Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nejvíc v bytě při úklidu používáme bílý ocet a kys. citronovou.
Nepouzivala sem nic, ani s malým ditetem a psem. Klasicky prostredek na podlahu a hotovo ![]()
Desinfekce se u nas pouziva jen pri nemocich (strevni chtipka, na toaletu a umyvadlo), obcas projedu desinfekcnim prostredkem prádlo, opet pri nemocich. Ale kdyz uz, pouziju ocet.
Nedávno sem cetla nejaky clanek, ze i horka voda s mydlem odstrani valnou vetsinu bakterii beznym uklidem a s desinfekci beznych domacnostech tedy neni treba si dělat hlavu.
Desinfekci používám akorát občas do záchodu. Máme psa a dřevěnou podlahu, u té mi nakázali vytírat ji na mokro akorát před vánoci
. Všichni žijem, v životě neměl nikdo zažívací problém z jídla připraveného doma.
Taky si nemyslím, že rozdíl horká voda x saponát vs. desinfekce bude nějak zásadní.
@kačka39 píše: Více
Já vím, ale já nejsem zastánce sava, mě samotnou to vždycky dusí a malá má dost citlivou pokožku, tak bych chtěla vybrat něco dobrého ale přírodního. A to nejsem žádná BIO matka, jen pro některé rýpavé komentáře…
@rotarka píše: Více
Savo na podlahy není Savo jako takové, neobsahuje chlor. A je i nějaká přírodní varianta( tu jsem neměla)
Holky a co nějaké bytové vůně, co používáte? Já jsem zkoušela takový ty tyčinky namočený ve vůni, myslím od Rituals, a jako žádná sláva. Nevím, čím to bylo, ale chvilkama to nevonělo vůbec, pak zase hodně. Občas používám vonné svíčky, ale to taky nejde pálit pořád, že jo. Taky máme pejska, takže ty pachy v domácnosti nejsou vždycky úplně příjemný, třeba i když se vaří.
@rotarka píše: Více
Tak nakonec jsem na doporučení paní z fotbalu sehnala tento. https://www.alpik.cz/…h-orechu-1l/ je to příjemná vůně, přírodní a není ani drahý. Objednala jsem to zároveň i s dalšími věcmi co potřebuješ a nemusíš to tahat v rukách, dovezou ti to až domů…
@Nikkittaa Já nedám dopustit na likvidátor pachu od alpiku. Mají několik druhů vůní, ale moje nejoblíbenější je len. Je to taková vůně čistoty
Šplíchám to třeba do odpadkového koše, kolem dřezu, prostě na místa, která jsou zdrojem zápachu a krásně to provoní celý prostor.