Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Elusa2 @jednažena Vy byste fakt jely na pohotovost?
Asi zjišťuji že jsem matka tyran, ale i dr mi řekla že pokud dítě není nějaké apatické nebo nemá nezvyklou změnu chování, tak s teplotama chodit k lékaři po 72 hodinách
Takže střídat po třech hodinách Nurofen a Paralen, zábaly na zápěstí, kotníky, a snažit se teplotu srazit..
@marmelada78 tez si ted pripadam jak pripad pro socialku, ze bych nejela ![]()
@Petunye tak předně-mohla bys třeba diskutovat, když žádáš rady…
Každopádně bych nejela s dítětem s horečkou, nejprve bych tu teplotu srazila. Protože to by pro dítě bylo zničující.
Dál se ptám jako ostatní-co jí je krom horečky?
@Bibi239 píše:
@marmelada78 tez si ted pripadam jak pripad pro socialku, ze bych nejela
Já tuplem, protože já bych ani nesrážela. ![]()
@Bibi239 píše:
@marmelada78 tez si ted pripadam jak pripad pro socialku, ze bych nejela
Syn 3r měl od čtvrtka večer 40 horečky, nešlo to srazit, max. k těm 39, v pondělí jsem teda valila k doktorce, měl pořád 39,6, a teda dost kašlal, tak ho poslechla a řekla mi že na atb to není, že to ted má strašně moc dětí ty vysoké horečky, prostě chřipka, ale že kdyby to neklesalo i další dny tak mu je dá, nakonec je stejně dostal protože v úterý mu zas vyletěla horečka ke 40. Ale případ zakladatelky mi ještě přijde fakt v pohodě, nevidím tam důvod jet na pohotovost. Samozřejmě pokud se dítě chová normálně a nepadá do bezvědomí apod.
@Zizalka píše:
Já tuplem, protože já bych ani nesrážela.
A tak nad 39 už teda srážím, ono to pak letí k těm 40 dost rychle, aspon u nás ![]()
Pokud by šla teplota srazit, dávala bych podle stavu antipyretika. Pokud by byla jinak čilá, normální, s pohotovostí bych ještě vyčkala. Přes den srážím teplotu jen tehdy, pokud vidím, že už je dítě zmožené. Antipyretika ji vždycky strašně dobijí, enormně ožije a místo ležení mi tu lítá doslova jak sjeté
. Na noc srážím teplotu, pokud leze přes 38 a pořád stoupá, nebo když se dítě probudí. V horečce mi dcerka po probuzení už nikdy neusne a když ano, jen klibne a hotovo. Drží-li se horečka na 38, chodím co hodinku měřit a jen pozoruju.
@marmelada78 jednou jsem koukala na dokument jak melo male dite horecku kolem 39 a taky se to snazili srazit a dostalo nejakou krec ci co ze mohlo umrit ze bylo dulezite diazepan
Me jednou syn z niceho nemel ani kasel ani rymu nic proste „jen“ horecku 39 a zrovna jsme jeli smerem k pediatrovi a ja nevahala ani minutu a naklusala tam…nic mi nerekl jen ze nevi co to je a ze mam dat ibuprofeno s tim druhym sirupem a klesalo to nastesti
Ale ja jsem asi zase prilis ze plasim, ale rikam si vzdycky lepe plasit nez pak si rikat kdybych co bych,.,,
Nejela..protože je to normální… tak dvakrát jsme volali na pohotoovost když měl kluk 39, a tam nám řekli, že v žádném případě nemáme jezdit s dítětem co má horečku, že máme srážet a pokud by byl akutní stav, že teprve- např.. průjmy, zvarecní velký kašel a nebo třeba neustálý pláč- třeba ucho.. přijet
@Elusa2 Jenže právě - pediatr na dítěti stejně nic nenahledí
. Já mám diazepam pro jistotu doma, sama lékařka mi ho nabídla.
@Genovesa taky tak, prostě ty křeče se někdy objeví u horečky, to nikdo neovlivní- teďs nevím ten název, ale prostě někdo to má někdo ne… to pohotoovst nevyřeší..
@Genovesa ja vim no jen jsem se bala a vubec nevedela co dat a do nemocnice to nebylo a byli jsme blizko pediatra
Ale jednou jsem fakt ´byla vyplašená z teploty- měl angínu a prostě mi doktorka po telefonu říkala, nevozte, zabalte kotníky, zabalte ziápěstí a udělejte zábal.. pokadé to pomohlo… měl 40,2 po odečetní- do dvou hodin měl 37,5
Zkoušela něco zakldatelka???
@Elusa2 co jsem cetla, tak febrilni krece nejsou nebezpecne, pokud nepresahnou 5 min ci tak nejak. Moje deti na to nastesti netrpi, ctyricitky s rudyma suchyma tvarema jsem zazila u prostredniho a zvladlo se to dokonce bez srazeni