Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, s přítelkyní máme problém se vykopat z postele. Přítelkyně nepracuje, dokončuje VŠ a nic nemusí, má teď volno úplné. Já pracuji jen odpoledne v určité dny kdy je škola, ale o prázdninách taky samozřejmě ne. Takže jak máme pořád volno, je to peklo. Někdy Slime třeba do 11. Já se teda snažím dřív, ale prostě jak nikam nemusím nebo ráno nikdo nepřijde, je to fakt problém. Tenhle problém se možná může zdát jako blbost, ale už mi bude 30 za chvíli a zjistil jsem, že ho mám celý život a dost mi to život otravuje. Na dovolené třeba nebyli jsme schopni se někam vykopat dřív jak ve 14 hodin odpoledne. Kamkoliv jsme přišli, tak už zavírali. Přes den nic nestihnu. Večer je problém ten, že je večer hrozně krátký. Než si uvedomim, že je večer tak je hned půl desátý. Než se rozhodnu, jestli si budu číst nebo koukat na film, tak je 23. Když jdu spát nejpozději ve 22, tak se ráno sám vzbudím třeba v 6. Ale někdy ne. No a přítelkyně to je peklo… Ať jdeme spát dřív nebo později, nejde ji vzbudit vůbec.
Opravdu nejhorší je jít dřív spát. Už dávno nekoukám každý večer na film. Naopak mám takový pocit, že když je 17 odpoledne, že už je pozdě… Dám si večeři hned je půl devátý. Celkově mi přijde, že mi tak život protéká mezi prsty. Kolikrát se nestihnu ani najíst. Když vstanu, na snídani už je pozdě, jdem dělat oběd. Než se osprchujeme, vykopeme k autu, nakoupíme a přijdeme domů jsou tři. A uvařeno je někdy v pět odpoledne… Většinou později. Na jídlo už pak nemáme ani jeden chuť pak samozřejmě, den v háji. Nebo si něco objednáme. Takže strava taky nic moc. Vůbec nic nestíhám a nelíbí se mi to. Uvažuji o návštěvě nějaké poradny, ale nevěřím tomu, že mi pomůžou.
Vím, že „stačí jen chtít“. Vím, že kdybych chtěl, tak jsem v pět ráno vzhůru a stihnu dvacet věci. Jenže to neumím změnit. Jsem z toho dost nešťastný. Nevím, jak chtít vic. Prosím o přesun do kategorie vše možné nebo nějaké vhodné, vidim tady naprosto nevhodné kategorie, nevím proč.
Jo a ještě dodám, že děti nemáme, ale plánujeme. Takže se snažím že sebe udělat po všech stránkách normálního člověka. ![]()
@Mar94 píše: Více
Chrápete přes půl dne a chcete dítě? No nevím teda, aby vubec někoho vzbudilo, když bude mít hlad
![]()
Já bojuju s prokrastinací a tohle je z hlediska ztráty času totéž.
Nic jinýho než sebekázeň a disciplína to nevyřeší, na tom nic nevymyslíš
Že by se mi to dařilo, to bohužel říct nemůžu, sice se velice pozvolna lepším, ale celkově je to se mnou pořád dost hrozný ![]()
a z čeho žijete?
by mi dost vadilo, jak mi živit protéká mezi prsty a cítila bych se trochu jako zbytečný člověk na světě
faktem je, že když nebudeš chtít to změnit, tak se to nezmění.
no tak dite uz je silny duvod k zmene zivotniho stylu
budete na ty dny kdy jste nemuseli vstavat jeste s laskou vzpominat…
pro zacatek bych volila neco co vas donuti… brigadu pro slecnu? sportovni lekce v dopolednich hodinach? hadam ze ve skolnim roce tento problem neni tak velky ![]()
Upravuji příspěvek. Dobrý den si dělej jinde ![]()
Příspěvek upraven 25.07.24 v 10:03
@Keyllah píše: Více
no, je zajímavé, že před 2 lety řešil exekuci, ale ted se mu nějak do práce nechce. Ale tady už psal i před osmou, ono to tak žhavé nebude s tím vším.
Takže vstávate 11. Než se nasnidate tak je kolik? Půl jedny?
Nějak nechápu proč si teda neuvarite na druhý den
taky nemusíte jezdit spolu na nákup. Jeden nakoupí, druhý uklidí.
Asi by sis měl najít práci. Ta je naučí určitými tempu a povinnosti! Takhle, když nemáte žádnou povinnost a nikam nemusíte, nemáte potřebu něco dělat.
to se to pak chrápe.
si myslím, nic jinýho než pevný režim vás nezachraní
Ale hlavně že o prázdninách se nepracuje, přece se nebudou unavovat ![]()
Asi potřebujete řád. Zavedla bych ho na dovolené. Jeďte někam na 14 dní. Někam, kde budete muset dojít na snídani v určitý čas. Naplánujte si, co budete po snídani dělat dělat. Kam se půjdete podívat. Třeba vás toto nastartuje. A pak to jen udržet doma, než to bude vžité.
@Mar94 A ta vymozenost jmenem budík k vám už dorazila? Doporučuji, mám s tím výborné zkušenosti. A taky se mi osvědčilo nakupovat na víc dnů, abych nevařila oběd v době pro přípravu večeře.
Ne vážně, třeba jste prostě sovy. Povinnosti nemáte, i když mě tedy zarazil váš věk (30?), tak si dělejte, co chcete. Chvíli jsem nevěděla, jestli se tím vlastně nechlubíte ![]()
@SaintRaffaella píše: Více
Tak určitě si nestěžuje, ale chlubí se, že místo práce se jen oba válí ![]()
Ona dokoncuje VS, planuje deti a nemusi nic? Z ceho zijete, kde bydlite, uvazujete o svem bydleni? Proc nemate vic brigad? Kdy jindy chcete ty penize vydelat, kdyz ne ted, za bezdetna?