Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Doma nemám, ale ve školce mají třeba kolem topení takové dřevěné ohrádky.
Přivázat leda přímo k topení. Ještě mě napadlo zpěvník nějak knparapetu
. Izolepa to neudrží a něco vrtat asi nepůjde. Klipy na kočár? Udrží něco?
A tvoje dítě kolem toho topení nějak běhá, skáče, houpe se na něm, opírá se o něj…? Nebo jaký smysl má mít ta ochrana?
Topení ve školkách jsou obvykle chráněna ohrádkami, protože kolem nich děti (ve větším počtu) pobíhají… v běžném bytě, v malém hracím koutku, tohle asi není zrovna ten případ, ne? Obvykle si v něm sedící dítě něco staví, hraje s hračkou, prohlíží knížky… ![]()
Ochranu topeni chces kvuli cemu?
protoze dat pred topeni polstare atd, to se ani neoplati to topeni zapinat,.protoze stejne to teplo nepujde do prostredi..
Měli jsme klasické topení vedle hracího koutku taky, nijak jsem ho nezabezpečovala
Topili jsme většinou jiným a i když bylo zaplé, nikdy nebylo tak horké, aby mohlo dítěti cokoli způsobit. A že se o něj občas prcek břinknul? Nojo, stejně jako o cokoli jiného v bytě. Naučil se tak dávat pozor ![]()
Já asi nechápu, proč to řešíš. Tak tam je topení. Taky máme v obýváku v místě kde má kluk hračky topení. A? Však o nic nejde ![]()
Úplně chápu. My jsme topení a nejen v obyvaku, ale vsude kam se mala dostane, obalili mirelonem. Pripevnili jsme stahovacima paskama. Případný naraz je tlumeny a nejsou na tom ostré hrany.
Okolí se diva na nas jako na blazny ale vime co mame doma. Malá je akční torpédo bez pudu sebezáchovy. O topení si uz rozbila hlavu. Proste jen bezela, zakopla a triskla hlavou o hranu toho topeni. Bylo to na šití. Je ještě malá a nedá si vysvětlit at chodí pomalu a ze to tohle muze byt nebezpečné…
Asi mám jiné dítě, ale naše dítě běhá, skáče, jezdí na motorce, drandí s auty, občas vymyslí pěkné lotroviny. Mít u místa s hračkami snažím se zakrýt topení. Napadá mě hrací panel. Desku dle rozměru topení?
Nebo tenkou desku obalit hrany a natřít tabulovou barvou? Vymyslet to nějak jako nástěnku? Opět, obalíme hrany.
Taky mame topeni u hraciho koutku v obyvaku a neprijde mi potreba to nejak resit, nenapadlo me. Popaleni nehrozi, topime minimalne a ani to neni teplota na popaleni a co do rozbiti hlavy se nejak zvlast nebojim. Respektive nastrahy pro maly torpeda jsou naprosto vsude a s tim se musime naucit zit a mit oci a usi vsude
Zato opravdu bedlive hlidam okna, balkon, horke veci na lince a na plotne atd
Co nějakou ohradku, jak se dává ke krbum? Pokud ti jde o to, aby se dite neprastilo do žeber topení.
My máme také ohrádku u topení a nemáme ho nijak zakryté. Je pravda, že my nemáme takové to staré žebrované, ale hladké a v podstatě není o co by se syn bouchl. Myslím, že kdyby jsme tam dali nějaké zábradlí, jak to bývá např. ve školkách, tak to bude snad víc nebezpečné, než když tam není nic. A nějaké polštáře by syn od tama sundal a navíc to by se dalo jen mimo topnou sezónu.
Naše dítě si ve třech letech mezi topení a zeď napasovalo nohu. Nejdřív jsme se tomu smáli, ale fakt jsme ho nedokázali vyndat…!
Nakonec jsme volali hasiče, fakt.
Byli nesmírně milí, dítě vyndali a vůbec nám nevynadali, ale zopakovat bych si to nechtěla… Bacha na ten prostor.
Spíš ohrádku, jako mají ve školkách, než to zastavět něčím celistvým. Nebo vy tam nikdy netopíte?
Máme v obýváku hrací koutek. Velké mínus je topení. (Jinde není místo). Topení mám obložené polštáři, taburety a bez dozoru tam dítě není.
jen mě napadlo, jestli někdo nemá vychytávku, typ nebo něco, jak to topení zaonacit.
mantinel, deska?