Dg. chybějící corpus callosum

Anonymní
30.11.17 15:43

Dg. chybějící corpus callosum

Anonymně, opravdu nechci, aby se vědělo veřejně a tak, pro mě je to dost emoční a citlivá pecka.. Holky, je tady někdo, kdo měl na druhém ultrazvuku diagnozu „ageneze corpus callosum“? Průběh dál? Dopad na dítěti? Čeká nás příští pátek magnetická rezonance pro potvrzení, tak nějak počítám s tím nejhorším, ale zatím se ohlížím po informacích.. je tu někdo, kdo měl na ultrazvuku hodně špatné prognózy a rezonance to všechno vyvrátila, dítě je 100% ok? Co jsem zatím našla, tak nic moc vyhlídky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
186
30.11.17 15:55

Mame v sirsi rodine, je to uz velky sikovny kluk. Kdyztak napis do SZ, co Te zajima, pokusim se odpovedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
30.11.17 16:02

Našla jsem tyto stránky. Určitě tam najdeš spoustu informací a i příběhy. http://www.corpuscallosum.cz/…hy/kristynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.17 16:07

@azalia Děkuji, ty už mám pročtené hned od prvního dne po ultrazvuku asi pětkrát. Potřebovala bych nějaké osobní zkušenosti, jestli se od ultrazvuku na rezonanci něco změnilo apod.. Je to kruté, ale já si nemůžu dovolit mít dítě, které vyžaduje tolik moc péče a lítání po doktorech a cvičení.. mám doma puberťačku a autistu, tímhle dítětem by prakticky přišli o mámu, protože by na ně už nebyl čas a to nejde, tak asi hledám špetičku naděje, že se to otočí.. :(

• Citovat
  • Upravit
13010
30.11.17 16:43

Agenese corpus callosum může být i náhodným nálezem u jinak zdravých lidí, takže je opravdu těžké vyslovit jakoukoliv prognosu, ta může být od postižení, lehkého postižení, až ke zdravému dítěti, u kterého se agenese neprojeví

:nevim:

počkejte až co bude po té MRI, ta je o o dost přesnější, ach jo
:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
30.11.17 16:53

Dulezite je, jestli se ACC objevila izolovane (pak je prognoza dobra a jak pise Borrealis, nekdy se stane, ze je ACC diagnostikovana zdravym dospelym u prilezitosti vysetreni mozku z uplne jineho duvodu) nebo jestli je soucasti nejakeho rozsahlejsiho zejm. genetickeho poskozeni.

Příspěvek upraven 30.11.17 v 16:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.11.17 16:55

Jednoho pána znám osobně, on je trochu svéráz, ale oni jsou svéraz rodina jako taková, ale jinak nic…nic na něm není a byl to náhodný nález při vyšetření ze zcela jiných důvodů…takže asi bych počkala fakt až na tu MRI, nemusí to být tak beznadějné

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky