Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, jakou prosím používáte dezinfekci domácnosti. Mám na mysli hlavně podlahu a povrchy, kterých se často dotýkají batolata. Máme doma pejska, takže potřebuji něco, co budu moci používat obden a bude to šetrné pro malého. Děkuji
Savo na podlahy, to v té kulaté láhvi, nebo sanytol. Na povrchy jako koupelna nebo linka spreje, ta stejná značka.
Já tedy když vždy vytírám, tak přidávám do vody levandulové SAVO (klidně i bez chloru+ je fajn, že to hezky voní!), nebo také Menforsan (oranžové, na obalu děti i pes) ![]()
Na podlahu používám parni čistič, na ostatní povrchy sanytol apod.
Ale dělám to tak 1× týdně, každý den pouštím roboticky vysavač
Příspěvek upraven 25.07.24 v 13:51
Vždycky jsem používala klasický prostředek na podlahy, nebydlím na operačním sále. Dezinfekci jen jednou, když si dítě odkudsi přineslo salmonelózu.
Když myjeme klasickým mopem o víkendu, tak do vody máme Savo levandule nebo Mr. Proper a vlastně i Sanytol na podlahy. Na ten jsem zapomněla, že v polici je. Víc se bere to Savo na podlahy. Jinak na rychlo setření přes týden máme parní mop a tam se dává jen voda.
Jsem asi divná žádnou desinfekci při úklidu nepoužívám a žijeme všichni ![]()
@Zita Aussig píše: Více
mně to tady už poslední dny připadá jako euklizečka, ne emimino,
tolik diskusí o úklidu a dezinfikování - to opravdu není normální,
asi si tu zaplatila reklamu nějaká chemická továrna
![]()
Podlahu běžným prostředkem na podlahy nyní sidolux, na záchod, koupelnu sanytol a v kuchyni po práci se syrovým masem také sanytol.
Se přiznám, že mám ráda tu vůni levandulového Sava
. O dezinfekci nejde. Jde o tu vůni. Jinak my střídáme bez saponátu i se saponátem.
@stinga píše: Více
Je toho i plnej instagram. A rady, jak často uklízet. Už to nesleduju, protože si připadám pak jak exot. Já to nehrotim vůbec. Uklízím když se mi chce. Což není každej den rozhodně.
Dezinfekci na podlahu nepoužívám žádnou, jen do záchoda leju tak 1× za 14 dní domestos. Nemám ráda smrad dezinfekce.