Dezinfekce domácnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4496
25.7.24 17:03

Nejvíc v bytě při úklidu používáme bílý ocet a kys. citronovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
25.7.24 17:54

Nic. Mam parni mop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
25.7.24 21:52

Nepouzivala sem nic, ani s malým ditetem a psem. Klasicky prostredek na podlahu a hotovo ;)
Desinfekce se u nas pouziva jen pri nemocich (strevni chtipka, na toaletu a umyvadlo), obcas projedu desinfekcnim prostredkem prádlo, opet pri nemocich. Ale kdyz uz, pouziju ocet.
Nedávno sem cetla nejaky clanek, ze i horka voda s mydlem odstrani valnou vetsinu bakterii beznym uklidem a s desinfekci beznych domacnostech tedy neni treba si dělat hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.7.24 12:37

Dezinfekci nepoužívám, nikdy jsem ani nezkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
29.7.24 12:50

Desinfekci používám akorát občas do záchodu. Máme psa a dřevěnou podlahu, u té mi nakázali vytírat ji na mokro akorát před vánoci :mrgreen:. Všichni žijem, v životě neměl nikdo zažívací problém z jídla připraveného doma.
Taky si nemyslím, že rozdíl horká voda x saponát vs. desinfekce bude nějak zásadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.8.24 18:22
@kačka39 píše: Více

Já vím, ale já nejsem zastánce sava, mě samotnou to vždycky dusí a malá má dost citlivou pokožku, tak bych chtěla vybrat něco dobrého ale přírodního. A to nejsem žádná BIO matka, jen pro některé rýpavé komentáře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
16.8.24 19:35
@rotarka píše: Více

Savo na podlahy není Savo jako takové, neobsahuje chlor. A je i nějaká přírodní varianta( tu jsem neměla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.8.24 20:28

Holky a co nějaké bytové vůně, co používáte? Já jsem zkoušela takový ty tyčinky namočený ve vůni, myslím od Rituals, a jako žádná sláva. Nevím, čím to bylo, ale chvilkama to nevonělo vůbec, pak zase hodně. Občas používám vonné svíčky, ale to taky nejde pálit pořád, že jo. Taky máme pejska, takže ty pachy v domácnosti nejsou vždycky úplně příjemný, třeba i když se vaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.8.24 21:43
@rotarka píše: Více

Tak nakonec jsem na doporučení paní z fotbalu sehnala tento. https://www.alpik.cz/…h-orechu-1l/ je to příjemná vůně, přírodní a není ani drahý. Objednala jsem to zároveň i s dalšími věcmi co potřebuješ a nemusíš to tahat v rukách, dovezou ti to až domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
20.8.24 22:09

@rotarka to vypadá moc dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.24 00:11

@Nikkittaa Já nedám dopustit na likvidátor pachu od alpiku. Mají několik druhů vůní, ale moje nejoblíbenější je len. Je to taková vůně čistoty :-) Šplíchám to třeba do odpadkového koše, kolem dřezu, prostě na místa, která jsou zdrojem zápachu a krásně to provoní celý prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný