Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jinak v jednu mu dej tu dávku Panadolu či co to máš a pak byste měli vydržet do rána, pokud mu to nějak nevylítne a hned ráno obstarej léky.
@Bunny puella no to je fakt… a tak já si vždycky taky raději zavolám na pohotovost nebo příslušnou ordinaci. ![]()
Já jsem v menšině, ale moje děti, když už mají horečku, tak vždycky aspoň těch 39. Řídím se momentálním stavem, ne konkrétním číslem - dokonce jsem se vykašlala na teploměr a většinou měřím rukou. Určitě nedávám hned, jakmile stoupne nad 38, ani nad 38.5 (sama sobě už vůbec ne).
Každopádně antipyretika doma vždycky mám, jak Panadol, tak Nurofen. Nějaká sousedka když tak
? EDIT: Promiň, já než to sesmolím…
@misinka79 píše:
Dala bych cipek, at teplota klesne.
zabaly jen pokud nejsou studene ruce a nohy.
To moc nechápu, podle mě, když jsou studené končetiny, tak nemáš dávat ani zábal ani čípek.
Příspěvek upraven 19.01.14 v 00:07
@zoui08 píše:
Ja uz jiny sirup ani cipky nemam, nez ten co jsem mu davala v 19.00hod.
Volej sanitku pokud by to opet stouplo a nemas uz leky
@zoui08 píše:
Bouzel jedina kamaradka vim ze ma taky jen ten sami co ja. A nikomu jinemu nevim komu bych zavolala.
a pohotovostní lékárna je asi od vás dost daleko? ![]()
přeji klidnou noc a ať je do rána líp
@Len-til-kah proč bys nemohla dát čípek? ten teplotu sráží vnitřně. kdežto zábal ti prudce ochladí kůži, což je špatný a pro tělo to je šok, když má ledový končetiny.
Jinak, minulý týden syn horečkoval. Šla jsem na něj sáhnout a říkám, OK, max. 37.5 víc ne…ale pro jistotu jsem ho změřila…měl 39.6…prostě mě ruka zradila…
přitom mi fakt na skoro 40 pohmatem nepřišel. Za to když jsem mu dala na čelo rty, tak pálil…
@Bunny puella píše:
nech ho spinkat, pravidelně mu měř teplotu. Nevím, jestli měříš v zadečku. Já měřím v podpaží a ve spánku dítko krásně drží a já mám přehled. Lehni si k němu a pokud by teplota stoupala, tak ochlazuj tělíčko dle rad, které jsme ti tu napsaly. Hlavně se pokus držet nervy na uzdě a neplašit. To je pak ještě horší. Vím z vlastní zkušenosti, já jsem vždycky na mrtvici a strašně se bojím. Moc a moc přeju pokud možno klidnou noc a brzké sehnání léků. Sousedy s dítky nemáš, že bys je zkusila poprosit o jeden, dva čípky?
Moc moc dekuji.Tak ze ochlazovat pri stoupani, nozky, rucicky. A merit a merit.Mam ho vedle sebe.Jsem docela i unavena a bojim se ze usnu a nebudu to mit pod kontrolou.
Jinak bouzel nemame auto a ani moznost nekde dalsi leky sehnat.Ale zitra hned zabehnem k lekarnici domu ji poprosit.Jo a za hodinu uz to bude 6hodin, co jsem mu davala sirup.Tak to mu muzu ho dat za tu hodku zas? Ten sami sirup?
Jinak, kamarádky manžel je záchranář na záchrance. A pokud má dítko horečku ke čtyřiceti a není jak se dostat do nemocnice, mají povinnost přijet. byla jsem poučena, když mi v létě hicoval a já byla doma sama a nelezlo to dolů.
@Bunny puella píše:
Jinak v jednu mu dej tu dávku Panadolu či co to máš a pak byste měli vydržet do rána, pokud mu to nějak nevylítne a hned ráno obstarej léky.
Dobre, dam. Dekujuu.
@zoui08 píše:
Moc moc dekuji.Tak ze ochlazovat pri stoupani, nozky, rucicky. A merit a merit.Mam ho vedle sebe.Jsem docela i unavena a bojim se ze usnu a nebudu to mit pod kontrolou.
Jinak bouzel nemame auto a ani moznost nekde dalsi leky sehnat.Ale zitra hned zabehnem k lekarnici domu ji poprosit.Jo a za hodinu uz to bude 6hodin, co jsem mu davala sirup.Tak to mu muzu ho dat za tu hodku zas? Ten sami sirup?
ano, ten samý smíš. A potom ho smíš dát v sedm ráno.
@kubykula píše:
a pohotovostní lékárna je asi od vás dost daleko?
Nevim zda nejbil od nas v cesky Lipe, nebo Decine a Usti nad Labem.Qle to jw min. hodka cesty a navic nemame auto.Jsme v zapadakove.
@kubykula píše:
a pohotovostní lékárna je asi od vás dost daleko?
A dekuji ![]()
@Bunny puella píše:
@zoui08 jdu si lehnout, i tobě přeju pokud možno klidnou noc.
Moc dekuji
dobrou noc.
Bouzel jedina kamaradka vim ze ma taky jen ten sami co ja. A nikomu jinemu nevim komu bych zavolala.