Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pha píše:
Davala bych pit pri probuzeni ale spanek nerusila. Je to to nej na zlepseni
Já bych teda měla strach, zrovna včera mi dcerka spinkala s 38, čekala jsem, že ve spánku to klesne a za hodinu mě vzbudila s pláčem přes 39
.
@zoui08 píše:
Holky ja mu davala sirup ten ibuberl nebo jak se to jmenuje na teploty. A to se muze dat dalsi po 6hod. a nic jineho nemam. Nozicky studeny nema, spis tak normal,teple.Ale knoura ze spani.Příspěvek upraven 18.01.14 v 23:34
tak dej panadol sirup nebo paralenovej čípek pro děti
@Bunny puella píše:
Střídat Paralen (Panadolú s Ibalginem (Nurofenem, Brufenem) po 3 hodinách.Při horečce nad 39 dávat zábaly celého těla. POZOR!!! Pokud má studené ruce nebo nohy, zábal nedávat!!!
Pokud nemáš psychickou sílu na celkový zábal, tak zkus vlažnou sprchu či koupel.
Případně dávej obklad na čelo a do podpaží třeba do utěrky zabalený zmražený špenát či zeleninu.
S horečkama mám bohužel bohateé zkušenosti. Nejvyšší měl syn 40.6Hrozný. Držím pěsti, aby horečka klesla.
Konečně rozumná rada a pohled na věc ![]()
@Bunny puella OT - proč se zábaly nesmí při studených končetinách (zajímá mě to)? Díky.
@Genovesa píše:
@Bunny puella OT - proč se zábaly nesmí při studených končetinách (zajímá mě to)? Díky.
může dojít k febrilním křečím. Studené ruce a nohy znamenají, že horečka bude ještě stoupat. ![]()
Vzdy nam zaberou octove ponozky, pres to davam svoje chlupate na 15min a pak treba po pul hodce od sundani opakuju. Zabal davam od trisel ke kotnikum a od pasu nahoru prikreju. Taky tak 20min, pak premerit. Ty fusky bych dala, ulevi a bude lip spat, mozna ho ani neprobudi. A stridat par, nurof.
Dcera má v tuto chvíli taky horečku, zatím nedávám/nedělám nic. Čekám, co z toho bude. Ale já jsem klidná. Jestli seš vystreslá, tak zkus podávat v pravidelných intervalech léky. Pokud nechceš podávat léky, tak existují i jiné způsoby, jak teplotu snížit.
Proč nedávat zábal pokud má stiudené ručičky a nožičky?
kladete na to důraz tak se ptámt-nevím.
@Bunny puella píše:
může dojít k febrilním křečím. Studené ruce a nohy znamenají, že horečka bude ještě stoupat.
Já si to myslela. Díky
.
@magicalee píše:
Proč nedávat zábal pokud má stiudené ručičky a nožičky?
kladete na to důraz tak se ptámt-nevím.
může dojít k febrilním křečím. Studené ruce a nohy znamenají, že horečka bude ještě stoupat. ![]()
@Bunny puella píše:
může dojít k febrilním křečím. Studené ruce a nohy znamenají, že horečka bude ještě stoupat.
Aha ![]()
@micelinka Jako to jsi dobrá. Já jsem předvčerem viděla na teploměru 39 prvně a teda vyšokovalo mě to slušně
. Čekat jen tak, to bych nedala.
@jalemina píše:
Stačí namočený kapesník ve vlažné vodě na nohy (jak já říkám ťapky) a na ručičky )dlaně) voda vůbec nemusí být octová. Pak jsem i otírala ještě čelo, alejen když byl malej vzhůru, kvůli zábalu bych nebudila. Zábal jsem dělala když měl teplotu už přes 39. Léky jsem dala taky. Ale dala jsem třeba před 8, a před půlnocí se vzbudil s horečkou jako blázen…
A jak psaly holky, pokud má studený končetiny, zábal se nedává! Jinak malého moc nepřikrývej, ať se chladí přirozeně.
Dekuji, uz mam pripraveny tu octovou vodu, malej se zas vzbudil a plakal, ale zas hned usnul.Tak ho necham spar a az se vzbudu, udelam mu to.Jen se chci zeptat, zda nevadi ta octova voda i na potirani rucicek a treba i cela??
@micelinka píše:
Dcera má v tuto chvíli taky horečku, zatím nedávám/nedělám nic. Čekám, co z toho bude. Ale já jsem klidná. Jestli seš vystreslá, tak zkus podávat v pravidelných intervalech léky. Pokud nechceš podávat léky, tak existují i jiné způsoby, jak teplotu snížit.
a kolik má dcerka? nemáš strach že jí to stoupne hodně?