Krční mandle - operace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1175
17.1.14 19:48

krční mandle _ operace

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli jste nechali dětem vzít krční mandle. Davídek má streptokoka v krku a z krve mu zjistili že má vysoké aslo (nevim co to znamená) a dostal na mesic antibiotika a potom jdeme na kontrolní odběr a pokud to neklesne musí do nemocnice na odebrání krčních mandlí. Mam z toho strach a nevím jestli ho tam dát. Prosím o vaše zkušenosti. Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
802
17.1.14 19:58

Moje dítě nemá krční mandle od 5 let :nevim: také bylo vysoké aslo a nakonec mandle rozpadlé tak musely ven :roll: podle dospěláků co tím prošli i hodně bolestivé :,( tenkrát trvalo 14 dní než se srovnala, byla z toho uplně hotová a přes týden v nemocnici, problémy co měla časté angíny a celkově nemocnost máme pořád, v krku ji bolí stále :zed: a je to přes 8 let :zed:
hodně zdaru at nemusí ven :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
17.1.14 20:43

Dcera má taky hooooodně zvětšený krční, ale vždycky jen dr konstatuje-no teda a dál to neřeší. Je tedy pravda ťukťuk, že nemá větší problémy.
Osobně bych se hodně bála, kdyby na to přišlo, protože jsem četla dost špatných příběhů a i naše dr z ORL říkala, že pokud to není NEZBYTNĚ nutné, tak krční neřeší.
Další zkušenost mám-protože je dcera alergik na pyly, brala celé jaro sprej do nosu s kortikoidy a ty mandle se jí po něm o polovinu zmenšily.
Ale to asi nebude řešení pro vás, pokud má na nich nebo v těle infekci.

Každopádně bych zkusila možné a nemožné, aby mandle zůstaly a pokud by došlo k nejhoršímu, tak maximálně laserem zmenšit, rozhodně nevyndavat celé.

Držím palečky, ať se obejdete bez operace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
18.1.14 08:24

@Halamka Po všech zdravotních problémech co jsme měli se nějaký dr. navrhl že by to byly mandle :roll: když ji operovali tak zjistili že ložiska jsou ze spodu takže na prvý pohled to nebylo vidět a mandle se jim rozpadly jak se jich dotkli, normálně prý je odeberou jednám šáhnutím malé tam šahali 3× má hnusné jizvy v krku které se ji zanicují a bolí ji v krku pořád :,( prý chronická bolest vyzkoušely jsme snad vše :roll: :nevim: zdravotní problémy máme pořád :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.4.14 14:04

Dobrý den, já jsem 5 den po operaci krčích mandlí a nevýhala bych být Vámi. Měla sem vysoké aslo, a když sem se dozvěděla o doporučení na operaci zkoušela jsem jiné možnosti, léčení se bylinkami a podobně. Nefungovalo nic, angíny jsem měla každé 3 týdny po sobě. Začali mě bolet klouby a srdce, a tak sem se operaci nevyhla. Operace není tak hrozná a čím mladší pacient tím lepší:) Navíc mi při operaci zjistili skrytý absces, který je nebezpečný. Byla jsem v Thomayerově nemocnici v Praze Krči a nemohu si je vynachválit. Být Vámi, šla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.14 20:09

Dobrý den, omlouvám se za mojí otázku je trochu mimo, než o čem tu píšete, ale chtěla bych se zeptat jestli k přeoperačnímu vyšetření patří také měření a vážení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.6.14 18:50

Ano, kvůli narkóze, z toho oni vypočítávají tu dávku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.14 19:47

No to jo, to je fakt… děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.6.14 10:17

Není zaco:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.6.14 10:26

Jinak, když sem sem psala první článek, byla jsem 4 dny po operaci, od 7. dne sem měla obrovské problémy. Sedmý den mě vezla záchranka, rána mi začala krvácet, ze spánku. Pustili mě po třech domů, a 14. den opět krvácení, záchranka, nemohli to zastavit tak sem byla znovu na sále. Po 4 dnech dnech mě pustili domů ráno v neděli, a večer sem tam byla opět. Sestřičky říkali že sem jim tohle nikdy nestalo. Nikomu tohle nepřeji, je to fakt hnus když vám krev stéká rovnou do žaludku, a navíc sem ztratila až moc krve a málem sem doma vykrvácela. Teď po 2 měsících po operaci mám opět angínu, a navíc, mám pořád ošklivý kašel, jelikož to jde hned na průdušky. Ale plus vidím to, že mě přestávají bolet klouby tak jako dřív. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.14 23:01

Tyjo mě trochu děsíš :) já jdu na operaci 23.6. no a mám taky trochu strach, ale měla jsem většinou štěstí se vším, že se mi vše hojilo tak jak mělo po operacích, tak na to ted nějak spolíhám :) Ty jsi měla teda smůlu, to muselo být hrozný, ale je divný, že jsi ještě i takhle nemocná po operaci… by nemělo, ale je pravda, že mě na to jedna doktorka taky varovala, že ty mandle tě trochu chrání a oni jak je vytrhnout, tak všechno se ti usazuje hlouběji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.14 18:43

Tekla mi krev z mandle rýpla jsem se co s tím…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
15.8.14 18:48

@Mišulemišule dát si něco ledového… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.14 18:56

Díky moc doufám že to není nebezpečné… @kve-tinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
15.8.14 19:07

@Mišulemišule co jako? Dát si něco ledového, nebo to že ti z toho teče krev? Samo, když to nepřejde je vhodné zajet na ORL, kde to ošetří lépe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí