První třída-2023/2024

5879
13.10.23 09:51

První třída-2023/2024

Jelikož se vedle motají prvňáčci a druháčci a někomu to možná vadí. Zakládám novou diskuzi pro aktuální prvňáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6396
13.10.23 12:13

Ahojky, dobrý nápad.
Mám prvňáčka na ne úplně standardní škole, tak mě zajímá, jak jsou na tom ostatní.
Zatím jsem ze školy nadšena, miluju ten jejich přístup k dětem, ale začínám lehce pochybovat o kvalitě vzdělání. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
13.10.23 12:20

Syn je sice v IV, ale ráda uvidim srovnání, co zrovna probírají jiní. Probrali jsne už celý podzim a teď se učí měsíce. Počítá příklady do 10 a jsme u S. Čte slova jako maso apod., ale i věty ve slabikáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
13.10.23 12:20

@Dollorres Co to znamená né úplně standartní škola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58843
13.10.23 12:24

@Dollorres a co přesně ti vadí?
Taky mám prvňáčka, který nechodí na klasickou základku, ale nejedná se ani o alternativní vzdělání. Syn se učí číst genetickou metodou. Bohužel nevím jaké písmena mají probrané, protože on se naučil číst už v zimě, matematiku se učí Hejného metodou. Přístup k dětem skvělý. Věděla jsem teda co od školy očekávat, protože tam mám starší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
13.10.23 12:28
@tezi píše:
Taky mám prvňáčka, který nechodí na klasickou základku, ale nejedná se ani o alternativní vzdělání. Syn se učí číst genetickou metodou. Bohužel nevím jaké písmena mají probrané, protože on se naučil číst už v zimě, matematiku se učí Hejného metodou. Přístup k dětem skvělý. Věděla jsem teda co od školy očekávat, protože tam mám starší děti.

Můžu se zeptat, co máte za školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
13.10.23 12:31
@Xeronias píše:
@Dollorres Co to znamená né úplně standartní škola?

Je to soukromá mezinárodní škola. PBIS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
13.10.23 12:31
@mota píše:
Můžu se zeptat, co máte za školu?

Prague British school.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
13.10.23 12:35
@tezi píše:
Taky mám prvňáčka, který nechodí na klasickou základku, ale nejedná se ani o alternativní vzdělání. Syn se učí číst genetickou metodou. Bohužel nevím jaké písmena mají probrané, protože on se naučil číst už v zimě, matematiku se učí Hejného metodou. Přístup k dětem skvělý. Věděla jsem teda co od školy očekávat, protože tam mám starší děti.

Přijdu si teochu hloupě, já jsem pro syna chtěla školu se slovním hodnocením s inklusivním prostředím. To splňuje, ale ať udělá cokoliv, jakkoliv, tak dostává pochvalné komentáře a bojím se, aby mi vůbec třeba řekli, pokud by bylo něco špatně. Jinak synovi se tam moc líbí, chodí tam rád. Jen mám strach, aby se rozvíjel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58843
13.10.23 12:47

@mota jedná se o menší soukromou školu.
@Dollorres takže se nejspíš budou učit podle britských vzdělávacích standardů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58843
13.10.23 12:53

@Dollorres taky máme slovní hodnocení. Vždy píšou co dětem jde, ale dovím se i co je potřeba procvičit nebo na čem zapracovat. Úplně bych se toho nebála :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
13.10.23 13:02
@tezi píše:
@mota jedná se o menší soukromou školu.
@Dollorres takže se nejspíš budou učit podle britských vzdělávacích standardů :think:

Ano, má to tak korespondovat, škola má i prokazatelné výsledky, ale zatím jdou hodně zvolna.
Loni byl v přípravné třídě klasické spádové základky, a přišlo mi to tam daleko výkonověji orientované než tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
13.10.23 13:04
@Dollorres píše:
Ano, má to tak korespondovat, škola má i prokazatelné výsledky, ale zatím jdou hodně zvolna.
Loni byl v přípravné třídě klasické spádové základky, a přišlo mi to tam daleko výkonověji orientované než tady.

A co se tedy aktuálně učí? Já si prošla stránky naší školy a našla jsem tam, co budou jaký rok vše probírat mezi dokumenty. Zkus kouknout na vaší školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58843
13.10.23 13:14

@Dollorres záleží co od školy chceš. Pokud je pro tebe důležitý výkon, tak taková škola pro tebe asi nebude to pravé :think: U nás se taky učí pozvolněji a dost formou hry, ale vždy se děti zvládnou naučit vše co je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
13.10.23 13:17

Taky mám teď prvnaka, s ADHD a VD a ku překvapení všech mu zatím všechno jde dobře. Pismena mají M, A, L a E, v matice sčítají a odcitaji do 4. Uvidíme, jak to půjde dál, teď se ještě nedá nic posuzovat. Sama dělám AP v jiné první třídě, tam jsme u S a děcka ty slabiky hrozně motaji, dnes už padaly ze čtení i dvojky. V matice jsme u 3, zatím jen porovnávání, sčítání jsme ted naťukli, tak uvidíme, co si budou do pondělí pamatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí