Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hele, teplota kolem 39 je u deti normalni, to zazijes jeste mockrat. Ja uz deti ani nemerim, poznam to podle toho, jak vypadaji a jak se chovaji. V noci je nechavam spat, kdyz maji opravdu vysoko teplotu a je potreba dat znovu lek, vzdycky se vzbudi.
Ale zvlast pokud bydlite takhle mimo, mela bys mit doma jak Nurofen tak Panadol a lepe oboji i jako cipek. Kdyz dite zvraci, je ti sirup na nic.
@zoui08 píše:
Holky, tak malej se vzbudil s placem, zmerila jaem ho a po odectu 39,2 tak jsem mu udelala rovnou zabal celeho telicka do prosteradla. Chudacek malej, ten byl uplne v soku a tak strasne brecel. Nwchala jsem ho v tom asi pres 5/8 minut. nevim zda to staci? Ale prosteradlo uz bylo teple.Ted jsem mu dala nurofen a snazi se usnout. Mozna mu malinko ten zabal pomohl, uz nehori tak ukrutne, ale jeste hori dost.Jak vubec ten zabal celeho telicka ma mit dlouho a musi se pak opakovat,popr.po jak dlouhe dobe?
Zitra hned sezenem leky a jestli se to nezlepsi, tak zajedem na pohotovost na detsky.
Prosím tě, ty tě tady vystresovaly, neblbni, horečka 39 je ještě dobrá, tělo „pálí“ bacily. Malého sleduj, spi s ním, ale ta kombinace paralen-nurofen je pro krizovky nad 40, ne teď. Když budeš srážet příliš a zbytečně, tělo přestane bojovat a povleče se vám to dýl. Ani na pohotovosti ti nic moc neřeknou, má horečku od včera, ne?
Kliiiid, dej mu probiotika, C vitamín, hodně ho mazli, ono tělo ví co dělá
.
@mroe píše:
Hele, teplota kolem 39 je u deti normalni, to zazijes jeste mockrat. Ja uz deti ani nemerim, poznam to podle toho, jak vypadaji a jak se chovaji. V noci je nechavam spat, kdyz maji opravdu vysoko teplotu a je potreba dat znovu lek, vzdycky se vzbudi.Ale zvlast pokud bydlite takhle mimo, mela bys mit doma jak Nurofen tak Panadol a lepe oboji i jako cipek. Kdyz dite zvraci, je ti sirup na nic.
Dekuju
no on se prave s temi teplotami budil v noci, tak sem mu radsi ten zabal udelala.Ale ted uz vim, tak uz budu klidnejsi.Ty cipky hned napravim, uz jde pritel za lekarnici.
@Lucie_Sx píše:
Prosím tě, ty tě tady vystresovaly, neblbni, horečka 39 je ještě dobrá, tělo „pálí“ bacily. Malého sleduj, spi s ním, ale ta kombinace paralen-nurofen je pro krizovky nad 40, ne teď. Když budeš srážet příliš a zbytečně, tělo přestane bojovat a povleče se vám to dýl. Ani na pohotovosti ti nic moc neřeknou, má horečku od včera, ne?
Kliiiid, dej mu probiotika, C vitamín, hodně ho mazli, ono tělo ví co dělá.
Jj od vcera.On syn trpi na opakovane bronchitidy a bolesti v krku.Ale tedy takove teploty jeste nemel.Nebo spis, bez teplot. Zitra s nim pojedu k dr.uz to vidim na antibiotika opet
nechce ani jist, jen trochu pije.
Tak na lekarnici jsme se nedovolali.Uz tam nema ani zvonek a branu zamcenou.
Tak musime vydrzet do zitrka.Snad ta noc nebude zas takova.
Ale zkusim se jeste poptat po znamich. Preci jen pres den, se schani lip, nez v noci.
@Genovesa píše:
@zoui08 Já bych ty známé zkusila.
Jj pritel to obeha.Ja to chytla taky a uz mi je taky blbe.No jo, hlavne aby byl malej brzy fit.Uz me to nebavi, je to mesic co mesic.My jsme navic astmatici, dcerka ja a pry i asi malej. A taky alergici.Tak ze furt neco resime.Snad uz to jednou skonci.
@miisenka píše:
To nemyslis vazne???
Ucinna latka 500mg je v celej tabletke, ale nemozes to takto pocitat..tie mg nemusia byt sustredene presne ako rozpisujes..
Ako prva pomoc, ked nic doma nemam, mozno v pohode, ale davat to bezne??
Lieky obecne sa nemaju lamat, strihat a podobne..
to je nesmysl. I antiepileptika naprosto běžně dělíme. Proč by se jinak vyráběly řezačky léků? I v nemocnici léky běžně dělí. A pokud vím, tak když jsem byla malá, žádné dětské verze neexistovaly. Prostě se vždycky dělily a drtily dospělácké léky proti horečce.
@Lucie_Sx píše:
Kliiiid, dej mu probiotika, C vitamín, hodně ho mazli, ono tělo ví co dělá.
prosím tě a to že je horečka 39 u dítěte normální a pro tělo prospěšná čerpáš z jakého odborného zdroje? ![]()
Většina lékařů bere horečku jako nepřítele.
Ale jsou i tací, kteří přemýšlejí o tom, jak a proč horečka vzniká a co se v těle děje při nemoci. A podle toho rozumně usuzují, že ne vždy je potřeba proti horečce bojovat a tak vlastně bránit tělu ve snaze „zničit nepřítele“. ![]()
A to, že u dětí bývají vyšší teploty obvyklé, je hlavně z toho důvodu, že dětské tělo má ještě dostatečnou obrannyschopnost a snahu bojovat vlastními zbraněmi.
Výše teploty je taky individuální v závislosti na tom, jakou teplotu má tělo v té zdravé fázi. Někdo má běžně okolo 36,5 a někdo ani ne 36 a i podle toho se může lišit, jak kdo vysokou teplotu snese.
Tady dva odkazy na názory lékařů…
http://www.azrodina.cz/…sile-horecky
http://www.slobodavockovani.sk/…i-infekcich/
@Šílená Sonja píše:
to je nesmysl. I antiepileptika naprosto běžně dělíme. Proč by se jinak vyráběly řezačky léků? I v nemocnici léky běžně dělí. A pokud vím, tak když jsem byla malá, žádné dětské verze neexistovaly. Prostě se vždycky dělily a drtily dospělácké léky proti horečce.
tiez robim v zdravotnictve a ked neni ina moznost, tak sa to deli..ale doporucovat to a davat to bezne si nemyslim, ze by bolo spravne..to je to iste ako ked si nepremiesas sirup..a argumentovat ze ked sme boli maly ze neboli detske verzie?..ti neboli ani autosedacky a jednorazove plienky a deti sa v 3mes posadzovali..kazdy ako uzna za vhodne..
![]()
@michee píše:
Ver tomu, ze ucinna latka musi byt homogenni v cele tabletce. To by se mohl jit pak cely farmaceuticky prumysl strelit. Tabletky se lisuji z velkeho mnozstvi homogenni smesi, tak aby bylo zajisteno, ze v kazde tabletce je presne to a to mnozstvi a jedna je jako druha. Takze puleni ci ctvrceni tablet je zcela normalni. Vim to, protoze mam v tomto bohate zkusenosti.
to ja chapem..homogenna zmes, ale tu ide o gramaz..rozstvrt si paralen a zvaz kazdu stvrtku, ci budes mat presne 125mg..
@Zizalka píše:
Většina lékařů bere horečku jako nepřítele.
Ale jsou i tací, kteří přemýšlejí o tom, jak a proč horečka vzniká a co se v těle děje při nemoci. A podle toho rozumně usuzují, že ne vždy je potřeba proti horečce bojovat a tak vlastně bránit tělu ve snaze „zničit nepřítele“.![]()
A to, že u dětí bývají vyšší teploty obvyklé, je hlavně z toho důvodu, že dětské tělo má ještě dostatečnou obrannyschopnost a snahu bojovat vlastními zbraněmi.
Výše teploty je taky individuální v závislosti na tom, jakou teplotu má tělo v té zdravé fázi. Někdo má běžně okolo 36,5 a někdo ani ne 36 a i podle toho se může lišit, jak kdo vysokou teplotu snese.Tady dva odkazy na názory lékařů…
http://www.azrodina.cz/…sile-horecky
http://www.slobodavockovani.sk/…i-infekcich/
oba články napsal tentýž lékař..takže jeden názor, nicméně moc děkuji za odkazy, bylo to poučné
Ahojky holky, dekuji za optani.
ten zabal v noci a na to sirup, mu pomohlo.Ve 3 rano se probudil cely mokry spoceny, tak jsem ho prevlekla. Budil se tedy az do rana, ale vzdy se napil a spinkal dal.Ma osklivy kasel a rymu, tak zitra jdeme k dr. A za chvili pritel dojde za tou lekarnici.Jsem tak rada, ze uz neteplotuje. Hrozne jsem se bala.Vim ze panikarim, ale ja to nikdy nezazila takhle.
Malej uz je bez teplot
Holky vsem moc dekuju, jste zlaticka