Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Užívala jsem normálně i ten pro dospělé, zase bych to nehrotila. Uz tak je to zahul a ještě se dusit - ne díky
Já na to také trpím. Když nemůžu dýchat nosem, tak prostě neumím spát… používala jsem těhotenství, když mě to chytlo, snažila jsem se jen na tu noc a vše v pohodě u obou dětí…
Tak hlavne si nenech nic napichat pri porodu, proti tomu je nejaky Olynth polivcicka
.
Díky za zkušenosti ono přeci jenom ty výčitky že jsem ten olynth použila mám zkrz mimčo tak snad to bude v poho🙂
Nic se mimcu nestane, neboj. Pouzivala jsem normalne tyhle spreje v tehotenstvi. Jen na noc.
Používala jsem Olynth pro dospělé skoro denně od 12tt až do konce. Většinou jen na noc. Měla jsem jako příznak těhotenství ucpaný nos. Nic jiného nezabíralo a já s ucpaným nosem i zvracím. Dcera je zdravá a já hned jak porodila sprej do nosu už nepotřebovala.
On jen není na těhotných testovaný, proto by se neměl, ale dle mě je neškodný.
Strikala jsem si dětský na noc. Bylo to taky ve 3 trimestru. Prez den ale ne. Taky mi to přijde lepší než se trápit a nemoct spát.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny tak mě ta rýma bohužel dostihla v těhotenství také, jsem ve 3 trimestru a asi jsem dostala nějakej moribundus naštěstí jen rýmu a občasný kašel covid test jsem dělala dvakrát a byl negat. Ale jde mě spíš o to že jsem zkoušela na rýmu všechny dostupné spreje které minimálně škodí jako sterimar, Vincentka sprej, boiron sprej prostě nic nezabralo v noci jsem nemohla spát a špatně se mě dýchalo potom jsem si zkusila koupit dětsky sprej olynth a konečně jsem celou noc spala. Zajímá mě jestli jste ho taky braly ve 3. Trimestru beru ho zatím 3 den vím že co doktor to jiný názor na tyto spreje jsem našla na porodnici.cz přímo názor od dr že po dobu 7 dní se může užívat ale některé starší diskuze zde byly spíš proti tak nevím, jaky na to máte názor? Můj gynekolog mě Teda řekl že je to jen lokální léčba a že je lepší že můžu normálně dýchat a v noci spát.
Užívala jsem normálně Olynth. Sama doktorka mi řekla, že bych to musela pít na litry, aby se to dostalo k miminu.
Používala jsem nosní sprej jako obvykle, když jsem měla rýmu. Na pouze oteklé sliznice vždy večer nosní konvičku se slanou vodou. Ale na rýmu to chce fakt sprej s účinnou látkou, na to mi slaná voda nikdy nestačila a člověk se potřebuje dobře vyspat.
Úplně běžně i ten pro dospělé. Potom snad v každém těhotenství ATB a jednou výkon pod narkozou v polovině těhotenství z neporodnické indikace. Před ní následoval RTG. Samozřejmě po vyčerpání všech možností řešit stav konzervativně.
Kdysi jsem byla taky těhotná poprvé, ale občas se divím, co těhotné řeší.
Taky používám..vpodstate od začátku těhotenství…nejdřív sem teda byla asi 3 týdny nachcipana to sem ani ještě nevěděla že sem v tom..no a pak cca od 9-10 TT protože jako vpodstate jediný příznak jsem měla právě brutálně ucpaný nos…teď sem ve 27tt a zatím vše vpohode…většinou si ho dávám na noc protože stejně jako @Markéta188 nedokážu s ucpanym nosem spát… Kamarádka užívala celé těhotenství xkrat denně..vpodstate je na spreji do nosu zavysla už pár let, má zdravou holcicku
Já nad tím přemýšlela hlavně proto že mě ho v lékárně nechtěli prodat, protože pry není v těhotenství vhodný a vyvolává předčasne kontrakce.
V lekarne ti to nebudou chtit dat, protoze se tam pise, ze to neni vhodne pro tehotne, ale je to proto, ze se to na tehotnych samozrejme nesmi testovat, je to treba i u masticek na opary apod..tak mi to vysvetlovala mudr..ja mela 12tt zanet dutin a olynth mi doporucila uzivat doktorka na orl a bylo to bez problemu..bohuzel zadne prirodni prostredky splasknuti nosni sliznice nezaridi…
Mně taky nechtěli takhle prodat žádné kapky do nosu na konci 2 trimestru. Skončila jsem se zánětem dutin na Orl, dostala jsem nějaký kapky na předpis s atb jako lokální léčbu na týden. Mnohem větší driak než blby olynth. Nezabralo to, zánět už byl tak rozjetý, že jsem vyfasovala zinnat, který mel výpadek a v lékárně me posílali do nemocnice at si nechám dát kapacku, protože nic jiného mi kvůli alergii na penicilin nemohl doktor předepsat. Nakonec jsem zinnat sehnala po hodině objizdeni dalších lékáren. Jako lepsi si fakt kapat na noc nebo při nejhorším stavu obyc kapky, než pak řešit takový věci jako atb, následně gyn zánět, protože se automaticky rozjedou kvasinky že. Od ty doby mi kapky chodí kupovat partner. Kdyby mi je tenkrát prodali, mohla jsme si tohle všechno odpustit.
Zdravím všechny tak mě ta rýma bohužel dostihla v těhotenství také, jsem ve 3 trimestru a asi jsem dostala nějakej moribundus naštěstí jen rýmu a občasný kašel covid test jsem dělala dvakrát a byl negat. Ale jde mě spíš o to že jsem zkoušela na rýmu všechny dostupné spreje které minimálně škodí jako sterimar, Vincentka sprej, boiron sprej prostě nic nezabralo v noci jsem nemohla spát a špatně se mě dýchalo potom jsem si zkusila koupit dětsky sprej olynth a konečně jsem celou noc spala. Zajímá mě jestli jste ho taky braly ve 3. Trimestru beru ho zatím 3 den vím že co doktor to jiný názor na tyto spreje jsem našla na porodnici.cz přímo názor od dr že po dobu 7 dní se může užívat ale některé starší diskuze zde byly spíš proti tak nevím, jaky na to máte názor? Můj gynekolog mě Teda řekl že je to jen lokální léčba a že je lepší že můžu normálně dýchat a v noci spát.