Dětské kudrnaté rozlítané vlasy

17
15.10.23 21:18

Dětské kudrnaté rozlítané vlasy

Ahoj maminky, mám dotaz ohledně dětských kudrnatých vlasů, je to každodenní boj.. Rozčesávání, úprava, která teda vážně nejde, protože dcera (8) neustále piští, že ji to tahá a rozčesávání po ránu je vážně zážitek, ona už pak ani nechce nějak zvlášť vlasy upravit, protože ji to tahá a ač se snažím být vážně jemná a šetrná, tak to prostě tahá. Nemáte nějaká tip na nejakou super dětskou kosmetiku na vlasy, která je zjemní, hladí a dodá jim lesk? Budu vážně moooc vděčná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva2610
15.10.23 21:38

My máme v rodině všichni kudrnaté vlasy - prstýnky. Nevlastnime hřebeny - používáme šampon a kondicionér běžných značek, i děti. Při mytí rozčešeme prsty. Vlasy si nefenujeme. Kdysi mi to poradila kadeřnice. Myslela jsem, že budu mít hned dredy, ale nemám je ani po 15 letech. Funguje to i u dětí.

• Citovat
  • Upravit
15900
15.10.23 21:41

Dcera má taky hodně vlnité a cuchavé vlasy, používám hřeben taangle tezer a od této značky i sprej na rozcesavani vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15900
15.10.23 21:44

Je pravda, ze pokud jsou vlasy hodně kudrnate, tak je lepší rozcesat po úmyti mokré, hřebenem který má jen par zubů a suché už necesat. Používat bezoplachove balzámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
15.10.23 21:47

@Benita29 no moje děti by bez česání dredy měly, už se nám to párkrát stalo, ale češeme zásadně mokré vlasy, často s olivovým olejem a nebo nějakým leave inem, teda balzámem, condicionérem, co se neoplachuje, jako např. Hair Food, ale taky nečešeme každý den, jen když si ty vlasy myjou, nebo nevypadají dobře, to pak používají vodu s olejem, nebo ten Hair food než se češou, nebo na menší děti jsou i takové speciální detangle spreje…co usnadňují rozčesávání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
15.10.23 22:03

Mam tri kudrnate deti, dve z nich s cuchavymi vlasky.
Na kudrnatych vlasech, eshopu, najdes spoustu produktu, me vadi, ze nejsou setrne k zivotnimu prostredi [vodni organismy] ani k citlive kuzi.
Zakladem na detske kudrnate vlasy by mel byt sampon s kondicionerem v jednom/ cowash / muj minuly oblibeny sepsuli kvuli vodnim organismum a shodne dobry jsem zatim nenasla, i kdyz obstojny ano (bioo. cz].

Nasledne po umyti neco na definici kudrn - skvele funguje obycejny aloe vera gel. A bezoplachovy kondicioner, ktery se hned da do vlasu / a taky na kazde cesani. To prave zabranuje cuchani, vlasy jsou krasnejsi, hebke, necuchaji se. Mozna nebudou stacit tekute bezoplachove kondicionery / ty zas zvlhci vlasy, krasne voni a znovuvytvori kudrny z vrabciho hnizda. Ale bude potreba kremove bezoplachove kondiconery. Pouzivam na deti od LaSaponaria, verzi pro deti i dospele.

Pokud neresis vodni organismy a kuzi svych deti, na kudrnatych eshopech si dobre a funkcne vyberes.
Jinak kremovy bezoplachovy kondicioner a aloe vera gel / oboje pri kazdem cesani /me deti maji neskutecne nenasytne vlasy, ktere se nikdy nezamasti / plus mackani vlasu na vytvoreni kudrn / - a deti maji zarucene krasne vlasy kazdy den, i kdyz cesat je obcas musim. Pravidelne me oslovuji cizi lidi a vzdychaji nad vlasy mych deti. Kez bych ja mela tak krasne vlasy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.10.23 22:50

Všem moc děkuji za odpovědi. 😊Zkouším ji tam patlat cokoli co je.. Rozceseme mokré, dávám masky, patlam všemožné spreje, krémy.. Po umytí má vlasy krásný, jemný, ale ráno to má strašně tvrdé, rozlítané a nejde to ani učesat, aby to vypadalo upravené.. Pro mě je nejhorší to, že ona je z těch vlasů sama nešťastná.. Furt říká, jak má hnusný vlasy.. :zed: stačilo by něco osvědčeného na to, aby to měla jemné a ne rozlítané.. Kouknu na @Bramborova na značku, co jsi psala.. Snad to pomůže 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
15.10.23 22:57

to

To je přesně téma pro nás. :palec: Jakoby jsi v úvodním příspěvku psala o mojí dceři. Jsem z těch jejích vlasů už nešťastná, jednou to měla už tak zacuchané, že jsem ji nechala ostříhat. To se pak i nechala učesat, byl chvíli klid od dredíků, zacuchaných vlasů… ale stejně, teď je to tady zase. U česání řve jako bych ji bila, když slyší o mytí vlasů už má panický řev. Jediné co nám zabralo (i když asi úplně bez bolesti to nebude) je kartáč Wet brush. umyju vlasy, nastříkám bezoplachovým rozčesáváčem a češu - sice u toho taky řve jako blázen, ale prostě to musí vydržet, jinak by z toho měla za chvíli fakt jeden velký dred. Já u toho teda taky trpím. Zatím jsem nějaký jiný způsob nenašla a že bych ji to nečesala několik dní a nebo jen prsty, tak o tom si můžu nechat jen zdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61221
15.10.23 22:59

Vždycky jsem ucesala po umytí a ráno uz ne, ono to i není hezký, kdyz rozceses kudrnatý vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
16.10.23 08:07

Hele, mé děti nemají tvrdé vlasy, ale jemné. To je pak pravděpodobné, že LaSaponaria nebude pro Tvou holku stačit. Bude potřebovat ještě víc živin.
Být tebou, šla bych na kudrnatevlasy.cz. Tam by jsem dceři udělala typologii vlasů, přečetla si, jak na ně, jak se o kudrny starat, aby je tvá holka milovala a byla hrdá na svůj poklad a nakoupila odpovídající produkty podle typu vlasů.

Pokud normálně nekupuješ bio eko nevím co ( já blbá vážně studuji složení všeho, co koupím), tak bych u těch značek, co tam prodávají, i zůstala. Jsou určitě i složením lepší, než v běžné drogerii.

Když potřebuji učesat dětem vlasy bez předchozího mytí, na sucho to určitě nejde nikdy. Zvlhčit vodou, sprejem, bezoplachovym krémem, někdy přidám i to aloe Vera a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
16.10.23 08:13

Syn má velmi kudrnaté vlasy a byla jsem poučena, že na sucho se nečešou. Takže češu po koupání akorát. Něco jiného jsou vlnité, ro mají další dvě. Ale beránka na sucho prostě neučešeš, pokud to nemá být mučení. Někdo používá při česání vodu ve spreji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
16.10.23 08:20

@Benita29 My dáváme ráno před česáním bezoplachový kondicionér ve spreji, po něm jdou krásně rozčesat, značku nějak ani neřeším, mi to přijde tak nějak všechno stejné. Občas jí dám na vlasy masku nebo balzám a občas olej (má suché vlasy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
16.10.23 08:21
@Hlaholice píše:
@Benita29 My dáváme ráno před česáním bezoplachový kondicionér ve spreji, po něm jdou krásně rozčesat, značku nějak ani neřeším, mi to přijde tak nějak všechno stejné. Občas jí dám na vlasy masku nebo balzám a občas olej (má suché vlasy).

Taky dávám olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
16.10.23 09:54

Nám perfektně pomáhá na kudrnaté vlasy tento přípravek od JOHNSON'S BABY. Dávám po koupání. Vlasy se dají perfektně rozčesat a zůstávají hladké. Používám občas i já. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí