Devizový účet
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Devizový účet
Ahoj, holky,
ani nevím úplně, do které kategorie zařadit, tak zkusím sem.
Má některá z Vás devizový účet? Vidíte v tom výhody či nevýhody?
Přemýšlím docela o založení, nakupujeme většinou v zahraničí, přeci jen peníze v eurech mi možná přijdou i stabilnější než momentálně v koruně, výplata mi chodí normálně od českého zaměstnavatele.
Mate některá zkušenost? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@KRISTYN78 píše:
Ahoj, holky,
ani nevím úplně, do které kategorie zařadit, tak zkusím sem.
Má některá z Vás devizový účet? Vidíte v tom výhody či nevýhody?
Přemýšlím docela o založení, nakupujeme většinou v zahraničí, přeci jen peníze v eurech mi možná přijdou i stabilnější než momentálně v koruně, výplata mi chodí normálně od českého zaměstnavatele.
Mate některá zkušenost?
Mám účet v eurech u Air bank. Převádím si tam peníze, když je dobrý kurz. Vedení je zdarma, karta taky. Ale neúročí se, tak ho nemám jako spořící, ale jako cestovní. V zahraničí ale častěji platím kartou Svět od mBank, kde se mi zdá lepší kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono pokud je účet vedený v české bance, tak se ti ty peníze pouze na EUR přepočítávají, ale účet je pořád vedený v českých korunách. Takže převody se stále přepočítávají. Pokud by jsi chtěla mít Eur účet vedený v EUR tak jedině účet v zahraničí, myslím, že jako občané ČR si ho můžeme zařídit u FIO banky, ale musíš tam dojet osobně.
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno
Ahoj, no, ale pokud bych chtěla vybrat z devizového uctu v eurech, dají mi to přeci v eurech, na přepážce, nebo ne?:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KRISTYN78 třeba bankomatu v Eur vybírat nemůžeš. Na přepážce ti to budou zase přepočítávat daným kurzem banky v den převodu nebo výběru…
Taky jsem nad tím přemýšlela, takže pokud to chces jako pojistku a mít peníze v EUR ale na účtu, tak jedině účet vedený v zahraničí.
- Citovat
- Upravit
Chlapi v praci maji Revolut. Nevim, jak to presne funguje, ale maji tam penize jak v korunach, tak v eurech a dolarech.
Dokonce i ve zlotych, kterymi plati v Polsku. Pry si tak sami hlidaji kurzy men.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno jojo, to je mi jasné. Ale když tedy přijdu na přepážku s tím, že chci z účtu, který je vedený v eur, vybrat třeba 1000 eur, tak mi dají 1000 eur a nic přepočítávat nebudou, ne? - o to mi prave jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KRISTYN78 ano vydají to 1000 EUr, ale budou to přepočítávat denním směnný. kurzem…
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
@KRISTYN78 ano vydají to 1000 EUr, ale budou to přepočítávat denním směnný. kurzem…
Aha, vidíš no, tak mě to vůbec nenapadlo.
To je snad tedy jistota to mít v hotovosti někde, než to tedy tak vybírat až v daný den…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KRISTYN78 jojo, ono to v těch podmínkách to moc nevyctes. Mi to vysvětlovala až známá, co se zabývá finančním. ucetnictvim.
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
@KRISTYN78 jojo, ono to v těch podmínkách to moc nevyctes. Mi to vysvětlovala až známá, co se zabývá finančním. ucetnictvim.
Achjo, no mohlo mě to napadnout, že je v tom zas trochu vycuranosti
děkuji moc za odpověď. Moc mi pomohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
Ono pokud je účet vedený v české bance, tak se ti ty peníze pouze na EUR přepočítávají, ale účet je pořád vedený v českých korunách. Takže převody se stále přepočítávají. Pokud by jsi chtěla mít Eur účet vedený v EUR tak jedině účet v zahraničí, myslím, že jako občané ČR si ho můžeme zařídit u FIO banky, ale musíš tam dojet osobně.
Nikdy se mi žádný převod neprepocitava. Když dám z účtu vedeného v EUR platbu třeba 100 EUR, tak mi z něj odejde jen těch 100 EUR.
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
@Pitaya1 a u jaké banky máš ten účet vedený?
tady třeba čsob - platby do zahraničí bez kurzového přepočtu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
Když platím z euro účtu, srazí se mi vždy částka v eurech a nic se nepřepočítává. Jen ty eura u nás (myslím) nevyberu. Mám devizový účet a zůstatek je pevný, ať je kurz jaký chce. Mám dojem, že některé banky mají ty účty nazvané jako multiměnové? a že tam se zůstatek neustále přepočítává podle kurzu. Alespoň tak jsem to chápala, když jsem si účet zřizovala.
Příspěvek upraven 01.12.22 v 17:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit