Dětský jogurt
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dětský jogurt
Zdravím,
dcera (8m) baští obědy (maso-zelenina-příloha) a odpolední svačinu (ovoce).
Jinak je stále kojená.
Ráda bych zavedla další jídlo, pravděpodobně dopolední svačinu.
Co dávat?
Zase ovoce? Nebo jogurt? Bílý mi jíst nebude ani omylem (nesní ani kyselejší jablko), jsou nějaké dětské bez zbytečného množství cukru?
Co dáváte vy?
(Zavádíme už i lepek, zatím bez problémů…takže „moučné“ věci lze dávat.)
Díky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dávám smetanové jogurty (opravdu smetanové ne ty řidký kejdy a ani ty rádoby dětský, ty jsou právě pro děcka nejhorší). Prostě holandie s ovocem, krajanka, lahudka atd s jakýmkoliv ovocem. Malej mi nikdy bílej jogurt samotnej nesnědl, vyzvracel i jablko. Takže jsem najela na ovocné a je to ![]()
jinak ke sváče dávám i zbytek od oběda co nedojedl, banány, někdy piškoty s ovocem, dřív přesnídávky, ale už je nechce. Nechutnají mu. Teď i jsem začla dávat housku s žervé nebo máslem a šunku. Ale to až cca od 10 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s @mejdylko, hollandie jsou super. A klidne i bila a prichutit necim…
Jinak jeste jsou od hami jogurtiky, ale jen ty vanilkovy… jahoda a banan ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč to předjímáš předem?
Zkus trochu ozitivní přístu a zkus to, třeba bílý bude. Pak zkuit méně kyselé smetanové - třeba Choceňský. Nebo smíchat s ovocem
Nevím, čemu říkáš dětský jogurt. jestli myslíš ty hrůzy, co nemusí být ani v lednici ( myslím, že Nestle), tak to bych dítěti nedávala, to s jogurtem nemá nic společného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, Holandie, případně bílý selský z Lidlu (podobné balení jako Holandie, ale název si teď nevybavím). Holandie dělá i s ovocem vespod, ale to mi přijde lepší namixovat, nastrouhat nebo rozvařit nějaké čerstvé ovoce ![]()
JInak to, čemu se říká „dětský jogurt“ není ani jogurt. je to směs umělotin, cukrů a všeho možného, ale určitě ne jogurt (neodsuzuji tvojí větu, ale spíš ty, kteří to za jogurt s vitamíny a ovocem vydávají) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj!
Taky radím nejdřív vyzkoušet čistý bílý a klidně pár dní nabídnout. Když nebude chtít, nevadí.
Pak klidně přidat banán, ten je sladký dost sám o sobě a chutná to dobře, příp. jiné ovoce. Nebo můžeš smíchat s marmeládou (nejlépe bez konzervantů). V Lidlu mají dobré (zn. Maribel).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja micham Hollandii s Hami 100% presnidavkama a chutna mu to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše dítě jablko taky nesní a po bílé hollandii se může užrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych ten obyč bílej jogurt. Mladší je šíleně na sladký. Jediný dva úlety, který má jsou, že jí jogurt jedině bílej (nic jinýho prostě nesní) a pije čistou vodu (nebo neslazenej čaj), nechápu, kde se to v něm vzalo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi už zkoušela, že ti dcera bílý jogurt nejí, tak do něj přidat ovoce, přesnídávku. Pokud jsi to ještě nezkoušela, tak to nejdříve zkus. Ona tě může překvapit.
Jinak dáváme holandii, choceňský či jiné bílé jogurty bez škrobů či jiných zahušťovadel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám bílou holandii (párkrát jsem si dala v obchodě čas a luštila ty mininápisy o složení jogurtů a docela mě přešla chuť na mnohé
)
Holandia je fakt složením super a mým dětem chutná i čistá, ale spíš jim ji dávám smíchanou s přesnídávkou (mám navařeny domácí z domácího ovoce)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já malýmu zezačátku mixovala do bílé holandie čerstvé ovoce. Ale protože ovoce obsahuje víc vody, než by se zdálo, bylo třeba to zase trochu zahustit a to ideálně banánem. Nejlepší chuťová kombinace, kterou od těch dob miluju, je bílá Holandie s rozmixovaným banánem a pár kousky rozmixovaných čerstvých malin. Mňamka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mafina5 Mně se zase osvědčilo zahustit malému těmi kukuřičnými křupkami ze zdravé výživy, vločkami, piškotky nebo BeBe sušenkami pro staršího
Ale přiznám se, že jogurty Holanide jsou vždy největší a nejdražší položkou - každý syn má denně 200g/den + já občas sním celý 400g ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych bily jogurt nezatracovala, zkus ho. Mozna te prekvapi jak ji bude chutnat. Syn mi nejedl temer zadne ovoce, struohane jablko jsem musela osladit jinak ho nevzal do ust, takze jsem kupovala presnidavky.
Ale bily jogurt miloval od prvni lzicky. Nepotreboval do nej ani ovoce. Obcas jsme mu do nej vmichala rozmackany banan nebo nastrouhane jablko. Kdyz byl starsi tak pak i rozdroleny piskot.
Kupovala jsem bily jogurt od hollandie.Nebo ty ruzne bile jogurty (albert, bila atd), ktere maji na obalu ze je vyrabi znacka hollandie.
Ted mi syn miluje ty jogurty reckeho typu. Nejradeji ma i ted ciste bile, vezme na milost boruvkovy jogurt ale jinak ty ovocne moc nemusi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit