Recept: Domácí americký hamburger

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 30
Hodnotilo 0 lidí

Přidávám recept na klasický americký hamburger.

Postup

Sůl, pepř a worchesterskou omáčku vetřeme do masa a vytvoříme z něj cca 4 stejně velké koule, které pak zmáčkneme dlaněmi, aby z toho vznikl větší karbanátek.
Rozpálený gril potřeme olejem a poté začneme maso grilovat. Maso často obracíme aby bylo pořádně udělané. Grilujeme 5 až 7 minut. Poté navrch masa položíme plátek sýra a počkáme až se roztaví.
Hamburgerové žemle rozkrojíme podél, a můžeme také dát na chvilku na gril. Poté na jednu část žemle položíme maso, na které dáme kečup a horčici (podle chuti), cibuli, ledový salát a přiklopíme druhou částí žemle.

Autor: safklara

Ingredience

  • 600 g mletého masa
  • 4 plátky sýry (nejlepší je toustový)
  • 4 hamburgrevé žemle
  • 4 lžíce kečupu
  • 4 lžíce hořčice
  • 1 cibule
  • 4 listy ledového salátu
  • sůl, pepř
  • trochu worchsterské omáčky na dochucení masa

Chutnalo vám? Okomentujte recept Domácí americký hamburger

Váš příspěvek