Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli jste nechali dětem vzít krční mandle. Davídek má streptokoka v krku a z krve mu zjistili že má vysoké aslo (nevim co to znamená) a dostal na mesic antibiotika a potom jdeme na kontrolní odběr a pokud to neklesne musí do nemocnice na odebrání krčních mandlí. Mam z toho strach a nevím jestli ho tam dát. Prosím o vaše zkušenosti. Diky moc
Moje dítě nemá krční mandle od 5 let
také bylo vysoké aslo a nakonec mandle rozpadlé tak musely ven
podle dospěláků co tím prošli i hodně bolestivé
tenkrát trvalo 14 dní než se srovnala, byla z toho uplně hotová a přes týden v nemocnici, problémy co měla časté angíny a celkově nemocnost máme pořád, v krku ji bolí stále
a je to přes 8 let ![]()
hodně zdaru at nemusí ven ![]()
Dcera má taky hooooodně zvětšený krční, ale vždycky jen dr konstatuje-no teda a dál to neřeší. Je tedy pravda ťukťuk, že nemá větší problémy.
Osobně bych se hodně bála, kdyby na to přišlo, protože jsem četla dost špatných příběhů a i naše dr z ORL říkala, že pokud to není NEZBYTNĚ nutné, tak krční neřeší.
Další zkušenost mám-protože je dcera alergik na pyly, brala celé jaro sprej do nosu s kortikoidy a ty mandle se jí po něm o polovinu zmenšily.
Ale to asi nebude řešení pro vás, pokud má na nich nebo v těle infekci.
Každopádně bych zkusila možné a nemožné, aby mandle zůstaly a pokud by došlo k nejhoršímu, tak maximálně laserem zmenšit, rozhodně nevyndavat celé.
Držím palečky, ať se obejdete bez operace ![]()
@Halamka Po všech zdravotních problémech co jsme měli se nějaký dr. navrhl že by to byly mandle
když ji operovali tak zjistili že ložiska jsou ze spodu takže na prvý pohled to nebylo vidět a mandle se jim rozpadly jak se jich dotkli, normálně prý je odeberou jednám šáhnutím malé tam šahali 3× má hnusné jizvy v krku které se ji zanicují a bolí ji v krku pořád
prý chronická bolest vyzkoušely jsme snad vše
zdravotní problémy máme pořád ![]()
Dobrý den, já jsem 5 den po operaci krčích mandlí a nevýhala bych být Vámi. Měla sem vysoké aslo, a když sem se dozvěděla o doporučení na operaci zkoušela jsem jiné možnosti, léčení se bylinkami a podobně. Nefungovalo nic, angíny jsem měla každé 3 týdny po sobě. Začali mě bolet klouby a srdce, a tak sem se operaci nevyhla. Operace není tak hrozná a čím mladší pacient tím lepší:) Navíc mi při operaci zjistili skrytý absces, který je nebezpečný. Byla jsem v Thomayerově nemocnici v Praze Krči a nemohu si je vynachválit. Být Vámi, šla bych do toho.
Dobrý den, omlouvám se za mojí otázku je trochu mimo, než o čem tu píšete, ale chtěla bych se zeptat jestli k přeoperačnímu vyšetření patří také měření a vážení?
Jinak, když sem sem psala první článek, byla jsem 4 dny po operaci, od 7. dne sem měla obrovské problémy. Sedmý den mě vezla záchranka, rána mi začala krvácet, ze spánku. Pustili mě po třech domů, a 14. den opět krvácení, záchranka, nemohli to zastavit tak sem byla znovu na sále. Po 4 dnech dnech mě pustili domů ráno v neděli, a večer sem tam byla opět. Sestřičky říkali že sem jim tohle nikdy nestalo. Nikomu tohle nepřeji, je to fakt hnus když vám krev stéká rovnou do žaludku, a navíc sem ztratila až moc krve a málem sem doma vykrvácela. Teď po 2 měsících po operaci mám opět angínu, a navíc, mám pořád ošklivý kašel, jelikož to jde hned na průdušky. Ale plus vidím to, že mě přestávají bolet klouby tak jako dřív. ![]()
Tyjo mě trochu děsíš
já jdu na operaci 23.6. no a mám taky trochu strach, ale měla jsem většinou štěstí se vším, že se mi vše hojilo tak jak mělo po operacích, tak na to ted nějak spolíhám
Ty jsi měla teda smůlu, to muselo být hrozný, ale je divný, že jsi ještě i takhle nemocná po operaci… by nemělo, ale je pravda, že mě na to jedna doktorka taky varovala, že ty mandle tě trochu chrání a oni jak je vytrhnout, tak všechno se ti usazuje hlouběji…
@Mišulemišule co jako? Dát si něco ledového, nebo to že ti z toho teče krev? Samo, když to nepřejde je vhodné zajet na ORL, kde to ošetří lépe. ![]()