Prosím rychlou radu ohledně teploty u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.1.14 00:15

Doufám, že tu ještě jsi - a nemáš doma normální dospělácký paralen nebo brufen? dospělácký Paralen má obsah 500 g, na půlky 250 a na čtvrtky - to nějak rozkrojíš má akorát těch 125 g, co je dětská dávka. Rozdrť a dej s čajem nebo čímkoli co pozře. nemusíš se ničeho bát, dávávm to takto dětem běžně, i velmi malým. Oproti dětskému tam nejsou jen ty ochucovadla a aromata.
S dávkováním brufenu si jistá nejsem, ale to se dá poměřit podle sirupu, co máte doma. Nebo na nějakých stránkách. Bylo by dobré tu účinnou látku střídat. jednou Brufen, jednou paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
19.1.14 00:16
@Bunny puella píše:
Jinak, kamarádky manžel je záchranář na záchrance. A pokud má dítko horečku ke čtyřiceti a není jak se dostat do nemocnice, mají povinnost přijet. byla jsem poučena, když mi v létě hicoval a já byla doma sama a nelezlo to dolů.

Super. Dekuji aspon to vim.

• Citovat
  • Upravit
49159
19.1.14 00:16

@zoui08
už jen 45 min, pak ho přeměř a dej sirup a pokus se vyspat.. do rána už vydržíte..no a protože bydlíš v zapadákově tak nakup léky do zásoby at něco nedojde.. drž se a dej vědět jak je malýmu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.14 00:17

A jak píšou holky - nechladit studené končetiny - tělo se zahřívá, teplota stoupá. Chladíme, až když hoří. Mám s tím bohaté zkušenosti, syn je epileptik a každá horečka pro nás znamená velké pozdvižení. Na druhou stranu, od nejstaršího máme vyzkoušené, že velká horečka zpravidla znamená rychlejší konec nemoci. Tělo se vypálí a je klid. No ale příjemné to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruška-Boubelka
19.1.14 00:17
@zoui08 píše:
Nevim zda nejbil od nas v cesky Lipe, nebo Decine a Usti nad Labem.Qle to jw min. hodka cesty a navic nemame auto.Jsme v zapadakove.

Jsem z Ul a pohot. lekarna neni, zaviraji posledni v deset vecer.

• Citovat
  • Upravit
19.1.14 00:22

Te´d dočítám, že jsi naposled dávala nějaký Ibu sirup, tak by byl dobrý ten paralen. TEn by mohli mít i sousedi, kdokoli. Fakt ta teplota jede mnohem lépe dolů s dvěma účinnými látkami.
A v ložnici pořádně vyvětrej, ať i vzduch je chladný. Bude se mu i lépe dýchat.
ještě na to srážení - někdy dávám obklady na třísla. To je teda masakr, ale pomáhá to výborně. Ne pochopitelně ledové obklady, studené stačí, ale jak jsou tam ty tepny hned pod povrchem, tak se dítě chladí hodně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
19.1.14 00:22
@Bunny puella píše:
@Len-til-kah proč bys nemohla dát čípek? ten teplotu sráží vnitřně. kdežto zábal ti prudce ochladí kůži, což je špatný a pro tělo to je šok, když má ledový končetiny.Jinak, minulý týden syn horečkoval. Šla jsem na něj sáhnout a říkám, OK, max. 37.5 víc ne…ale pro jistotu jsem ho změřila…měl 39.6…prostě mě ruka zradila… :? :? přitom mi fakt na skoro 40 pohmatem nepřišel. Za to když jsem mu dala na čelo rty, tak pálil…

Já jsem to ještě teď hledala - a antipyretika prý ve fázi studených končetin stejně nepomáhají. Ale asi jsem to ani nezkoušela, přijde mi logické, že nesrážím něco, co teprve leze nahoru (ono když už ten sajrajt dávám, tak ho chci dávat co nejméně/nejméně často).
Teploměr jsem přestala řešit v momentě, kdy jsem si rozbila rtuťák :?, protože všechny digitály, které jsme zkusili, byly na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
19.1.14 01:05

Holky, tak malej se vzbudil s placem, zmerila jaem ho a po odectu 39,2 tak jsem mu udelala rovnou zabal celeho telicka do prosteradla. Chudacek malej, ten byl uplne v soku a tak strasne brecel. Nwchala jsem ho v tom asi pres 5/8 minut. nevim zda to staci? Ale prosteradlo uz bylo teple.Ted jsem mu dala nurofen a snazi se usnout. Mozna mu malinko ten zabal pomohl, uz nehori tak ukrutne, ale jeste hori dost.Jak vubec ten zabal celeho telicka ma mit dlouho a musi se pak opakovat,popr.po jak dlouhe dobe?
Zitra hned sezenem leky a jestli se to nezlepsi, tak zajedem na pohotovost na detsky.

• Citovat
  • Upravit
6885
19.1.14 01:22

@zoui08 napust vanu vlaznou vodou. abyvse telicko ochladilo.nech ho tam a jak ho vytahnes nesus ho nech ty kapky vody odparit. tohle nam radili na pohotovosti. zapni topeni v koupelne. cipek mas? stridat po 3 hodinach panadol ibuprofen.nebo zavolej na pohotovost. nerostou mu zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
19.1.14 01:31

@zoui08 ted uz by to melo polevit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
19.1.14 07:16
@Šílená Sonja píše:
Doufám, že tu ještě jsi - a nemáš doma normální dospělácký paralen nebo brufen? dospělácký Paralen má obsah 500 g, na půlky 250 a na čtvrtky - to nějak rozkrojíš má akorát těch 125 g, co je dětská dávka. Rozdrť a dej s čajem nebo čímkoli co pozře. nemusíš se ničeho bát, dávávm to takto dětem běžně, i velmi malým. Oproti dětskému tam nejsou jen ty ochucovadla a aromata.
S dávkováním brufenu si jistá nejsem, ale to se dá poměřit podle sirupu, co máte doma. Nebo na nějakých stránkách. Bylo by dobré tu účinnou látku střídat. jednou Brufen, jednou paralen.

8o
To nemyslis vazne???
Ucinna latka 500mg je v celej tabletke, ale nemozes to takto pocitat..tie mg nemusia byt sustredene presne ako rozpisujes..
Ako prva pomoc, ked nic doma nemam, mozno v pohode, ale davat to bezne??
Lieky obecne sa nemaju lamat, strihat a podobne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.1.14 07:20

@zoui08 pro příště. Netrap ho žádnými zábaly, ale dej ho do vlažné koupele a pomalu přidávej studenou vodu. Teplota 39,2 není žádná vysoká horečka, měla jsi ho nechat být a jen měřit teplotu. Vidím, že čím víc rad, tím větší panika :roll: Horečka je potřeba, tělo se jí zbavuje nemoci, zjednodušeně psáno, pokud nemá 40 ky, tak pro příště nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
19.1.14 08:34
@miisenka píše:
8o
To nemyslis vazne???
Ucinna latka 500mg je v celej tabletke, ale nemozes to takto pocitat..tie mg nemusia byt sustredene presne ako rozpisujes..
Ako prva pomoc, ked nic doma nemam, mozno v pohode, ale davat to bezne??
Lieky obecne sa nemaju lamat, strihat a podobne..

Ver tomu, ze ucinna latka musi byt homogenni v cele tabletce. To by se mohl jit pak cely farmaceuticky prumysl strelit. Tabletky se lisuji z velkeho mnozstvi homogenni smesi, tak aby bylo zajisteno, ze v kazde tabletce je presne to a to mnozstvi a jedna je jako druha. Takze puleni ci ctvrceni tablet je zcela normalni. Vim to, protoze mam v tomto bohate zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
19.1.14 08:45

@zoui08 Ahoj, tak jak to u vás vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.1.14 08:51
@vlker píše: