Dětský šampon pro dospělé

Anonymní
9.4.24 11:53

Dětský šampon pro dospělé

Ahoj holky,

Stres a z toho pramenící problémy s psychikou mi vyrazne snížily kvalitu vlasů. Mám jemne vlasy, které se vždy mastily poměrně rychle a take rychle ztrácely na objemu. S mymi problémy však začaly i hodně padat a přidaly se i lupy. Přípravky na lupy a na rychle se mastici vlasy bývají dost agresivní a vysusuji vlasy samotné! Mám momentálně sampon, který docela pomohl s padanim, dokonce ani vlasy samotné se tolik nemasti, ale pořad se šoupe pokožka hlavy. Konečný vlasů mám spis suche. Head And shoulders nevyhovuje. Dercos od Vichy se mi dle recenzi zda poměrně agresivní. Obecně mám citlivou pokožku a nechci ji zatěžovat silnými přípravky, proto jsem došla k závěru, ze bych si pořídila dětský sampon!
Můžete mi nějaký doporucit? Možná nemusí byt vyloženě proti lupum - dost možná jde jen o zahojeni pokožky hlavy.

Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76843
9.4.24 11:57

Head and schoulders je nejhorší sra. čka, jaká může být, skus spíš nějaký šampon a péči z lékárny, samotný šampon nestačí,
a ne dětský šampon není dobrá volba, jsou po něm zplihlé matné vlasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 12:09

Určitě nejsou zplihle po všech. Z lékárny je to to stejne…spousta různých samponu, nezaručuje to, ze sampon nebude agresivní. Dětský sampon mi připadá jako nejmenší zlo.

• Citovat
  • Upravit
43
9.4.24 12:28

Mně nejvíc vyhovoval dětský šampon z manufaktury, ale už jsem ho dlouho neměla. Možná by mohlo pomoci i něco s kofejnem? Já jedu spíš na přírodní bázi, ale to nemusí každému sedět. Polývám rozmarýovou vodou, myju vejcem a rozpustným kafem, trošku olivového oleje s medem. Udělám si vždycky takovou masku a tu pak smyju, nemusí to ale sedět každému. Prý pomáhá i rýžový zábal, ale to nemám vyzkoušené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
9.4.24 12:44

Já používám dětský sampon z dm, tu jejich znacku, takova modra flaska. Je bez alkoholu a silikonu, má šetrně složení a je vhodný i na metodu pro kudrnate vlasy, protože je nezatěžuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
9.4.24 13:13

Dětský šampón je asi vhodný pouze na chemicky neošetřené vlasy. Já ho jednou zkusila, měla jsem vlasy barvené a vznikla mi z toho nerozčesatelná koudel. Zkusila bych se ještě poptat v lékárně, jestli není něco, co by tvůj problém mohlo vyřešit, kamarádka řeší podobný problém a kupovala si teď celou sadu, ne jen šampon, ale i séra, masku a denní péči jak na pokožku hlavy, tak zvlášť na vlasy. Jeden šampón tě z toho asi nevyseká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
9.4.24 15:06

Dětský šampon se od dospěláckého liší jen žirafou na obrázku.
Navíc jsou často vhodné jen na mastné vlasy a vysušují pokožku hlavy. Nejhorší z nich je Johnson & Johnson, příšerné složení připomínající spíš něco na vytírání podlahy.

Navštivte kvalitní kadeřnici, která provede diagnózu, řada lidí si myslí, že má lupy, přitom je to suchá pokožka, takže naopak je třeba dodat hydrataci, případně promastit (pokožku, ne vlas). Lupy jsou mastné, šupinky suché pokožky jsou prostě suché, to je takové základní rozdělení pro laiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7384
9.4.24 15:34

Já se myju občas dětským urtekram šamponem dětským. Vlasy mám po něm v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie