Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@EndyDaily Ahoj a jak je ti teď? nemáš už problémy? My se synem zatím na ty mandle nemusíme, aslo se mu trochu snížilo už mu spadlo na 750 ( nejvíc měl myslím 1280), tak budeme dělat další odběry za dva měsíce…nechci mu je nechat vzít hlavně i proto že je alergik, na alergologii mu vyšlo alergie na vše kromě dvou když mu dělali testy na ty ruce, a za další je sportovec, bojím se že by mohl mít z toho potom i astma a měl by po sportu ![]()
Ahoj, tak to je jedině dobře že na ně nemusíte. Oni ty mandle mají svůj význam. No jak mi je, od té operace mám každý den teploty, šla jsem na vyšetření a tam mi zjistili únanový syndrom. A ten mi vznikl z te chronicke anginy. Takže se nic moc nezměnilo. Jen bych vam radila at jdete třeba i k jine krční, mě zjistila až třetí kční že pod mandlemi mám abces.:-) Držím Vám palečky at jste zdraví ![]()
Ahoj devcata, chtela bych se zeptat, jak Vase dite snaselo odstraneni krcnich mandli? Syn ( temer 6 let ) je dnes sesty den po operaci, vzali mu u toho i nosni. Dva dny jsme uz doma, ale je to hrozny. Nemluvi, neji, skoro nepije a jen lezi a smutne kouka. Bez nurofenu by nemohl vubec fungovat. Kdyz nastupoval do nemocnice, mel 23kg a ted ma 19. Rada bych vedela, jak dlouho to jeste bude trvat, zatim nevidim zadne zlepseni…
@Katerina5 syn je dneska třetí den po operaci - odstranění nosní a zmenšení krční. Zatím jsme pořad v nemocnici. Ráno a na noc mu kapali infuzi do žily. Dneska ráno by to mel zkusit už bez toho. Jen se sirupem. Zatím si nestěžuje, pije, mluví, trochu ji.
Takže vás pustili domu 4. den? Držím palce, ať se malý zlepší.
@kubikova v pondělí, takže 5 den, nás pustili domu a ještě ráno dostal kapačku. Dnes ráno opět to samé, nemluví, když už chce něco říct, tak šeptá, nehýbá hlavou, radši se otočí celý. Jíst vůbec nechce a když už do něj něco dostaneme, tak cca 3 lžičky a ani neotevře pořádně pusu, jen tak usrkává.
Přemýšlím, že se do nemocnice vrátím, protože mám pocit, že jak i málo pije, tak není možné, aby nezkolaboval. Ach jo..
Vám držím palce, ať je vše ok a bez potíží.
Holky nastupuji s malym 4,5 roku příští týden na odstranění nosní mandle a zmenšení krčních mandlí. Mám z toho strach, jak je dlouhý pobyt v nemocnici? Nepočítá se den nástupu a den výkonu. A následně jak dlouho nesmí do školky? Nebo je to individuální?
@anouš se synem jsem byla min týden. V pondělí zákrok, v pátek nás pustili domu. Tento týden je doma. Dneska jdeme na kontrolu, tak uvidím, co řekne doktorka. Ale myslím, ze bude doma i ten další týden. Pořad ho boli ten krk. Pořádně nejí. Funguje jen díky Panadol sirupu proti bolesti
Děkuji za info. Chudinka malej. Já právě slyšela jak je to bolestivý. A´t je brzy lépe. Ještě prosím o info jak jste dopadli. Moc děkuji
@anouš tak malý byl včera (11. den po zákroku) konečně lepší = sirup jen ráno a večer, v noci se vzbudil jen jednou a to hned usnul. Takže snad už konečně dobrý. V pondělí jdem znova na kontrolu
Děkuji za info, v pondělí to bude 14 dní, tak to už bude určitě zas lepší. Už se těšim až to budeme mít za sebou. A hlavně, aby bylo vše ok. A je už teď vidět, že mu to pomohlo?
Nebo asi až se vše zahojí.
Moc děkuji za informace ![]()
Ahoj holky,
Syn má 9.3 nastoupit na trhání nosních a zmenšování krčních mandlí.
Máme za sebou krevní odběry kvůli operaci a vše je v normě akorát na hodnotu aslo ktera je hodně zvetsena.
V nemocnici mi říkali ze vysoka hodnota aslo bude znamenat ze mu z velke pravdepodobnosti vezmou krcni mandle cele. Mam z toho opravdu strach. Myslíte že je nějaka šance ze by je přece jen jen zmenšovali. Doktorka mi tvrdila ze by je zmensili a pak by zjišťovali pokud nejsou zdrojem infektu pokud by byly šly by ven cele a vysoké aslo ukazuje že budou právě zdrojem toho infektu v tele…
Holky jak Vaše deti nakonec trhání krčních mandlí zvládli? Syn má necele 4 roky. Dekuji moc
@aknah31 Ja osobne byla na krcnich mandlich v 5letech a neprislo mi to nijak hrozny, 3 dny jsem jedla kasi a zmrzlinu
od te doby jsem nebyla poradne nemocna ![]()
Mně trhali předloní naráz nosní a krční a první dva dny to bolelo dost, pak už to šlo…Ale nepolykala jsem tuhou stravu ještě týden (kvůli bolesti), ale zpětně si říkám, stálo to za to. Už ani jedna angina.
Mě trhali krční mandle ve 22 letech, bolelo to asi tak 3 dny, bramborová kaše bylo peklo, ale zmrzka byla fajn. od tý doby jsem nemocná tak 1* do roka. jsem ráda že jsem si je nechala vzít. u takhle malého dítěte bych se nebála, děti to hrozně dobře snáší. semnou na pokoji byla holčička asi 5 let a už večer žádila, bylo jí dobře.
Ahoj holky,
tak mame tyden po operaci. Jsme uz od utery doma. Syn uz je temer v pohode obcas si vzpomene ze ho vlastne neco jeste sem tam boli, ale vice mene je v poradku. Jeste nas ceka pristi tyden kontrola v nemocnici. Ale operaci I pobyt v nemocnici zvladl na jednicku.
Ale chtela jsem se zeptat, za jak dlouh se vam nebo vasim detem po oepraci vratil zpet normalni hlas? Syn ma strasne pisklavy jecivi hlas.. je to az neprirozene. Doufam ze mu ten hlas jeste zmeni… jak dlouho to trva? Dekuji