Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ten tip s rucnikem od @bibi3344 je super, ulevi to zadum a muzes lepe regulovat podporu ditete. Velikost 16 bude pro 110 cm dite dle meho akorat. Na zacatku nastavit sedlo tak, aby pohodlne dosahlo dite na zem. Podle me je na zacatku problem, ze ty deti nechapou, ze musi slapat porad a ze kdyz nebudou slapat, tak spadnou.
Učila jsem dceři jezdit na kole před 3.narozrninami bez koleček, umělá na odrážedlo a kolo už měla připravené, chtěla jezdit…chvíli jsem za ní běhala, nějaký čas ještě pomáhala rozjezdy, třeba do 3,5let…protože mezitím byla zima…dcerka teď má 112cm a pomalu budeme kupovat 24, protože na 20ku už se mi zdá velká, začínala na 16ce…určitě odlehčené kolo a lepší je páčková přehazovačka na ovládání
@Anonymní píše: Více
To je těžké kolo, 16ka okolo 5,5kg
beany, woom, rascal…atd
@Karkulka38 píše: Více
Moje děti v 5 letech normálně jezdily na 18kilovém Autorovi 20
To kolo nikam nenosí, pokud to dítě není vyloženě diblík, v pohodě 10kilové kolo zvládne.
@Karkulka38 píše: Více
no jenže co je to za cenovou kategorii když to má 5,5kg? 9kg na kolo není zas tak strašné, spousta těch dětských kol má o dost víc. Dcera měla 16 něco nad 8 kg (po sundání blatníků, odrazek a podobných blbostí) a dvacítku měla 8,5kg a bylo lehoučké. V její věkové kategorii to bylo kolo na kterém hodně dětí závodilo.
@unuděná píše: Více
no 18 kilo už je dost, ale 9 kilo je na dětské kolo moc pěkná váha. Ne každý může koupit kolo co má 5kilo.
@Lucka1111 píše: Více
Naše děti byly velké a silné, takže bez problémů, proto myslím, že průměrné dítě musí naprosto s přehledem těch 9kg zvládnout ![]()
Tam jde o ten začátek. Moje dítě má teď 113 cm a celkově je drobnější a před rokem-dvěma těžké kolopo staršímsourozenci nezvládlo, jak nebylo vyježdné a neznalo ten princip šlapat-šlapat-šlapat. Koupila jsem postupně dva Woomy 14 a 16 druhé ruky (a pak pokaždé prodala o pětikilo míň, drží si cenu) a na tom se naučilo jezdit raz dva. Teď dvacítku už zdědilo 20 po starším sourozenci (nohy v nejnižší poloze sedla špičkama na zemi), kolo má nějakých 9,5 kila a už na tom jedí úplně na pohodu, protože už je vyježděné.
Příspěvek upraven 27.05.25 v 11:39
@unuděná píše: Více
Kolo sice nikam nenosím, ale chtěla bych se vidět, jak šlapu do kopce s kolem co má 56 kilo jako já. Tak nevím, proč bych po dítěti, které klidně těch 18 kg v 5 letech může mít, aby na něm jezdilo ![]()
@ugluk Zajímavé, naše děti neměly problém ani s dvojnásobně těžkým kolem, pokud přece znají princip šlapání a rovnováhy, tak ta váha je poznat tak maximálně při jízdě do kopce nebo dejme tomu při zvedání ze země a nastupováním, ale tam může pomoci rodič ![]()
@johanka.1987 píše: Více
Aha, tak naše děti měly 18 kilo tak v roce a půl
![]()
@unuděná nedovedu posoudit, popravdě si neumím představit 18kilové kolo vel. 20, to nemá ani moje dospělé, a to mám celkem šunku. Ale spíš tam jde o to rozjetí, neustálé šlapání a držení rovnováhy, což prostě dítě zakladatelky nezvládá, když doteď jezdí s kolečkama. Prostě na těžký kolo musíš fest zabrat a když jedeš pomalu, což ačátečníci jedí, tak si mákneš. No ale taky mám dítě, co mi jde s 19 kilama do první třídy ![]()
Víc než výška je důležitá délka nohou. Máme vysoké dítě, ale má kratší nohy. Na výšku už by měl mít 16, ale jezdí na 14
@ugluk Ne no já to psala proto, že si myslím, že kolo s váhou 9kg je pro skoro 6 leté dítě naprosto v pohodě
Samozřejmě vím, že mé děti jsou nadstandartně vysoké a taky v 6 letech nebyly začátečníci, ale už běžně jezdily 40-60km výlety.