Prosím rychlou radu ohledně teploty u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15710
19.1.14 18:07

@berry4
prosim tě mohla bys mi poslat zdroj? Klidně SZ. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.1.14 18:31

@mroe no. Moje nejmladší např. měla 39,6 a spokojeně si hrála. Nebýt toho, že se mi na pohmat zdála příliš teplá, nepřijdu na to. Měla angínu, na to jsem přišla až den druhý.
Prostřední běžně horečky stoupaly k 41 st. C, pokaždé to takhle odhajcovala 2-3 dny a pak jako mávnutím proutku vstala a byla zdravá. Samozřejmě jsem srážela, ale u ní to bylo neústupné, pokaždé zase vylezla, kam chtěla :lol:
Já normálně umírám už u 37,5, horečky už nemívám, je to „zanešeným metabolismem“ ;)
Děti jsou ještě neposkvrněné, jim se organismus brání, jak má, měli bychom víc naslouchat tělu, ne na všechno cpát léky. Mnohdy to má kontraproduktivní účinky a nic to neřeší.
 http://rodina-deti.doktorka.cz/…pri-horecce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
19.1.14 20:59

Holky tak teplota je tu zas, po odečtu 39.
Dala jsem mu sirup ibuberl a sehnali jsme boužel jen prášek paralen 500 pro dospělé. Tak já nevím, mám mu ho pak dát? a kolik z toho? se celkem bojím :( a popřípadě tedy za jak dlouho, když teplota neklesne?
ráno už jedem k tomu dr.
přes den teplotu neměl.
sice má takovou teplotu, ale je celkem v pohodě, nepláče.
Tak co by jste dělaly na mém místě?

• Citovat
  • Upravit
19.1.14 21:17

No tak, když to půjde nahoru, tak dej po šesti hodinách čtvrtku z té pětistovky. Nemusíš se bát, on by neumřel ani z 250-tky.
Ale myslím, že velmi přínosné je psaní Berry. V těch vyšších teplotách je to už i hodně o sebejistotě rodičů. Ne každý na to má nervy. Ale musíme se holt otužovat :mrgreen:

Jinak podle mě dospělí prožívají horečku o mnoho hůř než děti. Já umírám už při 37°C, při 38°C blouzním a jsem naprosto mimo.

Taky jsem někde četla srovnání nějaké lékařky - jedna skupina nemocných chřipkou, brala léky, co se běžně při chřipce berou - tedy něco na horečku a bolest. Druhá skupina nebrala nic. Každá skupina se vyléčila zhruba za týden. Ovšem „léková“ skupina si ještě týden až dva stěžovala celkovou slabost, zadýchávání, únavu a celkově nedobrou kondici. Druhá skupina byla po týdnu zcela fit. tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
20.1.14 06:31
@Šílená Sonja píše:

Ale myslím, že velmi přínosné je psaní Berry. V těch vyšších teplotách je to už i hodně o sebejistotě rodičů. Ne každý na to má nervy.

Nerekla bych. Zvlast pokud to ma byt informace pro jine rodice. Prumerne dite si s 39,6 rozhodne klidne nehraje a se 41 uz by byla naprosta vetsina deti v nemocnici.
Jeji deti to maji zrejme jinak, ale rozhodne bych se tim teda neridila.
Rozhodne nejsem lekovy fanatik, leky davam minimalne, ale obcas to proste je potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
20.1.14 09:48
@Šílená Sonja píše:
V těch vyšších teplotách je to už i hodně o sebejistotě rodičů. Ne každý na to má nervy.

A budou dost pevné i na to, když pak dítě začne křečovat třeba, nebo cokoli jiného? Budou ti předchozí pevné nervy k prdu :zed:.
Moje dítě mi včera k večeru při 38,7 leželo bezvládně na rukou. Teplota pak rychle klesla na 38, to už teda nějak funguje, tak jsem ji nechala. Ale stoupnout to ještě o 3 desetiny, tak léky dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.14 13:30
@Genovesa píše:
A budou dost pevné i na to, když pak dítě začne křečovat třeba, nebo cokoli jiného? Budou ti předchozí pevné nervy k prdu :zed:.
Moje dítě mi včera k večeru při 38,7 leželo bezvládně na rukou. Teplota pak rychle klesla na 38, to už teda nějak funguje, tak jsem ji nechala. Ale stoupnout to ještě o 3 desetiny, tak léky dostala.

No, ale tak to v podstatě potvrzuješ vše výše řečené. Teplota dosáhla svého vrcholu, tělo zabojovalo a teplota klesla. potraviny v hrnci změknou taky jen ve varu. Když ho necháme stát na studené plotně, nebude žádný oběd.

Mroe - O tom, že by někdo nechal dítě „Vypotit“ s horečkou 41°C tu nebyla vůbec řeč. To už je samozřejmě mimo diskusi. Jde do to, že tu začíná převládat názor -a i já jsem tak měla své první dvě děti, že 38 je už průser a je třeba dělat psí kusy a cpát dítě lékama. Což je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
20.1.14 14:08

@Šílená Sonja Pokud vím, tak zakladatelka psala o 39. A to já už za blbý považuju a srážím. I když mechanismus horečky je mi znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
20.1.14 15:05

Holky tak jsme byli u dr. a synek ma zanet stredniho ucha, to bych teda necekala, ani jsem to nepoznala.Ma i nemocny krk.Tak ze bere antibiotika. Jeste ze jsem mu ten sirup davala, pac ho to muselo celou dobu bolet :-( si uplne vycitam, ze jsme nejeli o vikendu na pohotovost :zed:

• Citovat
  • Upravit
Petunye
7.3.15 17:58

Prosim poradte. Vcera odpoledne mela dvouleta dcera teplotu 37,6 vecer 38,6.Davam sirup nurofen. Dcera ma co chvili rude a uplne horke licka.Pred chvili mela 39,3. Mame jet na pohotovost?

• Citovat
  • Upravit
4373
7.3.15 18:00
@Petunye píše:
Prosim poradte. Vcera odpoledne mela dvouleta dcera teplotu 37,6 vecer 38,6.Davam sirup nurofen. Dcera ma co chvili rude a uplne horke licka.Pred chvili mela 39,3. Mame jet na pohotovost?

Ja bych určitě jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
7.3.15 18:03

A nejake jine priznaky? Kasel, ryma? Kdyz dostane ten sirup, klesne to? Mate doma jeste paracetamol v nejake forme pro deti, na stridani?
Ja osobne bych zatim nejela, jen kdyby horecka sla pres 40 a nesla srazit nebo kdyby k tomu byl nejaky velky kasel ci neco jinbeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
7.3.15 18:05

@Petunye radeji bych jela 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
7.3.15 18:05
@BlueFairy píše:
Ja bych určitě jela.

Ja taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
7.3.15 18:09

No a co jiného jí je? Mně to na pohotovost zatím nepřipadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí