Dezert z jahod

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Bin
465
23.5.11 13:54

dezert z jahod

poradí mi někdo dezert z jahod, kterej nebude kalorická bomba? manžel drží dietu a nechci ho pokoušet něčím mega kalorickým…vím, že neodolá a kousek jistě ochutná. :oops: :roll: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
23.5.11 14:04

Já dělám v létě toto
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

akorát místo banánů jahody a je to výborné.
pro manžela s rumem, pro děti bez :palec:

• Citovat
  • Upravit
17162
23.5.11 14:11

Ahojky,

na léto dělávám tzv. žravé řezy (název je trefný)  :lol:

Upeču piškot na plech, smíchám tvaroh se zakysanou smetanou (je i odtučněná) anebo zakysanou smetanu s vyšlehanou smetanou (kaloričtější verze) a pokladu jakýmkoli ovocem.

Nahoru udělám puding ze štávy - asi 500 ml štávy (z konzervy nebo z obyč sirupu) a 2 pudingy dle chuti - jahodové, malinové…
Uvařím do husta a až je skoro vychladlý, naliju a rozetřu na řezy a nechám ztuhnout.

Anebo často dělávám letní tvarohový dezert od Dr.Oetker :palec: Ale to když spěchám ;-) viz foto :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
23.5.11 14:15
KačuliKačka píše:
Ahojky,

na léto dělávám tzv. žravé řezy (název je trefný)  :lol:

Upeču piškot na plech, smíchám tvaroh se zakysanou smetanou (je i odtučněná) anebo zakysanou smetanu s vyšlehanou smetanou (kaloričtější verze) a pokladu jakýmkoli ovocem.

Nahoru udělám puding ze štávy - asi 500 ml štávy (z konzervy nebo z obyč sirupu) a 2 pudingy dle chuti - jahodové, malinové…
Uvařím do husta a až je skoro vychladlý, naliju a rozetřu na řezy a nechám ztuhnout.

Anebo často dělávám letní tvarohový dezert od Dr.Oetker :palec: Ale to když spěchám ;-) viz foto :-)

jo tohle dělám taky, ale to mi právě přijde dost kalorický,…já bych si třeba dala i košíčky s pudinkem, ale…musela bych to před ním schovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.5.11 14:15

tady to foto dezertu od Oetkera z krabice :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
23.5.11 14:16

aha klasika střecha…to mě nenapadlo…odtučněnej tvaroh a osladit fruktózou…noooo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
23.5.11 14:16

ahoj
staci udelat slaboulinky piskot, na to odtucneny tvaroh trocha cukru ci sladidla zelatinu a jahody, nahoru zele. tvaroh jsou bilkoviny, zelatina je colagen, jahody jsou vitaminy :) piskot je slaby, aby to melo pevnejsi zaklad :) ale jde to i bez piskotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.5.11 14:17
Bin píše:
aha klasika střecha…to mě nenapadlo…odtučněnej tvaroh a osladit fruktózou…noooo :think:

Jo to by myslím šlo :nevim:
My ho tedy děláme poctivý, polotučný tvaroh a moučkový cukr, manžel je schopný dát půlku té střechy na posezení :mrgreen: Ale i ta odlehčená verze bude určitě dobrá.
Dělala jsem ho už i s ananasem a taky dobrý.

• Citovat
  • Upravit
Bin
465
23.5.11 14:26
jizvíková píše:
ahoj
staci udelat slaboulinky piskot, na to odtucneny tvaroh trocha cukru ci sladidla zelatinu a jahody, nahoru zele. tvaroh jsou bilkoviny, zelatina je colagen, jahody jsou vitaminy :) piskot je slaby, aby to melo pevnejsi zaklad :) ale jde to i bez piskotu

i ten piškot by se dal udělat z celozrnný mouky a fruktozy…asi jo…asi udělám něco takovýho :lol:

Madi - manžel by tu střechu dal jistě i celou…jak on říká - „nesmí tu bejt jídlo, víš, že jsem jak feťák a jím,dokud to je“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.5.11 14:41

A co třeba fakt jenom tvaroh se zakysankou a k tomu ty jahody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
23.5.11 14:58

Já dělám piškoťák. Jen vrstva piškotů do dortové formy, na to odtučněnou zakysanou smetanu, jahody, pak ještě druhou vrstvu a navrch buď čokoláda (míchám jen s troškou vody) nebo nazdobit jahůdkami přímo na tu smetanu. Nechat v lednici do druhého dne a je to lehoučká mňamka. Milují to děti i manžel. Jde to i z banánů, nebo broskví či meruňěk.

• Citovat
  • Upravit
14046
23.5.11 18:49
Bin píše:
jizvíková píše:
ahoj

i ten piškot by se dal udělat z celozrnný mouky a fruktozy…asi jo…asi udělám něco takovýho :lol:

Madi - manžel by tu střechu dal jistě i celou…jak on říká - „nesmí tu bejt jídlo, víš, že jsem jak feťák a jím,dokud to je“ :mrgreen:

misto piskotu muzes dat takove ty vaflove placky, nema to moc kalorii, je to takovy velky plat , to co tvori zaklad oplatek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí