Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pandemie píše:
Je to naprosto normální a přirozené. Učí se nápodobou od všech v okolí a nijak ho to nepoznamená. Možná by s ním ale měli tatínek a dědeček trávit více času, aby se něco přiučil od očividně velice inteligentních hetero chlapů
Mám naprosto stejný názor, děkuji Ti ![]()
Bratranek todle zacal delat v 5 letech, a gay je, nikomu to teda v rodine nevadi, mozna babicce ze se nedocka vnoucat, vsichni rikali, ze napodobuje maminku, ale on si nechtel hrat s auty, bral mame liceni, saty, kdyz ho mama donutila ho pracovat s ni na zahrade tak plakal, ze bude mit osklive nehty… ve skolce si hral s holkama, na zs se bavil taky jen s holkama, ted mu je 23, neprevleka se, nemaluje, co dela v soukromi je kazdeho vec…priznal to nekdy v 16cti, on zije v kanade tak to tam nikdo neresi tak jako tady
@Peggy54 píše:
Bratranek todle zacal delat v 5 letech, a gay je, nikomu to teda v rodine nevadi, mozna babicce ze se nedocka vnoucat, vsichni rikali, ze napodobuje maminku, ale on si nechtel hrat s auty, bral mame liceni, saty, kdyz ho mama donutila ho pracovat s ni na zahrade tak plakal, ze bude mit osklive nehty… ve skolce si hral s holkama, na zs se bavil taky jen s holkama, ted mu je 23, neprevleka se, nemaluje, co dela v soukromi je kazdeho vec…priznal to nekdy v 16cti, on zije v kanade tak to tam nikdo neresi tak jako tady
To jsem moc slyset nechtela, ale dekuji ![]()
to je těma bulvárníma kecama, já se minimálně rok převlíkala za chlapi, montérky, pošťák, řidič… a jsem normální ženská
2,5 je příliš nízký věk na to, aby se z toho daly vyvozovat nějaké závěry o orientaci. Například můj syn ve dvou letech miloval růžovou barvu. V hračkářství vždycky zamířil rovnou mezi růžové hračky
Dnes o rok a půl později, když mu nabídnu něco růžového komentuje to slovy fůj, já nejsem žádná holka
. Zaráželo by mě to asi až ve vyšším věku, kdy už dítě plně chápe rozdíl mezi klučičím a holcicim. A i tehdy bych si z toho nedělala těžkou hlavu, stejně to člověk nijak neovlivní. I když věřím, že manzel by z toho taky nebyl nadšený. Ti chlapi jsou na to chlapactvi holt víc fixovaní.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, oživím téma, mám syna 2,5 roku. Má starší sestru velkou parádnici na šaty, make-up atd..
Samozřejmě to od ní odkoukal, rád nosí šaty, její trička, sukně, paruku, gumičky do vlasů si dává na ruku jako náramekjá to brala jako hru, že je ještě malý ale tchán hned že je jiný a že bude gay..
jsem z toho nešťastná kvůli manželovi, který se toho hned chytil a dost těžce to nese…
Jinak si syn hraje jedině s auty, miluje vláčkodráhy a v obchodaku nakupoval a házel mi do koše jen klučičí hračky
panenky jsou pro něj fuj, ale i tak ten červík v hlavě hlodá
![]()
![]()
Je strašně malý, tchán i manžel jsou hlupáci s prominutím. Tvůj syn si dost možná jen hraje tak, jak to vidí u sestry. Pokud gay není, tvůj manžel mu tímhle přístupem může ublížit. Pokud gay je (jakože to v tomhle věku fakt nemůžeš vědět), tvůj manžel mu tímhle přístupem může ublížit. Dítě bych nechala žít a hrát si, s největší pravděpodobností z toho vyroste. A manželovi bych na tvém místě dost promluvila do duše.
smutné že se tvá rodina vozí po batoleti
@Anonymní píše:to je těma bulvárníma kecama, já se minimálně rok převlíkala za chlapi, montérky, pošťák, řidič… a jsem normální ženská
my si zase hráli na četníky a zloděje. Asi můžu být ráda, že nesedím v kriminále podle logiky některých ![]()
@Anonymní píše:
To jsem moc slyset nechtela, ale dekuji
On s tim zacal v dobe kdy se mu narodila sestra, tak to brali jako zadost o pozornost, cca ve 13nacti nam bylo jasny, ze je na kluky, v 16cti to priznal, pry se jednou na nejake akci opil a zkousel to s holkou, kdyz ji sahl na prsa, ze se mu udelalo uplne spatne
neni to na nem vubec poznat, zensky po nem docela jednou
na my svatbe ho tam uhanela jedna znama od manzela az mi ho bylo lito, myslela si ze si to vymyslel aby ji odpalkoval tak ho tam furt nahanela ![]()
Mám starší dceru a 3 letého syna dělá to samé…Dcera si obleče sukni a on hned taky, kdyby měl delší vlasy tak by si vzal klidně i sponky, vozí spolu kočárky s panenkama když nastoupil do školky tak byl pořád u dcery dokonce si oblékl i šaty (vím od učitelky) protože holky je měli taky… Neřeším to. Teď už si teda hraje s klukama. Má hrozně rád auta a takový ty klučičí věci. A vůbec by mě nenapadlo že by měl být gay.
Ja sem zase se segrou vyrustala jako kluk. Zadny holcici veci na paradeni jsme nikdy nemeli. Chodili jsme v obleceni, co vypadalo jak klucici. Ted se upravuju dost, dbam o sebe a mam chlapa…
Tatinek misto reci, at jde s klukem na fotbal a stara se
@Anonymní píše:
Ahoj holky, oživím téma, mám syna 2,5 roku. Má starší sestru velkou parádnici na šaty, make-up atd..
Samozřejmě to od ní odkoukal, rád nosí šaty, její trička, sukně, paruku, gumičky do vlasů si dává na ruku jako náramekjá to brala jako hru, že je ještě malý ale tchán hned že je jiný a že bude gay..
jsem z toho nešťastná kvůli manželovi, který se toho hned chytil a dost těžce to nese…
Jinak si syn hraje jedině s auty, miluje vláčkodráhy a v obchodaku nakupoval a házel mi do koše jen klučičí hračky
![]()
![]()
Transgender deti si uvedomuji svoji pohlavni identitu cca od tech 2-3 let, ale tady me to z tech par vet neprijde pravdepodpobny.
@Anonymní píše:
![]()
![]()
Když mi bylo osm, dovolila mamka mojí starší sestřenici namalovat mi nehty na jedné ruce růžovým lakem na nehty a můj čtyřletej brácha chtěl taky, spustil hysterak, když mu to nedovolili
šatičky a náramky byly taky často.
Dneska je to chlap jako hora, sportovec, má dlouhodobou přítelkyni.. ![]()
Mě by teda spíš vadil přístup tchána a manžela ![]()
Synovec a ve dvou letech mi kradl boty na podpatku… Čelenky, atd… vyrůstal s jeho maminkou a semnou (sestry) ale viděl to u nás ženských A gay není… Od přítele synovec o sobě mluví ve třech letech v ženském rode… Ale jen kvůli tomu že má sestru starší… Já když jsem byla malá tak mě viděli spíše s kladivem a hřebíkem… A jsem normální ženská… Myslím že každý má v urcite fázi života okoukane od někoho… To by každý druhý musel být gay nebo lesba…
Přístup tchána mi hodně vadí, říkala jsem mu mlčeti zlato. Naše děti vidí 1× do měsíce a pak vynáší vševědoucí soudy a stresuje mi manžela ( do té doby to bral taky jako srandu).
'No každopádně doufám, že máte pravdu a jen opakuje po sestře ve které má velký vzor a kterou má strašně rád. Ještě jsem zapomněla říct, že o sobě malej taky říká, že je holka resp říká si jménem ségry ![]()
Děvčata, jsem asi měkkota ale vehnalo mi to do očí slzy
Děkuji za podporu

Je to těžký, já to brala taky jako hru, ale opravdu mě unavuje s nimi bojovat den co den
Ať si je jaký je,. je to můj syn a miluji ho, ale taky si myslím že je strašně brzy ve 2,5 letech na nějaké soudy, když on sám si teprve zvyká na nočník a nemá z toho rozum