Devizový účet

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.12.22 17:15
@Anais Brno píše:
@KRISTYN78 ano vydají to 1000 EUr, ale budou to přepočítávat denním směnný. kurzem…

To je hloupost, pokud máš devizový účet, není co přepočítávat.
Mám devizové účty léta, v USD, v EUR. Ale jenom proto, že výplatu dostávám v těchto měnách a přepočet banky je velmi nevýhodný. Když si to vyměním ve směnárně (převodem), mám na každém euru minimálně 1 korunu navíc. Takže je pro mne mnohem výhodnější mít devizové účty a směnárna mi to pošle na účet v CZK.
Když si chci z devizového účtu vybrat hotovost ve měně účtu, tak dostanu normálně část toho, co mám na devizovém účtu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.22 17:17
@elpiska píše:
Když platím z euro účtu, srazí se mi vždy částka v eurech a nic se nepřepočítává. Jen ty eura u nás (myslím) nevyberu.

Vybereš, ale musíš na přepážku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.22 17:20
@KRISTYN78 píše:
Achjo, no mohlo mě to napadnout, že je v tom zas trochu vycuranosti :D děkuji moc za odpověď. Moc mi pomohla :andel:

Akorát, že ti to řekla úplně blbě.

• Citovat
  • Upravit
14
1.12.22 17:20

Doporučuji Revolut, protože směnné kurzy jsou mnohem vyhodnější než u českých bank. Můžeš tam mit několik účtů v různých měnách. Dostaneš platební kartu. Umí různé zajimavé věci, třeba jednorázové platební karty, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
1.12.22 17:38
@Anonymní píše:
To je hloupost, pokud máš devizový účet, není co přepočítávat.
Mám devizové účty léta, v USD, v EUR. Ale jenom proto, že výplatu dostávám v těchto měnách a přepočet banky je velmi nevýhodný. Když si to vyměním ve směnárně (převodem), mám na každém euru minimálně 1 korunu navíc. Takže je pro mne mnohem výhodnější mít devizové účty a směnárna mi to pošle na účet v CZK.
Když si chci z devizového účtu vybrat hotovost ve měně účtu, tak dostanu normálně část toho, co mám na devizovém účtu.

Mně se zdá, že některé banky zůstatek přepočítávají podle kurzu, že tam prostě opravdu neleží ta eura… Vzpomněla jsem si, že jsem to u nějaké banky tak chápala, když jsem si devizový účet zřizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
1.12.22 18:20
@Anais Brno píše:
Ono pokud je účet vedený v české bance, tak se ti ty peníze pouze na EUR přepočítávají, ale účet je pořád vedený v českých korunách. Takže převody se stále přepočítávají. Pokud by jsi chtěla mít Eur účet vedený v EUR tak jedině účet v zahraničí, myslím, že jako občané ČR si ho můžeme zařídit u FIO banky, ale musíš tam dojet osobně.

to je nesmysl, nic se nepřepočítává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
1.12.22 18:34
@elpiska píše:
Mně se zdá, že některé banky zůstatek přepočítávají podle kurzu, že tam prostě opravdu neleží ta eura… Vzpomněla jsem si, že jsem to u nějaké banky tak chápala, když jsem si devizový účet zřizovala.

A mně se zdá, že vůbec nevíš, co znamená devizový účet. Co by se tam jako přepočítávalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
1.12.22 19:17
@safina píše:
A mně se zdá, že vůbec nevíš, co znamená devizový účet. Co by se tam jako přepočítávalo?

Co je devizový účet vím, mám ho několik let. Mně se tam nepřepočítává nic. :) Ale vzpomněla jsem si, když o tom přepočítávání podle kurzu jedna uživatelka psala, že jsem na to kdysi narazila, když jsem si vybírala banku. Možná to špatně formulovali a já to špatně pochopila, dnes si říkám, jestli to nebyl ten typ účtu, kde máš víc měn pod jedním číslem. Nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.12.22 19:23

Holky, tak jak to je? :D
Mám prostě devizový účet, dneska tam převedou 100 eur v xx, xx kurzu, zítra si půjdu vyzvednout prostě 100 eur na přepážku a konec? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
1.12.22 19:59
@KRISTYN78 píše:
Mám prostě devizový účet, dneska tam převedou 100 eur v xx, xx kurzu, zítra si půjdu vyzvednout prostě 100 eur na přepážku a konec? :lol:

Ano :) Ale podle mně to pro tebe nemá cenu, pokud nemáš tu měnu (jako třeba dar, výplata) nebo umíš spekulovat a nakupuješ větší množství, když je to zrovna výhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
1.12.22 20:03
@elpiska píše:
Co je devizový účet vím, mám ho několik let. Mně se tam nepřepočítává nic. :) Ale vzpomněla jsem si, když o tom přepočítávání podle kurzu jedna uživatelka psala, že jsem na to kdysi narazila, když jsem si vybírala banku. Možná to špatně formulovali a já to špatně pochopila, dnes si říkám, jestli to nebyl ten typ účtu, kde máš víc měn pod jedním číslem. Nevím.

Tak promiň, nechci se tě dotknout. Kolegyni se jednou stalo, že jí ze zahraničí poslali eura, zprostředkovatelská banka to konvertovala na CZK (předpokládali, že to jde na CZK účet) a ty pak znovu na EUR. Kolegyně dostala o poznání méně těch EUR. Ale to je samozřejmě chyba, reklamovalo se to a peníze jí vrátili.
Co je hodně nevýhodné, je poslat si ty eura na český účet, tam je ten kurz dobrý jen pro banku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
1.12.22 20:06
@KRISTYN78 píše:
Mám prostě devizový účet, dneska tam převedou 100 eur v xx, xx kurzu, zítra si půjdu vyzvednout prostě 100 eur na přepážku a konec? :lol:

ano, je to tak. eurový účet je ale je spíše výhodný pro ty komu chodí eura. Posílat si tam koruny když tomu nerozumíš na přepočet nebude výhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
2.12.22 00:55
@Anais Brno píše:
@Pitaya1 a u jaké banky máš ten účet vedený?

U dvou českých bank. Ani jedna nic nepřepočítává. Možná si to pleteš s tím, že v internetbankingu vidím i částku v czk dle aktuálního kurzu :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat