Prosím rychlou radu ohledně teploty u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
7.3.15 18:40

@Bibi239 u nás kluk už začal plakat, že máme rychle to ostré světlo zhasnout, že ho bolí oči- a bylo zhasnuto, tak to jsem fakt už měla nerva, ale doktorka říkala, porstě srážet, radila chladné na zápěstí a kokníky, a dvakrát dostal zábal, léky a zabralo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.3.15 18:41
@kvaček píše:
@Genovesa taky tak, prostě ty křeče se někdy objeví u horečky, to nikdo neovlivní- teďs nevím ten název, ale prostě někdo to má někdo ne… to pohotoovst nevyřeší..

Febrilní křeče. Mohou se objevit i nesprávným srážením teploty, pokud se sráží fyzikálně - např koupáním, zábaly. Nesmí se takto srážet, jsou-li studené končetiny, protože horečka ještě není na vrcholu a stoupá - prudší ochlazení těla je pak velmi nebezpečné. Nemá se dítě koupat ani ve studené vodě - jen o trošku chladnější voda než tělo, případně postupně přichladit při koupeli, jak teplota klesá. A nemá se chladit, jestliže se dítě začne třást. Já sem docela na bylinky a alternativní léčbu, ale v tomhle jsem posera a dávám léky. Dcerka zábaly těžce nesla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.3.15 18:41

No já se neodvažuju radit, např. mojí malý horečky děsně lítají, fakt je schopná mít během dvou minut teplotu přes 39.. Já nesráží a většinou jí to lítá samo i dolů. A trvá to den, dva, takže už nešílím. Dva týdny zpátky měla týden! ke čtyřiceti, to jsem tedy srážela, protože byla mimo a blábolila nesmysly. Doktorka na ní vůbec nic nenašla. Taky říkala, že tyhle horečkový virozy řádily. Takže po zkušenosti, kdy si kamarádka shodou okolností ten samý týden přivezla z pohotovosti rotaviry bych nikam nejela a čekala co z toho bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.3.15 18:44

@Genovesa to nám taky říkala, že máme dávat vlažné a nesmí mít zimnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
7.3.15 18:46

Nedočetla jsem se žádný důvod, pro který jet. Má horečku, netrvá déle než dny, srazit jde, červené tváře jsou při horečce, zvlášt ve fázi poklesu normální, žádné další příznaky tazatelka neuvedla.Kde je problém? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
7.3.15 18:48

@Bibi239 to jsem nevedela s temi kreči
Ja jen cetla ze autorka dala sirup a horecka neklesa naopak leze nahoru
Tak pro jeji klid jsem si rikala lepsi at jede
Ale to uz je asi o povaze ja jsem strasna poseroutka vim jsk sestra mela 38 teplotu ja mela 17 let a nevedela co a z nervu jsem nespala a hlidala kazde jeji nadychnuti a zvracela jsem do umyvadla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
7.3.15 19:01
@mroe píše:
No, moje deti ve 40 trpet nebudou.
Ja je ted mela - resp. mela jsem jen 39,7 a myslela jsem ze je to moje posledni choroba v zivote( a jeste se dobre pamatuju na zanet prsu, kdy jsem mela 40,5 a halucinace). Jestli je takhle i mym detem pri horecce, tak - ne, diky.

dočítám zpětně, takže už jaksi mimo. Ale mám ted ze zimy zajímavý pozorování. Sama na sobě antipyretiky rozhodně nešetřím, když je mi blbě, tak je vezmu i jen při teplotě, než se trápit. Ale ted jsem měla takovou šílenou chřipku, fakt jsem nemohla vstát z postele. Antipyretika mi zabírali tak na hodiny, pak konec. A úplně nejhorší byla ta fáze, kdy přestaly působit, začal horečka stoupat, zimnice děsná. Po h jsem vzala další lékl za hodiny se utrpení opakovalo. Pak jsem se na to vybodla, už nic nebrala. Jak jsem se dostala na nějakých stabilních 39, tak jsem sice nebyla k tomu lítat po ulici, ale bylo mi mnohem líp, než při tom opakovaném vzestupu.

S dětma se řídí jejich stavem. 38 nedodržuji, pro mě je ta hranice tak okolo těch 39-39,5, pak dávám vždy. Když vypadaj blbě, dostanou nurofen klidně i při 37,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
7.3.15 19:10

@Petunye Nejela,kdyby po 3 dnech nezabral nurofen s panadolem, tak potom jo. Stejně ti řeknou střídat nurofen-panadol, hodně pít, zábaly atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.3.15 19:26

@Petunye na tu teplotu do 38 bych nejspíš ani nepřišla, pak srážím až od 38,5 nebo když je mu viditelně špatně (a to ještě většinou fyzikálně octovými ponožkami). Jela bych až pokud by se teplota šplhala ke 40 a nešla srazit.

• Citovat
  • Upravit
Petunye
8.3.15 10:16

Ahoj. Cetla jsem ted diskuzi, co jsem vcera psala. Vecer uz jsem na net nesla, tak jsem tady uz nepsala.Jen chci poinformovat, jak jsme dopadli. Treba to nekdy nejake mamce pomuze. Vcera jsme na pohotovost jeli, protoze dcera mela po zabalu 39,3.Je to me pevni dite a bala jsem se.Mudr.nam nerekla, proc jsme jezdili.Jako diagnozu nam napsala: stomatitis aftosa. Opravdu nasla v puse par aftu, o kteryxh jsem nevedela i kdyz odpoledne jsem dceri do pusy koukala.No a napsala nam panadol cipky na horecku a kalobu.Ma hodne pit. Cipek jsem v noci dala. S tou kalobou teda vubec nevim, je tam psano na akutni zanet prudusek a kasel, ale toto dcera vubec nemela, to jsem ji rekla.Jo jeste rekla hermankovym odvarem potirat afty.Mate prosim zkusenosti s tou kalobou? davaly byste ji to v tomto pripade? jinak dcerka vypada veseleji, ted spinka, teplota je jen 37,3.Tedy ty cipky uz byste nedavaly? zitra mame jit na kontrolu k nasi MuDr. Samozrejme se ji zeptam, jen bych chtela znat vas nazor.Je tu urcite dost maminek, ktere maji zkusenosti s timto. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
35323
8.3.15 12:23
@Petunye píše:
Ahoj. Cetla jsem ted diskuzi, co jsem vcera psala. Vecer uz jsem na net nesla, tak jsem tady uz nepsala.Jen chci poinformovat, jak jsme dopadli. Treba to nekdy nejake mamce pomuze. Vcera jsme na pohotovost jeli, protoze dcera mela po zabalu 39,3.Je to me pevni dite a bala jsem se.Mudr.nam nerekla, proc jsme jezdili.Jako diagnozu nam napsala: stomatitis aftosa. Opravdu nasla v puse par aftu, o kteryxh jsem nevedela i kdyz odpoledne jsem dceri do pusy koukala.No a napsala nam panadol cipky na horecku a kalobu.Ma hodne pit. Cipek jsem v noci dala. S tou kalobou teda vubec nevim, je tam psano na akutni zanet prudusek a kasel, ale toto dcera vubec nemela, to jsem ji rekla.Jo jeste rekla hermankovym odvarem potirat afty.Mate prosim zkusenosti s tou kalobou? davaly byste ji to v tomto pripade? jinak dcerka vypada veseleji, ted spinka, teplota je jen 37,3.Tedy ty cipky uz byste nedavaly? zitra mame jit na kontrolu k nasi MuDr. Samozrejme se ji zeptam, jen bych chtela znat vas nazor.Je tu urcite dost maminek, ktere maji zkusenosti s timto. Dekuji.

Hele a proc dr. neveris? Nemyslis, ze videla vic deti se stejnym problemem, nez je tady maminek, co s tim maji zkusenost? Jen se ptam, nerypam, nerozumim tomu.
Nerozumim, proc apriori neveris doktorovi, ale veris nazoru matek na emiminu, ktere navic tvoje dite nekdy nevidely… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.3.15 20:19
@Petunye píše:

takze jste dostali jen dalsi antipyretikum a doplnek bylinkovy :nevim: A dobre, odhalili se ty afty. Podle me trochu zbytecny vylet, ale tohle se clovek asi nauci az casem odhadnout, zda je to fakt nutne. Hlavne ze je lepe. Tu Kalobu klidne dej, dr mi rikala, ze to je dobre i na rekonvalescenci celkove, ale nic samospasneho to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí