Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zajímalo by mě od těch maminek co mají vyzkoušený sirup Imunit na podporu imunity jestli dětem pomohl a jestli se jim nezhoršil spánek? A nebyli třeba více podrážděné? Ja tohle pozoruju u malého(2roky-3měsice) uz tyden (takovou dobu take sirup davame) ale nevim jestli to ma neco spolecneho se sirupem???
My ho bereme a malý nebyl ještě pořádně nemocný a spí normálně…kamarádka něco podobnýho měla, dcera jí přestala spát a došla na to, že to dělá ten sirup…
@pampalini81 malí spí odpoledne bez problemu ale vecer je to katastrofa, ale jestli to nebude tim ze spi dlouho odpol? A jak na to kamaradka přišla??
Dávám dceři Imunoglukan, spí normálně, nemocná od doby, co ho užívá, nebyla.
@lujziana Mám pro malou sirup Imunoglukan. Když jsem jej podávala večer, tak spaní také bylo neklidné a špatně usínala. Když jsem jej začala podávat ráno před jídlem, tak neklidný spánek okamžitě vymizel.
@lujziana přesně tak jí taky spala, po obědě jak je zvyklá a večer jí uložila, za hodinu nebo dvě se budila, plakala atd. řešila to asi 14 dní, vyzkoušela všechno, pak se někde dočetla, že spoustě ženským přestalo dítě spát od té doby, co užívá něco na imunitu, tak to zkusila a malá jí najednou zase spí…ale opravdu jak to píšeš ty, polední spánek ok, večer hrůza. a to sirup dávala ráno ![]()
A co tento sirup- Glukánek, mate vyzkoušený??? Přemýšlím že imunit donalda vyměnim, uvidim, na par dni vysadim a jsem zvědava jak to bude stim spankem???
@lujziana Ten sirup Glukánek sice neznám, nicméně složení se mi jeví nijaké.
Pokud spí odpoledne dlouho, tak bych to se sirupem do souvislostí nedávala. V cca 2,5 letech dítěte znám spousty dětí, kterým maminky odpolední spánek již vypouští, poněvadž děti spát už nechtějí, či usínají velice obtížně. Večer kolem 19-20 hodiny není s usnutím problém. Spát po obědě muže znovu začít ve školce.
Nicméně bychom potřebovaly více vědět o spánkové hygieně tvého malého. V kolik ráno vstává, od kdy do kdy odpolední spánek, kdy chodí spát večer. Včetně nálad a rozpoležení jak se ukládá, nebo probouzí.
Co třeba zrovna ten den dělá, zda není přesycený informacemi, vjemy a pohybem. Nebo je mu naopak dlouhá chvíle.
@Trojlístek Když usne po obědě spí i 2 hodiny, jde ve 14hod, vstáva v 16hod. Večer usiná kolem 23hod. Dávam ho spát protože je mrzuty když se po obede nevyspi. Včera nám odpolední spaní nevyšlo tak malí usnul uz v půl sedmé. A zdálo se mi že i spánek měl klidnější.
@pampalini81 tak mám info primo od dr. že tento sirup neobsahuje žádné latky ktere by mohli zhorsovat nebo ovlivnovat kvalitu spanku, spise naopak 1 z nejlepe hodnocenych sirupu.
![]()
@lujziana Já se na Imunoglukan také přeptávala lékařky a řekla mi, že to nemá žádný vliv. Nicméně co jsem začal dávat ráno, tak neklid související se spaním vymizel.
Zkoušela jsem to vícekrát, takže vliv to pro naše děvče prostě má.
Nějaký povzbuzující účinek tam je (to mi nikdo nevyvrátí), pokud to má souvislost s imunitním systémem.
Například Imunoglukan obsahuje Vitamín C, sama Céčko beru a vím, že pokud si ho nedám ráno, tak odpoledne si jej už neberu, poněvadž jsem taková moc nabuzená a dělá mi problém klidně usnout.
No napsala jsi to velice očesaně, chybí mi tam ranní vstávání a ta denní činnost. Nicméně si myslím, že nějaká pravidelnost by neškodila - je to složité, ale dá se to.