Máme v bytě 32 stupňů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1521
7.7.12 07:16

Máme v bytě 32 stupňů

Milé zkušenější maminky, poraďte mi.
v našem bytě je už teď 32 stupňů, vlhkost byla včera odpoledne 78%. Dcerka (10 měs)dostala v noci teplotu („jen“ 38,2)a trochu rýmu. Předchozí 3 dny jsme ji cachtali v bazénku s vlažnou vodou, tak i přes všechna opatření jako zamezení průvanu a rychlé zabalení to může být z toho. Na co se ale ptám.
Jaký mají mít nemocné děti v takovém počasí režim? Selský rozum napovídá že na procházku ne když má teplotu (jasně že myslím dopo nebo podvečer), ale neublíží jí víc pobyt tady v tom skleníku? A jak ji v tom případě obléci? Přioblékat speciálně? díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
7.7.12 08:10

A ta teplota je před nebo po odečtu? ;) Jinak já bych se zařídila dle aktuálního stavu malé a to spíše, jak se ona chová než jakou má teplotu :think: pokud je normálně akční, tak bych na procházku šla a asi bych nijak nenavlíkala, ať se nepřehřeje ;) Stejně předpokládám, že ještě nechodí a poveze se v kočárku, tak moc nevidím problém v tom proč ne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
sterezie
7.7.12 08:11

Režim bych nijak nehrotila, spíš se snažila, aby odpočívala a v rámci možností nijak extra neřádila a hooodně pila 8)

• Citovat
  • Upravit
13046
7.7.12 08:34

Hlavně nenavlíkat když má dítě teplotu, takhle mi to radily vb nemocnici a klidně bych ven šla polkud je tam chladněji než doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.7.12 08:54

Ven bych sla, pokud je tam lepe jak doma, urcite neprioblikat, ne na slunce, striktne ve stinu, a radsi po ranu a k veceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
7.7.12 09:03
:)
@sterezie píše:
A ta teplota je před nebo po odečtu? ;) Jinak já bych se zařídila dle aktuálního stavu malé a to spíše, jak se ona chová než jakou má teplotu :think: pokud je normálně akční, tak bych na procházku šla a asi bych nijak nenavlíkala, ať se nepřehřeje ;) Stejně předpokládám, že ještě nechodí a poveze se v kočárku, tak moc nevidím problém v tom proč ne :kytka:

no po odečtu samozřejmě :) zatím jsem jí nic nedávala, vyčkávám jestli se s tím popere nebo to vyskočí ale zatím 38po. asi bude dobré ji nějak ochlazovat, zábal je moc drastický ale normálně ve vodě cca 35stupňů?
je teda hodně protivná, všechno je špatně, ale to jsem vlastně i já v takovým vedru :) teď naštestí usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
7.7.12 10:05

@smutnalucy
tak já bych asi zatím dala třeba nurofen, s ochlazováním bych asi počkala, zase aby to tělíčko moc rychle nedostalo teplotní šok (myslím, že to může vést k febrilním křečím..)..takže bych dala nurofen, hodně pití a po spaní bych vyrazila někam ven do stínu, kde bude příjemněji 8)

• Citovat
  • Upravit
1026
7.7.12 10:14
@smutnalucy píše: :)
no po odečtu samozřejmě :) zatím jsem jí nic nedávala, vyčkávám jestli se s tím popere nebo to vyskočí ale zatím 38po. asi bude dobré ji nějak ochlazovat, zábal je moc drastický ale normálně ve vodě cca 35stupňů?
je teda hodně protivná, všechno je špatně, ale to jsem vlastně i já v takovým vedru :) teď naštestí usnula.

Klidně ji vykoupej, uleví se jí. Jen pozor zchlazovat by se mělo postupně. Rozdíl teplot vody a dítěte by neměl být víc než 1-2 °C, tj. ve vašem případě ideálně kolem 37°C.
 http://www.medias.cz/…va/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
7.7.12 10:27

Děkuji.
asi žádný zázračný tip jak změnit teplotu v místnostech nikdo nepřidá :)
mamka radí koupit větrák, podle mě bez efektu a budu z toho nemocná i já, nejen malá.
loni jsme koupili i přes moje protesty že to bude na nic ochlazovač vzduchu (měl by i zvlhčovat) takový ten typ zhruba za 2000,– do nádržky se mu dá zmrzlý element který má ochladit ten vypouštěný vzduch. včera jsem to malé pustila odpo na spaní a ochladilo to za hod o 1 stupeň, pocitově tam bylo furt stejně hrozně.
klimatizaci, i kdyby jsme na ni měli, jakože spíš ne, sem dát nemůžem, potřebuje vývod ven a my jsme ve 3 patře.
když už se nedá dýchat, otevřu okna dveře, v podvečer to i něco trochu profoukne, akorát nevím jestli mi z toho ta malá nelehla (ale spíš ne)
tak to já jen tak, abych se vypsala z toho jak mě to s… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
7.7.12 10:33

@smutnalucy
to chápu, že to štve :hug: :lol: stěhovali jsme se před rokem a před tím jsme bydleli v činžáku, čtvrté patro, malinký byt, průvan se tam prostě udělat nedal a v létě nám pražilo sluníčko do oken od poledne do večera, bylo tam tak čtyřicet a nedýchatelno :lol: pořídili jsme větrák a rolety, ale stejně tam bylo nadmíru vedro, i když díky větráku se aspoň trošku dalo přežít :lol: takže pokud neplánujete stěhování ( u nás to byl jeden z důvodů :lol: ), tak ten větrák jako malou pomoc doporučuju ;)

• Citovat
  • Upravit
1521
7.7.12 10:44

Fakt? a je úplně jedno jakej? prostě zajet třeba do Bauhausu a koupit stojací velkej větrák?
jinak stěhovat se plánujem, jenže až za dlouho, ještě není na pozemku ani první výkop :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
7.7.12 11:07

Já bych ven nešla. My máme doma v paneláku ve všech místnostech kolem 30 stupňů ale pořád je tu lépe než venku. Hlavně venku se mi zpotí a pak snadněji ofoukne. Doma máme otevřená okna ale dáváme pozor na průvan. Malej je spokojený ale možná je to tím, že je nedonošený a má rád teplo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
7.7.12 11:11

Ahoj, bydlíme v bytovce pod střechou a okna máme na jih, takže tuším, o čem mluvíš :lol: U nás doma taky peklo, plazím se tu s vypětím všech sil a venku je opravdu líp… S tím větrákem, taky jsem tomu moc nevěřila, ale před pár dny jsme si sem dali ten obyčejný stojací a je to lepší. Sice se vzduch neochladí, ale pocitově je to příjemnější, že se ten vzduch aspoň hýbe :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
7.7.12 11:32

Ja se tady trochu nasackuju :mrgreen: bydlime pod strechou, brzo budu mit miminko, je tady sileny vedro, mam taky aspon poridit vetrak? :think: zase aby to to maly neofouklo :nevim: klimatizaci porizovat nebudeme protoze tady budeme jen tak do konce leta a pak stehovani :nevim:

• Citovat
  • Upravit
nepřihláš. burgundy
7.7.12 11:57

Ahoj, taky máme doma tropical island, mám celodenně zatažené závěsy, ještě jsem na garniž přehodila ložní a je to lepší :pankac: Větrák bych se bála, protože má malá citlivá očička, ale u vás třeba pomůže. jděte na procházku do ňákého obchoďáku, tam je klima akorát 8) :jazyk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA