Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co jít cestou nejmenšího odporu a doktorce sdělit, že nepřijdete, protože jsi nemocná ty a s horečkou nikam nejdeš? Na to těžko může něco namítnout a se zdravotním stavem malé to nesouvisí, aby ji u toho musela vidět… A budeš mít klid.
Nešla bych. Sama jsem teď odložila dceři očkování druhé dávky MMR, protože prodělala nějakou střevní chřipku a byla oslabená, Navíc by mohla mít reakci na vánoce o což nestojím. Volala jsem doktorce a ta hned, že to je samozřejmé, když byla nemocná, že to necháme po novém roce. Sestřička se taky vždycky před naočkováním ještě zeptá, zda nebyla malá v posledních dnech nemocná.
No ja cetla, ze ryma a kasel nevadi. Starsi mel po tom ockovani jestli 37,2°C, vic ne.
Proc je dr tak urputna, netusim, jestli pred koncem roku honi nejake body, nebo jestli se vam blizi termin, kdy by se to ockovat fakt melo (nebo alespon dite vysetrit a zapsat, proc ockovane nebylo…), neznam pravidla.
Já bych taky nešla, řekla bych dr., že se omlouvám, ale dítě je nachlazené a stejně by se neočkovalo a že ho nebudu do tohoto počasí vytahovat a riskovat, že k tomu ještě někde něco chytí navíc. Jako doktorka by měla být ta první, která by toto měla chápat. Toto její úsilí se mi zdá přehnané. Do ledna se to přece nezblázní, ne? To už je za chvíli. Nepotřebuje ona se třeba tak náhodou zbavit nějaké vakcíny, která má platnost třeba jen do konce roku nebo nutně vykázat nějakou činnost? Jinak mi taková horlivost přijde přinejmenším zvláštní. ![]()
Naštěstí s naší dr. se v tomto dá normálně rozumně domluvit.
@Pudloslava píše:
No ja cetla, ze ryma a kasel nevadi. Starsi mel po tom ockovani jestli 37,2°C, vic ne.
Proc je dr tak urputna, netusim, jestli pred koncem roku honi nejake body, nebo jestli se vam blizi termin, kdy by se to ockovat fakt melo (nebo alespon dite vysetrit a zapsat, proc ockovane nebylo…), neznam pravidla.
v úvodním příspěvku 15m. To je snad vůbec první možnost, kdy se to dá píchnout. ![]()