Prosím rychlou radu ohledně teploty u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
19.1.14 15:05

@jdukolem jo, když srazíš rychle a moc nebo když teplota vyleze rychle nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.1.14 15:05
@berry4 píše: :lol: a došlo ti někdy, že ve špitále se prostě jen sychrují? Horečka je normální proces, pod 40 to nenínic, co by mělo být pro dítě zas až tak kritický. Zase to tak nezveličuj, pokud dítě netrpí feb. křečemi, je lepší tonechat na organismu samotném a zasahovat, až je potřeba. Tělo ví, co dělá ;)

přepíšeme veškeré lékařské učebnice tedy? :think:
do 40 st pohoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.1.14 15:06

@Genovesa

A myslíš si, že kdyby mu tu horečku pouze sráželi, pomohlo by mu to?

Vysoká horečka byla jasným příznakem, že se něco děje. U dospělého je takto vysoká horečka hodně alarmující. To, že ji otec zapřel, byl jeho velký risk.

Další věc je, že se často doporučí horečku srazit, to se sice podaří a tak to možná navenek vypadá, že je všechno takřka v pořádku. Jenomže teplota, příp. bolest se tak potlačí. Problém však stále trvá a k jeho příčině a tudíž i léčbě se tak dopracujeme pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.1.14 15:07
@micelinka píše:
@jdukolem jo, když srazíš rychle a moc nebo když teplota vyleze rychle nahoru.

no já nevím.. ale myslím že febris horečka febrilní křeče - křeče z horečky čili když ji srazím nemůžou to být febrilní křeče ale spíš reakce krevního oběhu
viz zde
 http://www.wikiskripta.eu/…5%99e%C4%8De

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.1.14 15:09

@jdukolem

Ono právě může dojít k tomu, že tu horečku srazíme. Tělo se ale znovu hodně snaží zabojovat, nastartuje svoje přirozené mechanismy na „plný plyn“ a horečka znovu prudce stoupne. V tu chvíli může dojít ke křečím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
19.1.14 15:13
@Zizalka píše:
@GenovesaDalší věc je, že se často doporučí horečku srazit, to se sice podaří a tak to možná navenek vypadá, že je všechno takřka v pořádku. Jenomže teplota, příp. bolest se tak potlačí. Problém však stále trvá a k jeho příčině a tudíž i léčbě se tak dopracujeme pozdě.

Tohle prosim vysvetlit. Kdyz ma dite vysoke teploty u anginy a ATB zaberou az po dvou dnech, necekam, ze srazeni horecky vyresi problem( ten vyresi ATB, jen to chvili trva) a nepripada mi moc fajn, enchat dite trapit ve 40tkach..
Pokud srazim u virozy, tak taky necekam, ze to vyresilo problem, jen se dite neoslabuje horeckou( telo si s viry stejne musi poradit samo).Ja srazim teplotu, kdyz jen kolem 39 a vys, to uz i moje dite vypada, ze je mu fakt zle.
To je pro me argument jak noha… 8o
Nepovazuju horecku za nemoc, jen za priznak nemoci, nicmene nevidim duvod nechat dite horet ve 40tkach, kdy je mu uz fakticky zle.
Pokud ma takove horecky, obvykle stejne po antipyretikach neklesnou vic jak o stupen, max o stupen a pul( takze rozhodne ne na normalni teplotu) a to mi boj s nemoci prijde akorat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
19.1.14 15:16
@jdukolem píše:
srážením horečky vznikají febrilní křeče? 8o
já myslím že ty naopak vznikají ve fázi prudkého vzestupu horečky

vznikají jakoukoliv prudkou změnou, zvýšením ale taky snížením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.1.14 15:24

To nebyl argument, to bylo jen konstatování toho, co se může stát…

Mám tím na mysli to, že se často doporučí… srážejte horečku, příp. tlumte bolesti, ale dál se to neřeší.

Všechno je strašně individuální a pokud uvidím, že dítě má horečku dlouhodobou, která neklesá, příp. stoupne nad 39,5 (někdy nad 39,7), řeším to obklady. Hledám jiné řešení, než podávat antipyretika.

Podotýkám, že tenhle přístup není pro každého. Většinou se člověk musí dopracovat k tomu, aby to psychicky zvládl, protože to zpočátku je stresující… vidět dítě, které jen leží a není mu evidentně dobře.

Já osobně tohle nikomu nevnucuju. Každý máme zodpovědnost za své dítě a snažíme se udělat pro něj to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
19.1.14 15:27

K tématu doporučuji
http://uloz.to/…st-romca-zip

našla jsem to náhodou, je to část z knihy Radost ze zdravých dětí. Jsou tam i tipy na zábaly a podobně. hlavně tam je krásně popsaný základní mechanismu horečky

o febrilních křečích je zajímavý článek
http://baby-cafe.cz/index.php?…

Příspěvek upraven 19.01.14 v 15:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.14 15:28

Myslím, že dnes skutečně srážíme horečku příliš brzo. Já si pamatuju z dětství pořád nějaké zábaly a chlazení, ale léky jsem polykala výjimečně.
krom zmíněných nežádoucích účinků léků, o kterých se jaksi v ordinacích nikdy nahlas nemluví, tak další nežádoucím účinkem, že dítěti se velice uleví - na čas. Všechny jistě známe, jak dítě, které před hodinou blouznilo, najednou vyskočí z postele a hraje si se sourozenci, jako by se nechumelilo.To je pak pěkný masakr - ve skutečnosti je tělo velmi nemocné, ovšem dítěti se díky léku ulevilo, takže nemá důvod odpočívat.
Našemu epileptikovi v nemocnici doporučili srážet teplotu už od 37!!! 8o On má 37 jen když je ospalý a unavený - to by byl na antipyretikách neustále. Nicméně u něj jsem velmi ostražití a dáváme je mu už v 38 -víc se bojíme záchvatu. Ale u starších zdravých dětí jdu taky v pohodě do 39, i kousínku přes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
19.1.14 15:28
@Zizalka píše:
To nebyl argument, to bylo jen konstatování toho, co se může stát…

Mám tím na mysli to, že se často doporučí… srážejte horečku, příp. tlumte bolesti, ale dál se to neřeší.

Všechno je strašně individuální a pokud uvidím, že dítě má horečku dlouhodobou, která neklesá, příp. stoupne nad 39,5 (někdy nad 39,7), řeším to obklady. Hledám jiné řešení, než podávat antipyretika.

Podotýkám, že tenhle přístup není pro každého. Většinou se člověk musí dopracovat k tomu, aby to psychicky zvládl, protože to zpočátku je stresující… vidět dítě, které jen leží a není mu evidentně dobře.

Já osobně tohle nikomu nevnucuju. Každý máme zodpovědnost za své dítě a snažíme se udělat pro něj to nejlepší.

A co by se melo jako dal resit, pokud jde o virozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.1.14 15:31
@Broučkovka píše:
vznikají jakoukoliv prudkou změnou, zvýšením ale taky snížením.

Jinak, musím zmínit příhodu u prostředního dítěte, kdy po podání sirupu proti horečce (dávkováno dle váhy), došlo cca po 10-15 minutách ke zvláštnímu stavu, kdy byl syn v jisté křeči a nereagoval na mě. Po nějaké chvíli se ale probral a byl v pořádku.
To bylo ještě v dobách, kdy ta zkušenost nebyla veliká a tatínek už to nemohl vydržet, tak jsme „lék“ dali.

Ale po téhle zkušenosti jsem už měla spíš větší strach z antipyretik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.1.14 15:36
@mroe píše:
A co by se melo jako dal resit, pokud jde o virozu?

V prvé řadě nemoc řeší právě horečka (přirozená obrana těla). Což je vlastně taková první pomoc. ;)
Pokud budu proti teplotě bojovat, bojuju vlastně proti tělu.

Ale může dojít k situaci, kdy se utlumí příznaky (bolest, teplota), která může značit vážnější problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.14 15:42

Ale na druhou stranu přiznávám, že když s blíží noc, dítě má teplotu a není vyzpytatelné, jak se to bude dál vyvíjet, tak mu raději něco frknu, aby jsme se všichni vyspali. To mi přijde cennější, než se půl noci potácet a nespat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
19.1.14 15:43
@Zizalka píše:
V prvé řadě nemoc řeší právě horečka (přirozená obrana těla). Což je vlastně taková první pomoc. ;)
Pokud budu proti teplotě bojovat, bojuju vlastně proti tělu.Ale může dojít k situaci, kdy se utlumí příznaky (bolest, teplota), která může značit vážnější problém.

Nesouhlasim. Prirozena obrana tela funguje i pri nizsich teplotach nez je 39-40.
Tu druhou situaci bych chtela videt - nedokazu zadnou takovou vymyslet. Antipyretika rozhodne neutlumi bolest u vaznejsiho problemu tak, aby to nebylo videt, mimito jsou i jine priznaky nez jen horecka a bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí