluk ma problem se stolici. Hodne mu pomaha laktuloza.
@Gabčulinda píše:
Ahojky, tak to ti nezávidím.O dětských klystýrech jsem neslyšela, ale zkoušela jsi nějaká projímadla, nebo třeba nacpat jí švestkama, lněným semínkem, mákem nebo třeba pít hodně jablečného džusu? Jsou to věci, které obecně dost prohání..Třeba by to pomohlo. Jinak držím palce, ať je malé co nejdřív dobře
No ona teď ani moc nejí takže bych to do ní ani nedostala
dávám jí 3dny laktulozu a bez úspěchu ![]()
S dětským klistýrem neporadím. Ale kamarádka si ohromně chválila tohle dětské projímadlo. Už taky měli nastupovat do nemocnice a tohle byla poslední možnost a nádherně to zabralo.
Ach jo..A co ten džusík nebo nějaké to šetrné projímadlo? Hlavně, ať hodně pije ![]()
Ambulantně jí myslím dají maximálně čípek, ale klystýr asi ne. A musím říct, že u nás teda fungujou, líp než všechna projímadla. Klystýr nám na proktologii taky radili, ale doma jsem prostě nebyla štont ho holce udělat - jen viděla tu trubičku a s řevem utíkala až na strop. Čípek už stačí malé jenom ukázat a do hodiny je naděláno. ![]()
Ale vůbec se u malé to kadění teď hodně zlepšilo - objevila jsem zázrak jménem sušené švestky, baští tak 2-3 denně a chodí obden. ![]()
Příspěvek upraven 08.07.12 v 09:30
@Starrky píše:
S dětským klistýrem neporadím. Ale kamarádka si ohromně chválila tohle dětské projímadlo. Už taky měli nastupovat do nemocnice a tohle byla poslední možnost a nádherně to zabralo.
A jak dlouho nekadily?
@verunka84 píše:
A jak dlouho nekadily?
Nevím přesně, ale tuším, že se to blížilo k týdnu. Nejsou to čípky, ale nějaká bylinková vodička, kterou jí šplíchneš do zadečku a mělo by to zabrat - prý jí to poradily v lékárně.
@Starrky píše:
Nevím přesně, ale tuším, že se to blížilo k týdnu. Nejsou to čípky, ale nějaká bylinková vodička, kterou jí šplíchneš do zadečku a mělo by to zabrat - prý jí to poradily v lékárně.
Aha…zkusím to koupit
@verunka84 píše:
Aha…zkusím to koupit
JJ - určitě vyzkoušej - za to nic nedáš a lepší než se trápit v nemocnici. Tak pak dej vědět, jak to dopadlo. Držím pěsti.
@Starrky píše:
JJ - určitě vyzkoušej - za to nic nedáš a lepší než se trápit v nemocnici. Tak pak dej vědět, jak to dopadlo. Držím pěsti.
Uvidím co mi řekne zítra dr, ale ona to ani zácpu nemá spíš psychogení měla minulou neděli průjem jeden den a teploty a od té doby se bojí kakat že bude mít sračku ![]()
Kámošky syn to měl taky spíš od psychiky - po narození mimča nechtěl chodit na záchod.
@verunka84 když je u nás nejhůř, tak prostě obyčejný glycerinový čípek. Laktulózu máme spíš jen jako prevenci
Vodičky u nás nic moc.
@verunka84 Já s malým chodila na klistýry ambulantně k pediatrovi. Plenku sebou ![]()
Jinak nám hodně pomohl parafínový olej. Glyc. čípek ani laktulosa mu nezabraly(byl mu tenkrát rok a půl)