Devítiletý syn se chce převlékat za holčičku

29.12.13 19:51

Devítiletý syn se chce převlékat za holčičku

Zdravím všechny zdejší mamči!
Chtěla bych se zde s vámi podělit o problém, který mě trápí už skoro dva měsíce a sice, že můj syn začal mít touhu, převlékat se za holčičku. Přece jen, na to, aby to byla jen hra, nebo zvědavost, mi připadá už dost velký. Vzala jsem ho na vyšetření k psycholožce, ale tam mi po několika návštěvách bylo doporučeno mu vyhovět v rozumné míře aspoň pro doma, že se uvidí, jak se to vyvine dál.
A taky je zde ještě zajímavý ten fakt, že kluk chce už věci nošené, napadlo mě, jestli to není náznak nějakého sexuálního problému, ale na to ještě asi brzy, nebo co myslíte, máte s tím některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3931
29.12.13 19:56

@Janina 1979 Ahojky znám případ ze svého okolí kdy se můj tehdy 6 letý kamarád oblékal do holčičích šatů a sukní ( který jsem mu aj kolikrát zaviděla ;) ) ale nakonec z toho vyrostl a dneska mu je přes 20 a je to normální kluk ;) Tak si myslím že je to jen hra a že z toho vyroste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
29.12.13 20:01

Můj soused se také rád oblékal do sukní jeho sestry. Chodil jako slečinka. Hm, vyrostl z něj homosexuál. Asi jsem tě nepotěšila. Ber to tak, že i kdyby, no tak co.Jsou to lidé jak my. Hlavně aby byli šťastni a to nebudou, pokud se se svým zaměřením budou muset tajit.

• Citovat
  • Upravit
324
29.12.13 20:05

Nech to je čokoľvek, nemožeš mu ale dať najavo, že je to zlé, nevhodné, neslušné a podobne. V prípade, že by to mali byť prvé prejavy sexuálneho cítenia, tak si tvoje „zákazy“ ponesie so sebou a bude z toho mať traumu. Sám ten problém nebude vedieť spracovať a za tebou o radu nepríde, aby sa ti „nehnusil“. Postupuj podľa rady psychologičky, vie čo hovorí. V rozumnej miere súhlasiť a hlavne neodsudzovať jeho správanie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1536
29.12.13 20:06

Ty jo, těžko říct, když se s tím člověk nepotýká. Já bych ho nejspíš nechala… na doma určitě, do školy apod. bych se snažila, aby chodil pokud možno normálně, ale nebojovala bych s ním. Tohle musí být těžké, ale je třeba tolerovat jeho pocity. Snad to přejde, ale pokud ne, musí vědět, že má v tobě oporu, ať je jaký je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27868
29.12.13 20:07

Tak psycholožka poradila vlastně jedinou věc, kterou můžeš udělat prostě musíš počkat hlavně ho nijak nezrazuj at k tobě má důvěru a může za tebou přijít kdykoliv pro radu a pro pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
29.12.13 20:09

Některý to přijde
Tteba je to jen takove obdobi. Pokud se vice nezajma třeba i o hračky pro jolky panenky a tak, tak by z toho mohl vyrůst. Nejhorší varianta asi je že by byl transexual ale nechxi strašit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
29.12.13 20:09

A má doma ségru? Mladší? Starší? Zkuste se zamyslet, co se před tím, než s tím přišel dělo a mohlo by mít na to vliv - návštěva nějaké holčičky nebo tak. V devíti je sice velký, ale experimentovat může i bez toho, aby to muselo něco znamenat. Já bych mu taky vyhověla, ale dala bych tomu nějaká pravidla. Konec konců ty má i moje dcera - kdy si může obléknout šaty pro princeznu a kdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
29.12.13 20:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.13 20:13

@Janina 1979 já mám zkušennost se synovcem, ale ten to teda začal dělat už někdy od 4 let. Převlíkal se za princezny, nosil paruky, čelenky, vílí křídla, hrál si s panenkama… všichni jsme se tak nějak smířili s tím, že prostě možná bude „jinej“ ségra se švagrem vždycky řikali, že je to prostě jejich syn a milují ho ať je jakej je… dneska je mu 9 hodně dbá na oblečení do holčičího už to neni, ale má rád barevný styl, módu a co se týká hraček pořád si hraje třeba s barbínama - češe a tak a je takovej tvořivej. Těžko říct jak se to bude vyvíjet. Já bych ho nechala a nijak to v něm nedusila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.13 20:23

Moje kamarádka měla totéž, pokud i psycholožka doporučuje abys ho nechala, tak ho nech, syn mojí kamarádky dokonce zhruba v 10ti letech vznesl dotaz, zda by jí moc vadilo, kdyby se nechal přeoperovat na holčičku, k Vánocům si přál doměček pro bárbíny a vždy měl lépe uklizeno než jeho sestra, dnes je dospělý a je na kluky a co má být?? Mají ho rádi, je jejich, já ho znám odmala a nepřijde mi jiný než ostatní kluci. Jen je na kluky, budeš se muset postavit k tomu čelem a brát ho takového jaký je, je tvůj!!!

• Citovat
  • Upravit
11565
29.12.13 20:32

@Janina 1979 Pokud „sexuálním problémem“ myslíš, že je transsexuál nebo homosexuál, tak jsi Ty jediná, kdo má problém.

Odlišná sexualita - zvlášť když přichází přirozeně v takhle útlém věku - není nic, co bys mohla změnit nebo mu „vyhnat z hlavy“. Pokud takovej je, tak holt se bude oblíkat jako holka a jednou z něj bude gay. Nebo ho to za chvíli přejde, a bude heterosexuál.

Hlavně ho nech bejt a nechtěj to nijak „řešit“. Podporuj ho, minimálně doma, jen holt třeba do školy mu řekni, že se to nehodí nebo nenosí (pyžamo si tam taky nevezme, že) - a počkej. Nic jinýho nenaděláš.

A „řešit“ prosím začni sebe. Je jasný, že to nemusí bejt snadný, ale je potřeba udělat všechno pro to, aby neměl trauma, i tak to může mít komplikovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
29.12.13 20:38

Hele s tím prostě nic neufěláš tak to nech plavat, ono to nějak dopadne…
Při troše štěstí bude jen fetišista nebo bisexuál a ty se vnoučat nakonec dočkáš :o).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
29.12.13 22:39

Tak já chápu určité obavy a strach z „jiného“ či „neznámého“ a nemyslím, že by zakladatelka nutně musela řešit sebe a že by měla problém. Podle mě není třeba zatím vyvozovat žádné závěry. Spousta holek se v určitém věku chová jako kluci a nikomu to divné nepřijde. A i kdyby to mělo něco znamenat, stejně se to nedá změnit. Takže zhluboka dýchat, neřešit, nechat tomu v rámci možností volný průběh. Tak nějak se prostě vnitřně srovnat s tím, že o nic nejde, hlavně, že je to zdravé dítě, nefetuje, nekrade…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.13 00:34

Tak myslím, že i přes pokročilou noční hodinu bych tady měla uvést věci na pravou míru.
Já rozhodně se sebou žádný problém nemám a řešit sebe nepotřebuju, to, jak jsem napsala, že mě to trápí, bylo myšleno tak, že mě trápí smutek mého syna, který má tu touhu po dívčím oblečení, kterou musel v sobě dusit, protože se styděl se nám svěřit a provalilo se to díky tomu, že ho ve škole nachytala učitelka během hodiny tělocviku, jak si v dívčí šatně zkouší oblečení a boty spolužaček. Naštěstí ho nikdo jiný neviděl a učitelka to nerozmazávala, protože to by pak asi ve škole nevydržel.
Syn je totiž dost uzavřený a tichý, bohužel asi díky tomu nemá žádného kamaráda a ani kamarádky. Přitom je velmi šikovný a výborně se učí, jenže to mu v jeho situaci není moc platné…
Když jsem potom doma se synem o tom mluvila, tak napřed byly slzy, ale pak se rozpovídal. Líbí se mu hlavně vysloveně hodně dívčí věci, takže růžové, nebo světlé zdobené šatičky, sukýnky, střevíčky, punčocháče, mašličky, zkrátka věci pro malé parádnice.
A neustále pak zdůrazňoval, že hlavně věci, které už nějaká holčička nosila. Když jsem se ptala proč, tak prý proto, že se cítil víc jako opravdová holka. Na druhou stranu ale prý skutečná holka být nechce, jen jako, protože holky moc obdivuje, líbí se mu, že jsou hezké, hodné a milé a také je ve škole nikdo nebije.
Mám pocit, že se snaží do dívčí role utíkat kvůli tomu, že se tam cítí v bezpečí, než mezi kluky. Třeba klukovské sporty ho vůbec nebaví, zato mi minulý týden řekl, že by se mu líbilo cvičení s mažoretkami.
Docela je mi líto, že nemá žádného sourozence, třeba starší sestra by v téhle situaci byla pro něj ideální. Takhle bohužel žádné holčičí oblečení ani hračky doma nemáme, ale nějaké mu určitě pořídím, jelikož už před vánoci chtěl, abych mu koupila panenky a naučila ho si s nimi hrát.
Ideální by pro něj byla nějaká kamarádka, která by ho brala takového, jaký je a se kterou by si mohl hrát a kamarádit jako holka, o tom neustále sní.
Napadá mě, nenašla by se tady nějaká maminka s dcerou, které by tohle nevadilo? Syn by určitě pak byl moc šťastný a konečně by se třeba splnilo jeho přání.
Každopádně, ať to s ním dopadne jakkoliv, je to moje dítě, které miluji nade vše a vždycky milovat budu, ať je třeba gay, transvestita, nebo cokoli jiného. Pro mě je důležité, aby byl šťastný a spokojený a je mi jedno, jestli k tomu bude potřebovat šatičky, nebo něco jiného.

Omlouvám se za ten román, ale ráda bych, aby zde měli všichni jasno a věděli o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí