Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky, ráda bych pro svého syna vybudovala nový pokojíček. Je k tomu vhodná příležitost právě se stěhujeme do většího bytu. Jsem znovu těhotná a čekáme holčičku. Ráda bych pokojíček pro oba a aby s nimi rostl. Oblíbila jsem si nábytek z Ikea ale bohužel jsem tam nenašla nic co by vyhovovalo? Máte někdo rostoucí pokojíček z Ikea nebo my doporučíte jiné výrobce?
A také se chci zeptat na barvy, jak vymalovat jaké barvy?
Jsem naprosto bez inspirace ![]()
Jediné co můžu doporučit, je barva, a to vymalovat žlutě, a pak půlku vybavit růžově a druhou modře
S nábytkem neporadím ![]()
My máme oranžovou v kombinaci se zelenou, myslím, že to vypadá celkem pěkně. S nábytkem moc neporadím, moc nás rostoucí nábytek nezaujal, takže máme klasický „velký“ s tím, že jen doplňky jsou dětské - polštáře, povlečení, kapsáře apod. Měla jsem v plánu i dětské uchytky na skříň a šuplíky na stole (dají se za nějakou dobu vymněnit za klasické), ale skříň máme nakonec s posuvnými dveřmi a velký stůl zatím nepotřebují - hrají si pořád na podlaze a kreslí s námi na malém stolečku. No celkově se náš dětský pokojíček dělá strašně pomalu - už rok „maluji“ na stěnu pohádkové postavičky a ruzné obrázky a pořád tam nic není… ach jo.
@eMíša jj to znám i já stále něco předělávala ale pouze pusou a ve svých představách na realizaci nikdy nedošlo ![]()
My jsme teď dcerám 4 a 1r zařízovali pokojíky skříň mají bílou Pax z Ikey, postel je bílá KIKA (140/200. A ještě schází sehnat bílý stůl, chtěla jsem bílý nábytek, protože jsem věděla, že budou výrazné stěny barevné a bude tmavší podlaha a ta bílá v tom krásně vynikne, pro tu 4 letou vyšel pokoj na 30tis. + musíme sehnat ten psací stůl a židli ještě. Té menší jsme tam zatím dali jen tu Pax a má tam jen hračky, tak ten vyšel na 11 700,–. Ikeu miluju můžu doporučit
.
My máme všechno v dospělé velikosti ve světlém dřevě, k tomu se dají obměňovat barevné doplňky, navíc je pokojík plný hraček, takže barevný dost. A stolekček s židličkami mají z Ikea ten Mamut v červené a modré kmombinaci. Stěny máme normálně bílé, pověsila jsem tam dětem zarámované jejich fotografie, které občas vyměníme za nové.
Teď jsme zrovna synovi zařizovali systémem Stuva z Ikea - je variabilní maximálně, jde z toho opravdu postavit snad všechno, na co vzpomeneš a hlavně to můžeš kdykoliv a jakkoliv vyměnit a obměnit. Navíc to vypadá opravdu dobře, dvířka se sami zavírají, výborně se to montuje, nikde nebyly žádné problémy. I manžel si to pochvaloval a že ten je teda opravdu člověk náročný.
Jinak vymalováno má syn oranžově - stěna s oknem je bílá, aby opticky místnost rozšířila. Nábytek je v kombinaci modrobílé, koberec má oranžovomodrý. Budu ještě kupovat dekorace, zřejmě české dřevěné od firmy Tiny (až z toho vyroste, tak se sundají a dá si na stěny něco sám). Velkou postel ještě nemáme, ale v plánu máme bílou od Domestavu, na hraní má kulatý stolek Mamut taky z Ikea v zelené barvě (bohužel jinou neměli) a židličky taktéž ze stejné kolekce.