Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
moc prosím o zkušenosti s dětským počítačem. Nějak si nemůžu vybrat z nabídky.Podmínka je čeština a angličtina. Jakej frčí u vás?
Díky ![]()
Ahoj Márty,
u nás frčí Želvík, angličtinu i češtinu má a je to jedna z nejoblíbenějších hraček. Nikolka ho dostala ke třetím narozeninám. Ale myslím, že tvoje holčička je na tenhle počítač ještě malá, třeba ovládání myši chce trochu zručnější ručičky.
Dobře vyberte.
Romana
ROMIK, jasan, Želvík už je dost „vytuněnej“…myslela jsem, že by stačila nějaká jednodušší verze (Vilik apod., Smartik, Šikulka). Zatim by ji asi zaujaly zvuky, hlaskovani pismenek, docela po nas opakuje i čísla…myš už zvládá z opravdovýho PC (samozřejmě bezprizorní mačkání tlačítek, ale třeba kolečko pochopila pomalu dřív než ja
)…zkrátka přišlo mi lepší koupit jí dětskej PC než kasičku, mluvící kalkulačku, nebo sejf, co by jí taky určitě bavilo, ale brzy přestalo zajímat… ![]()
S těma PC pro mladší děti zkušenost nemám, ale chybu určitě neuděláš, kdyby na to byla ještě malá, tak ten počítač prostě schováš a za pár měsíců malá doroste. Každopádně počítač je jedna z mála hraček, která má fakt úspěch. Hraje si s ním skoro denně a to ho dostala už na konci června.
S tou myší u Želvíka je to tak, že kabel od myši je poměrně dost tuhý, takže když dostaneš kurzor tam, kam potřebuješ, tak jí nesmíš ani na chvilinku pustit nebo povolit, protože jinak jí ten kabel kousek posune. Zase na druhou stranu - myš se používá u pár aktivit, většina her se ovládá klávesnicí. Třeba přehrávání písniček zvládá i ta mladší, to by se už tvojí holčičce určitě líbilo.
r.
Tak uvažuju o Šikulkovi nebo o Vilíkovi…co bys řekla ještě na tu angličtinu? Je to k něčemu? Ve trech letech je to Nikolce asi jedno…nebo snad ne? Stejne pak az Emuli trochu vic vyroste
,tak koupíme nejakej naucnej program do normálního PC…tak treba by nejakej jednodussi jenom s cestinou mohl stacit…
Angličtinu nepoužíváme, nechci tím Nikolce blbnout hlavu. Pokud nemluvíte doma i anglicky, tak si myslím, že se z počítače batole moc nenaučí. Želvík má ještě němčinu a francoužštinu a jak jsem poslouchala ty jazyky, tak jeden mi připadal dost nesrozumitelnej, ale už nevím, jaký to byl. Až Lucinka usne, tak si to poslechnu a napíšu.
Myslím, že dobrý naučný program za pár let bude víc k užitku než pár frází z dětského počítače.
R.
Ahoj, máme Šikulku a pro 3,5 letou dceru je to úžasný, skvěle už ovládá myš i u ntb. Malá, 2 roky, už se po něm taky sápe. Sice je jen v češtině, ale na angličtinu chodí do jazykovky, tak nám to nevadí. Dostala ho k vánocům a už umí skoro celou abecedu a písmenka pozná kdekoliv, předtím u měla jen počáteční našich jmen. Čísla znala už i předtím, tak tam nedokážu kvalitu výuky odhadnout, ale např. už ví, že 1 je menší než 2 atd, u písmen už i u některých rozliší malý X velký. Takže za nás Šikulka
A k tomu ještě úžasná cena!!!!