Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat.. Dceři jsem našla ve vlasech dospelackou vši, jen Teda jedna.. Kde ji mohla chytit? 14 dní je doma, ve školce nebyla.. Včera jsme byli u tchyně a tam byla sestrenka 6 let.. Vlasy jsem ji prohlížela několikrát za den a několik dní, dnes to byla náhoda, že jsem zahlédla něco ve vlasech.. Kde ji mohla vzít? Jinak jsem ji ve vlasech nic nenašla. 😏
Jaký je prosimtě rozdíl mezi dětskou a dospěláckou vší
měly jsme je s dcerou dvakrát, asi jsme poprvé nezahubily vše a od té doby dobrý…pořádně umývat silnými přípravky i na hnidy a vyčesávat všiváčkem
Nevím, ale dospělý nic nemají.. A jinak ve vlasech jsem nic nenašla.. Myslelanjsem, že ve vlasech měla už velkou vši, ale jen jednu.. Vlasy jsem nasprejovala repelentem na vši, jinak nic ve vlasech nemá..
@LuciiLucie Asi od té sestřenky. Švagrovou bych upozornila, aby dětem prohlédla vlasy a případně odvsivila. ![]()
@Svistice děkuji, myslím si to také.. Že to má od sestřenky
@LuciiLucie píše: Více
Dá se to předpokládat, tak raději řekni, ať také prohlédnou vlasy
@LuciiLucie ale repelent je nehubí
pořádně to každý den vycesavej sobě i dceři a kup poradny dvoufázový odvsivovac
Mám repelent na vši.. Nic jsem ji už nenašla, takže měla jen tu velkou, jinak tam nic ve vlasech nemá 😏
Tak bohužel, večer jsem ji ještě kontrolavala vlasy a na vlasech měla.. Tak máme jasno.. 😏 😞.. Právě mě překvapilo, že měla velkou a vajíčka jsem nenašla.. Tak aspoň že jsem to chytila takhle na začátku..