Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@1024
Můžu se ze zvědavosti zeptat, proč vás na ten Prevenar lanařila? Oni mají za očkování nějaké bonusy?
Dekuju holky za nazory, opravdu me to vytocilo do nepricetnosti
![]()
Ja jsem sice mluvila se sestrou ale ta tlumocila doktorciny slova asi mela pacienta. Me proste nejde do hlavy proc tam mam dojit…
mysli si snad ze me „premluvi“, ja snad vidim jak na tom dcera je
Nebo me i uz napadlo, jestli nema „nafasovane-“ vakciny a nepotrebuje se jich zbavit… Nedokazu si to jinak vysvetlit proc na tu navstevu klade takovy duraz ![]()
Nikam bych nesla.Pred timto ockovanim musi byt minimalne 14dni uplne zdrave a casto byva reakce, takze pred svatkama bych ockovat vazne nesla.Ja to taky odlozila, ale nase doktorka je nastesti rozumna.
Naše dětská říká, že 14 dní po nemoci minimálně musíme počkat. Tak jsme od září odkládali očkování poslední hexy a synflorixu co měla dostat v roce dostala teď v 15 měs. v prosinci a měla rýmu trošku.
Na spalničky říkala, že se ozve v únoru kdyby zapomněla, tak máme sami dojít v březnu, že by je chtěla naočkovat podle počasí až někdy k jaru, že je čas.
No pokud chtěla doktorka jen tvé dítě vidět klidně bych tam zašla, v době kdy tam nejsou nemocní. Naše má nemocné jen do 11h. pak na objednání poradna, tak chodíme buď na objednání nebo těsně před 11h. a nic tam děti navíc nechytly co už si sebou donesly ![]()
Edit. jakože bych tam zašla osobně a tam odložila očkování, taky nerada takové věci řeším po tel. a před svátkama očkovat je snad šiblá
jak kdyby to nemohlo počkat do ledna.
Příspěvek upraven 17.12.12 v 13:21
@Enie píše:
@1024
Můžu se ze zvědavosti zeptat, proč vás na ten Prevenar lanařila? Oni mají za očkování nějaké bonusy?
Teď nechci, aby jste to brali jako nějaké rýpání či vrtání nebo snad závist…Koukala jsem si na veškeré výdaje od pojišťovny k mým doktorům. Např. den ležení v nemocnici před porodem 5500 bez úkonů, ty byly ohodnoceny zvlášť. Ale na Vaši otázku normalní hrazené očkování cca 150Kč, Prevenar 1000Kč+ to co jsem ji zaplatila u každé dávky já, cca 400Kč. Když jsme šli na 4 dávku, ta byla po novém roce a musela jsem si připlatit asi 50Kč, prý zdražili. Ale teď vím, že ji jen dali o 50Kč míň, tak to stáhla ze mě ![]()
Stejne jako IvkaH, 14 dni po nemoci by nemelo byt ockovani, a co se tyce, kdy ockovat, je to na tobe, kdyz myslis, ze dite neni pripraveno, tak by se to melo odlozit, a jak pises, ze bys tam sla po novem roce, tak to neni zas tak daleko.
Ja osobne jsem chtela ted maleho ockovat na meningokoka, ale taky vyckavam, mel minuly tyden horecky a ted pred vanocema to ani nechci, kvuli reakci.
Byt tebou, tak doktorce zavolam a rekla bych, ze je dcera nachlazena, takze ockovat ted nebudes a hotovo.
Doktoři mají za všechno jistý peníze, takže schánějí pacienty, kde můžou. Je to fakt blbý, ale my sjme pro ně kšeft. Taky jí mohly zůstat nakoupené vakcíny, i to je možné. Jábych si sehnala asi jiného doktora, nebudeš první, kdo jako nespokojený pacient vymění doktora ![]()
Na očkování bych určitě nešla teď před svátkama, leda bych je chtěla mít úplně zkažený. Na tohle očkování bývají dost ošklivé reakce. Na kontrolu jako takovou bych i šla, ale trošku to pozbývá logiky, vždyť za 14 dní by se to sfouklo při jednom.
@Ladikacka No když tam půjdeš, bude tě přesvědčovat, jak lehlé nachlazení vůbec nevadí, že se nemáš čeho bát, že očkování je naprosto bezpečné… Že zrovna na toto živé očkování umírají i zdravé děti, ti neřekne. A třeba po tobě bude chtít podepsat papír, že jste to neabsolvovali. U tohoto očkování není stanovená horní hranice, nehrozí od státu žádný postih, když ho dítě neabsolvuje.
@Ikente To je fakt, doktorka si tu návštěvu hezky naúčtuje pojišťovně.
Ahoj, takové chování od doktorky by se mi nelíbilo a nachlazené dítě bych očkovat nedala, navíc před Vánocema, aby bylo u stromečku protivné a s teplotou (v tom lepším případě) ![]()
Buď bych tu SMS ignorovala nebo bych doktorce zavolala, že nedorazíme. Nevím, o co vaší doktorce jde, ale určitě to není zdraví vašeho dítěte ![]()
A to je takle urputná i v jiných situacích?
Mě to teda spíš přijde srandovní, že jí to stojí za tolik úsilí. Sama bych se na to vybodla, jsem zdechlá.
@Ladikacka píše:
Dekuju holky za nazory, opravdu me to vytocilo do nepricetnosti![]()
Ja jsem sice mluvila se sestrou ale ta tlumocila doktorciny slova asi mela pacienta. Me proste nejde do hlavy proc tam mam dojit…mysli si snad ze me „premluvi“, ja snad vidim jak na tom dcera je
Nebo me i uz napadlo, jestli nema „nafasovane-“ vakciny a nepotrebuje se jich zbavit… Nedokazu si to jinak vysvetlit proc na tu navstevu klade takovy duraz
Hele, do 18měs. prohlídky máte ještě čas, takže ať si Dr. brblá co chce, ještě bych jí zavolala a chtěla bych mluvit přímo s ní. Řekla bych jí své důvody a dle její reakce bych učinila kroky (najít jiného Dr.)
Taky bych nikam nešla a osobně jsem tohle očkování odložila na mnohem později. Nechápu o co dr. jde, MMR nemá horní hranici, takže je jedno, jestli se naočkuje teď nebo za 5 let… ![]()