Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jelikož se vedle motají prvňáčci a druháčci a někomu to možná vadí. Zakládám novou diskuzi pro aktuální prvňáčky.
Ahojky, dobrý nápad.
Mám prvňáčka na ne úplně standardní škole, tak mě zajímá, jak jsou na tom ostatní.
Zatím jsem ze školy nadšena, miluju ten jejich přístup k dětem, ale začínám lehce pochybovat o kvalitě vzdělání. ![]()
Syn je sice v IV, ale ráda uvidim srovnání, co zrovna probírají jiní. Probrali jsne už celý podzim a teď se učí měsíce. Počítá příklady do 10 a jsme u S. Čte slova jako maso apod., ale i věty ve slabikáři.
@Dollorres a co přesně ti vadí?
Taky mám prvňáčka, který nechodí na klasickou základku, ale nejedná se ani o alternativní vzdělání. Syn se učí číst genetickou metodou. Bohužel nevím jaké písmena mají probrané, protože on se naučil číst už v zimě, matematiku se učí Hejného metodou. Přístup k dětem skvělý. Věděla jsem teda co od školy očekávat, protože tam mám starší děti.
@tezi píše:
Taky mám prvňáčka, který nechodí na klasickou základku, ale nejedná se ani o alternativní vzdělání. Syn se učí číst genetickou metodou. Bohužel nevím jaké písmena mají probrané, protože on se naučil číst už v zimě, matematiku se učí Hejného metodou. Přístup k dětem skvělý. Věděla jsem teda co od školy očekávat, protože tam mám starší děti.
Můžu se zeptat, co máte za školu?
@Xeronias píše:
@Dollorres Co to znamená né úplně standartní škola?
Je to soukromá mezinárodní škola. PBIS.
@mota píše:
Můžu se zeptat, co máte za školu?
Prague British school.
@tezi píše:
Přijdu si teochu hloupě, já jsem pro syna chtěla školu se slovním hodnocením s inklusivním prostředím. To splňuje, ale ať udělá cokoliv, jakkoliv, tak dostává pochvalné komentáře a bojím se, aby mi vůbec třeba řekli, pokud by bylo něco špatně. Jinak synovi se tam moc líbí, chodí tam rád. Jen mám strach, aby se rozvíjel.
@mota jedná se o menší soukromou školu.
@Dollorres takže se nejspíš budou učit podle britských vzdělávacích standardů ![]()
@Dollorres taky máme slovní hodnocení. Vždy píšou co dětem jde, ale dovím se i co je potřeba procvičit nebo na čem zapracovat. Úplně bych se toho nebála ![]()
@tezi píše:
@mota jedná se o menší soukromou školu.
@Dollorres takže se nejspíš budou učit podle britských vzdělávacích standardů
Ano, má to tak korespondovat, škola má i prokazatelné výsledky, ale zatím jdou hodně zvolna.
Loni byl v přípravné třídě klasické spádové základky, a přišlo mi to tam daleko výkonověji orientované než tady.
@Dollorres píše:
Ano, má to tak korespondovat, škola má i prokazatelné výsledky, ale zatím jdou hodně zvolna.
Loni byl v přípravné třídě klasické spádové základky, a přišlo mi to tam daleko výkonověji orientované než tady.
A co se tedy aktuálně učí? Já si prošla stránky naší školy a našla jsem tam, co budou jaký rok vše probírat mezi dokumenty. Zkus kouknout na vaší školu.
@Dollorres záleží co od školy chceš. Pokud je pro tebe důležitý výkon, tak taková škola pro tebe asi nebude to pravé
U nás se taky učí pozvolněji a dost formou hry, ale vždy se děti zvládnou naučit vše co je potřeba.
Taky mám teď prvnaka, s ADHD a VD a ku překvapení všech mu zatím všechno jde dobře. Pismena mají M, A, L a E, v matice sčítají a odcitaji do 4. Uvidíme, jak to půjde dál, teď se ještě nedá nic posuzovat. Sama dělám AP v jiné první třídě, tam jsme u S a děcka ty slabiky hrozně motaji, dnes už padaly ze čtení i dvojky. V matice jsme u 3, zatím jen porovnávání, sčítání jsme ted naťukli, tak uvidíme, co si budou do pondělí pamatovat.