Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, v časopise jsem objevila reklamu na dětské sedačky babysmart. www.babysmart.cz
Máte s nimi někdo zkušenost? Mě to přijde za tisícovku jako vyhozené peníze, ale třeba se pletu, tak bych chtěla znát váš názor. opravdu se v tom dětem líbí? nejsou klasické vyvýšené sedačky lepší?
díky za vaše názory ![]()
Mno, na sezení na zemi mi to přijde zbytečné, pochybuju, že v tom bude dítě sedět. Aspoň to naše teda určitě ne ![]()
Mít to třeba u babičky, když se tam chodí na oběd mi přijde fajn, ale zase ne za litr ![]()
presně, mě to taky přijde zbytečné, aby v tom dítě sedělo na zemi. to už rovnou může sedět na polštářku nebo na koberci. a na sezení u stolu mi to taky přijde zbytečné, když může sedět ve své sedačce ![]()
No na doma určitě… Jediné, co mě fakt napadlo bylo koupit to k babičkám a když se tam jde na oběd, tak na tom může dítko sedět - je třeba zbytečné, aby babi měly židličky, když to není tak často a nemusí se tam nic vláčet. Ale pro tyto účely bych si představila věc tak do tří stovek maximálně ![]()
Ahoj,
mně to přijde jako docela dobrá věc. Syn má přes 2 roky, v židličce sedět nechce a hlavně je na ni skoro už těžký, protože má nosnost do 15 kg a jemu už moc do téhle váhy nechybí. Když sedí na klasické židli nedosáhne na stůl a každodenní vkládání polštáře pod zadek, který je vratký, je opravdu rozčilující.
Takže já si sedák pro syna určitě pořídím a jak jste psali užijeme ho i při návštěvách nejen u babiček. A hlavně nemusím kupovat další židli do bytu, která bude zabírat místo a oproti rostoucí židli ušetřím.
.
Je to hoodně drahý i když teď je to novinky, takže se platí za „nápad“. Jsem zvědavá, kolik to bude stát za rok. Klasická vysoká židlička mi přijde na doma lepší a u babičky i ta moje neposeda seděla na obráceném hrnci. Bylo to pro ni tak zajímavý, že se ani nehnula a nespadla, čehož jsem se bála já ![]()
Ahoj,
souhlasím s tebou. Právě jsem ho objednala pro svou dvouletou dceru - v židličce sedět nechce a navíc jí začíná být malá (má z ní omlácené holeně). Z lavice nebo normální židle na stůl nedosáhne. Mám ještě šestiletého syna a ten by ho občas taky ještě potřeboval… Že budu brát sedák k babičce to je jisté, máme babičku 300km daleko a jezdíme vždy na delší dobu. Vždycky jsem s sebou brala židličku (zabrala půl auta). Sedák vezmu i na dovolenou - lámala jsem si hlavu, jak to udělat a tohle mi připadá jako výborný nápad. Cena je sice vysoká, ale je třeba si uvědomit, že tří nebo čtyřleté dítě už v židličce určitě sedět nebude a určitě na stůl pohodlně nedosáhne.
Dám vědět, jak se nám osvědčil.
Plním co jsem slíbila: sedák máme asi měsíc. Je úžasnej, malá už do stoličky nechce, všude si ho nosí. Je položen na polstrované lavici, sama si do něj vleze, sama vyleze, sedák se pod ní ani nehne. Měli jsme ho i v restauraci a byla z ní velká holka. Bezvadně se čistí - prostě ho jen utřu, čistit stoličku bylo vždycky na půl hodiny a zaručeně tam neco někde zůstalo. Jsem stále nadšená a investice nelituju. ![]()
napsali jsme si o něj ježíškovi, ozkoušeli jsme ho teď na dovolené byli jsme z něj nadšení, původně jsem chtěla rostoucí židli, abych se už zbavila dětské židličky (už mu začíná být malá, stoupá si v ní a tak nám zbytečně zabírá místo), takže toto mě vyjde pořád ještě levněji a je fajn, že se dá i krásně převážet k babičkám a tak, navíc si zvládne sám do židle i vylézt, takže už se těšíme na štědrý den
Jůůůůůůůůůůůůůů, supeeeeeeeeeer!!!!!!!! Hned objednávám, jsem nadšená. Díky, díky za odkaz!!!
![]()
Nedá mi to nereagovat… jinde se prodávají běžně oba typy toho podsedáku - obyčejný i s opěradlem. Jen u nás je nabízena pouze jedna varianta. Obvyklá cena je od 37 do 45 dolarů, tj. cca 700-900 korun. U nás je cena opět nadsazená jako u všeho co je v ČR pro děti. Takovéto internetové diskuse mi silně připomínají velmi dobrý marketingový nástroj pro prodej a zdá se, že i Babysmartu se to podařilo. Když jsou šikovní, proč ne?
Pro ty, kdo umí anglicky vkládám i jednu negativní referenci, kterou jsem našel:
kymmiesue's Full Review: Babysmart Cooshee Hybak Booster
The Cooshee Hybak Booster by Babysmart is…not so smart.
Sure, they are one of the only boosters on the market that don't need to be strapped to the chair because the squishee Cooshee grips the seat all by itself. It grips it SO well, in fact, that it takes the finish right off our chairs!
Sure, they are soft and cozy for little tooshies and they help keep kids seated during the long and boring meals we adults have, but that softness means the seats easily bend, and crack, then break. We've lost kid-sized CHUNKS out of these seats.
Sure, the Cooshee hybak has a molded high back for additional support, but what good is the high back on a hybak if the missing chunks make it a lowbak? Or bakless?
And sure, it comes in lots of happy colors like bright green, purple, pink, baby blue and of course, the bland black for those of us who prefer our kitchen to look more adultish than kiddish. But what good is a happy color if the broken Cooshee finds itself in a nasty trashcan in less than a year's time?
Yes, less than a year's time.
We've bought three of these seats, at a tune to $40 a seat, PLUS shipping, so we're talking here a grand total of $150 spent on Cooshee Hybaks. Within less than a year, they were Cooshee no-baks.
Two were cracked and broken beyond belief, and one had completely fallen apart. I used Gorilla Glue on the broken ones, called Customer Service in the meantime to complain, and was grateful to learn they would replace ONE of my boosters. But since I've received the new one, the last two have met the trashcan. Even the Gorilla Glue couldn't hold the poor things together!
I suspect the problem lies in whatever material these things are made from. They arrive somewhat squishable and then slowly, over time, become harder and harder so that any pressure applied to the hybak by a child climbing into the seat causes deep creases, which in turn cause tears, then the loss of entire portions of the seat.
And a note to parents with small children: Once these things begin to break apart, they become a choking hazard. The pieces of „foam“ (or whatever that „stuff“ is) can be easily broken off the seat.
I do not recommend these seats, and I will never buy anything like them again. I'm patiently writing, in fact, for the day when our replacement seat bites the dust so I can finally refinish my chairs and be done with all this insanity.
It's hard watching all that money go to waste. I wish I'd just spent $10 on regular hard plastic boosters. They would have respected the dignity of my poor chairs, kept their shape flawlessly, and lasted till my kids had kids.
Live and learn!
… no nevím, kdo tohle psal.. a všichni známe američany, jak se hned kvůli všemu soudí a vrací věci, které už měsíce používali… článek jsem si přečetla a s čistým svědomím můžu říct, že je to pěkná blbost!!! Máme tyto sedáky doma 2 a už téměř rok! obě děti 5 let a 2 roky, je zbožňují! Co se materiálu týče, je to taková pěnová hmota, která se krásně „přicucne“ k židli, je pevná, ale zárověň měkká a velmi příjemná na sezení, a ještě hřeje
Ti mí lumpíci s tím vyvádějí divy celou dobu - lezou neustále nahoru a dolu, vláči to po celém bytě, skáčou po tom, nakládají na to auta, panenky… co je napadne a sedák vypadá NAPROSTO JAKO NOVÝ. Nikdo by nepoznal, že ho máme rok! Omývá se jen hadříkem a vlažnou vodou a je čistý. Vozíme ho k babičkám, měli jsme ho minulý týden na horách, kde jsme ho tahali po restauracích (a mimochodem na děti zaměřený hotel, ve kterém jsme byli ubytovaní, jich měl plnou jídelnu, což jsme předem nevěděli) a je to prostě PECKA! Děcka si u stolu sedí jak velcí a nemusí si připadat odstrčení v nějaké židličce, do které si hlavně sami nezalezou, ani nevylezou. S BabySmartem jsou naprosto samostatní!
A co se týče té ceny, tak píšete, že se to prodává za 700-900 kč. Tady se to pokud vím prodává za tisícovku a předpokládám, že jsou v tom asi zahrnuty náklady na dovoz z USA a clo atd., nebo ne??? Když se podíváte na webovky v USA třeba GAP, CHILDREN´S PLACE a v podstatě kterékoliv jiné, tak jsou všude ceny téměř poloviční, než u nás! Tak nevím, čemu se divíte.
My jsme prostě nadšení a už si to koupilo i plno našich kamarádů s děckama, co to u nás viděli. Myslím, že kdo to neozkoušel na vlastních dětech, ten těžko může soudit:-))
Tak krásný den všem!!! a Baby Smart, držte se
!! My vám jednoznačně fandíme !!!
Naprosto super věc, dcera v něm sedí od roku a je nadšená, že nás má „v úrovni očí“. Nodsuzujte něco, co jste nevyzkoušely/i. ![]()
Ahoj, výška je 9 cm na sedací plochu, potom je okolo cca 5cm okraj. Hezký den. ![]()