Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
poradí mi někdo dezert z jahod, kterej nebude kalorická bomba? manžel drží dietu a nechci ho pokoušet něčím mega kalorickým…vím, že neodolá a kousek jistě ochutná.
díky
Já dělám v létě toto
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
akorát místo banánů jahody a je to výborné.
pro manžela s rumem, pro děti bez ![]()
Ahojky,
na léto dělávám tzv. žravé řezy (název je trefný) ![]()
Upeču piškot na plech, smíchám tvaroh se zakysanou smetanou (je i odtučněná) anebo zakysanou smetanu s vyšlehanou smetanou (kaloričtější verze) a pokladu jakýmkoli ovocem.
Nahoru udělám puding ze štávy - asi 500 ml štávy (z konzervy nebo z obyč sirupu) a 2 pudingy dle chuti - jahodové, malinové…
Uvařím do husta a až je skoro vychladlý, naliju a rozetřu na řezy a nechám ztuhnout.
Anebo často dělávám letní tvarohový dezert od Dr.Oetker
Ale to když spěchám
viz foto ![]()
KačuliKačka píše:
Ahojky,na léto dělávám tzv. žravé řezy (název je trefný)
Upeču piškot na plech, smíchám tvaroh se zakysanou smetanou (je i odtučněná) anebo zakysanou smetanu s vyšlehanou smetanou (kaloričtější verze) a pokladu jakýmkoli ovocem.
Nahoru udělám puding ze štávy - asi 500 ml štávy (z konzervy nebo z obyč sirupu) a 2 pudingy dle chuti - jahodové, malinové…
Anebo často dělávám letní tvarohový dezert od Dr.Oetker
Uvařím do husta a až je skoro vychladlý, naliju a rozetřu na řezy a nechám ztuhnout.Ale to když spěchám
viz foto
jo tohle dělám taky, ale to mi právě přijde dost kalorický,…já bych si třeba dala i košíčky s pudinkem, ale…musela bych to před ním schovat ![]()
aha klasika střecha…to mě nenapadlo…odtučněnej tvaroh a osladit fruktózou…noooo ![]()
ahoj
staci udelat slaboulinky piskot, na to odtucneny tvaroh trocha cukru ci sladidla zelatinu a jahody, nahoru zele. tvaroh jsou bilkoviny, zelatina je colagen, jahody jsou vitaminy
piskot je slaby, aby to melo pevnejsi zaklad
ale jde to i bez piskotu
Bin píše:
aha klasika střecha…to mě nenapadlo…odtučněnej tvaroh a osladit fruktózou…noooo
Jo to by myslím šlo ![]()
My ho tedy děláme poctivý, polotučný tvaroh a moučkový cukr, manžel je schopný dát půlku té střechy na posezení
Ale i ta odlehčená verze bude určitě dobrá.
Dělala jsem ho už i s ananasem a taky dobrý.
jizvíková píše:
ahoj
staci udelat slaboulinky piskot, na to odtucneny tvaroh trocha cukru ci sladidla zelatinu a jahody, nahoru zele. tvaroh jsou bilkoviny, zelatina je colagen, jahody jsou vitaminypiskot je slaby, aby to melo pevnejsi zaklad
ale jde to i bez piskotu
i ten piškot by se dal udělat z celozrnný mouky a fruktozy…asi jo…asi udělám něco takovýho ![]()
Madi - manžel by tu střechu dal jistě i celou…jak on říká - „nesmí tu bejt jídlo, víš, že jsem jak feťák a jím,dokud to je“ ![]()
A co třeba fakt jenom tvaroh se zakysankou a k tomu ty jahody?
Já dělám piškoťák. Jen vrstva piškotů do dortové formy, na to odtučněnou zakysanou smetanu, jahody, pak ještě druhou vrstvu a navrch buď čokoláda (míchám jen s troškou vody) nebo nazdobit jahůdkami přímo na tu smetanu. Nechat v lednici do druhého dne a je to lehoučká mňamka. Milují to děti i manžel. Jde to i z banánů, nebo broskví či meruňěk.
Bin píše:jizvíková píše:
ahoj
staci udelat slaboulinky piskot, na to odtucneny tvaroh trocha cukru ci sladidla zelatinu a jahody, nahoru zele. tvaroh jsou bilkoviny, zelatina je colagen, jahody jsou vitaminypiskot je slaby, aby to melo pevnejsi zaklad
ale jde to i bez piskotu
i ten piškot by se dal udělat z celozrnný mouky a fruktozy…asi jo…asi udělám něco takovýho
Madi - manžel by tu střechu dal jistě i celou…jak on říká - „nesmí tu bejt jídlo, víš, že jsem jak feťák a jím,dokud to je“
misto piskotu muzes dat takove ty vaflove placky, nema to moc kalorii, je to takovy velky plat , to co tvori zaklad oplatek ![]()