Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Má studené končetiny nebo horké? pokud horké tak obklad můžeš dát (pokud se probudí, jinak ho nech spát) a pokud je má normální/studené tak obklady ne ale dát třeba čípek.
A co mu dát lék na horečku? Paralen čípky, nebo sirup Ibuberl či něco podobného? Pokud by teplota do půl hod. neklesla, tak zkusit třeba i ten zábal, ale nejdřív snad lék.
Teplotu bys měla rozhodně srazit, rychlejší dýchání je normální u horečky. Já dávám na hrudník vlažný ručník a omotám kolem těla, zábal nesmí být studený! Nemáš doma i paralen? Smí se střídat s nurofenem asi po 3-4 hodinách, je tam jiná účinná látka.
Ja bych nebudila a chodila kontrolovat, ci s nim spala v pokoji…
@zoui08 Moje dcera mívá 39 běžne. zabaly nedelam..asi by se zblaznila…dávám buď panadol nebo nurofen, ale až po prekroceni 38.5…nebud ho ať spinka a odpocine si ![]()
Davala bych pit pri probuzeni ale spanek nerusila. Je to to nej na zlepseni
Holky ja mu davala sirup ten ibuberl nebo jak se to jmenuje na teploty. A to se muze dat dalsi po 6hod. a nic jineho nemam. Nozicky studeny nema, spis tak normal,teple.Ale knoura ze spani.
Příspěvek upraven 18.01.14 v 23:34
Aha, nedávala jsi léky, tak tím bych začala. Jo a při zábalech - nesmí se při flecích na kůži, mají se ukončit, kdyby vyvolaly třes nebo husí kůži.
Střídat Paralen (Panadolú s Ibalginem (Nurofenem, Brufenem) po 3 hodinách.
Při horečce nad 39 dávat zábaly celého těla. POZOR!!! Pokud má studené ruce nebo nohy, zábal nedávat!!!
Pokud nemáš psychickou sílu na celkový zábal, tak zkus vlažnou sprchu či koupel.
Případně dávej obklad na čelo a do podpaží třeba do utěrky zabalený zmražený špenát či zeleninu.
S horečkama mám bohužel bohateé zkušenosti. Nejvyšší měl syn 40.6
Hrozný. Držím pěsti, aby horečka klesla.
Stačí namočený kapesník ve vlažné vodě na nohy (jak já říkám ťapky) a na ručičky )dlaně) voda vůbec nemusí být octová
. Pak jsem i otírala ještě čelo, alejen když byl malej vzhůru, kvůli zábalu bych nebudila. Zábal jsem dělala když měl teplotu už přes 39. Léky jsem dala taky. Ale dala jsem třeba před 8, a před půlnocí se vzbudil s horečkou jako blázen… ![]()
A jak psaly holky, pokud má studený končetiny, zábal se nedává! Jinak malého moc nepřikrývej, ať se chladí přirozeně.
Dala bych cipek, at teplota klesne.
zabaly jen pokud nejsou studene ruce a nohy.
ja stridam po 4 hodinach paralen a nurofen. pokud je teplota nas 38 po odectu.
Rychlejsi dychani mela nase mala, kdyz mela teplotu 39 a vic
vydesilo me to, ale asi to k te teplote patri.
Preju at je lip ![]()
Ahojky, prosim o radu ohledne 1,5 leteho synka.Je nemocny a ma teploty.Cca v 7hod. vecer jsem mu namerila 39 teplotu, po odectu. Ulevilo se mu a i pekne blbnul a chtel si hrat.Pak sem mu namerila kolem 38 a pred chvili se provudil s placem, tak sem ho zmerila na namerila 38,7 po odectu. Chtela jsem mu udelat zabal na nohy, docetla jsem se ponozky ve vlazne vode s octem, ale on hned odpadl a spinka.Mam ho budit a delat mu ty ibklady, nebo ho nechat spat? Dycha i tak rychleji nez normalne, ale to je asi tou teolotou a je to normalni?
Diky za odpoved.