Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Asi od 17. týdne mně břicho tvrdlo a bolelo, tyto probémy po měsící přešly a opět mně začaly trápit po dvou měsících. Jsem v 34. týdnu, beru na tvrdnutí hořčík a na bolest břicha Algifen, který už ale teď nezabírá. Doktor mi teď předepsal na ty problémy Diazepam. Už jsem byla i pár krát na pozorování v nemocnici a každý tu bolest břicha vysvětluje jinak, někteří že to způsobují srůsty po císaři nebo že děloha je hladké svalstvo a napínáním bolí. Máte některá také problémy s bolestma dělohy v těhu a co vám dr dali na bolest? Je diazepam v těhu bezpečný?
Mně ho dr. předepsal v prvním těhu na nespavost..Ale nevzala jsem si ho…radši jsem si dala před spaním malé pivo…Zabíralo perfektně…Takže asi se v těhu smí, ale asi až když je nejhůř…
Držím palce, mmě taky bolí břicho, ale jen když musím někam dojít, nebo jízda autem mě ubíjí, pak mám poslíčky (tvrdnutí + bolest jako při MS vystřelující do beder)..Jinak mě děloha nebolí, teda pokud Fík nedělá psí kusy… ![]()
Ahoj já nevím jestli je bezpečný, ale minulý týden jsem byla v nemocnici s vysokým tlakem a dali mi ho taky. Vedle mě ležela holka preeklampsií, čekala na císaře a dostávala jich 6 denně, byla chudák pořád v limbu ![]()
Ahoj,ja diazepam kvuli tvrdnuti brala od 24tt do 35tt,5mg dennne.Takze v tehu se urcite muze.
Holky, díky za odpovědi. Člověk by se v těhu nejraději všem lékům vyhnul, ale někdy to nejde. Mně to břicho nejdřív pobolívalo tak dva dny v kuse jako při slabší menstruaci, to se dálo zvládnout bez léků. Ale teď ty bolesti jsou silnější a bolí i ze dva dny, což už moc vydrže se nedá, budí mně to v noci i ze spaní.
@Andrejka1 Diazepam v tehu???
To jako vazne?
Narazove pri velkym stresu mozna, ale brat ho?
Vzdyt je to oblbovak, pusobi na CNS a na dite taky.Ja delala leta ve farmacii a toto by me vubec nenapadlo, ze nejakej dr napise v tehu…vidim, ze to maji dost na haku. Pokud se chces celkove uvolnit a zklidnit, coz bude pusobit i na prubeh tehotenstvi, doporucuji jeste zvysit horcik /tehotna ho potrebuje 3× vic nez je denni doporuc. davka, pridat vapnik, vitamin E/. Dale pak homeopatikum Ignatia Amara 15. Osobne nemam zkusenost, ale me dve tehotne kamosky ano a efekt pry super a HLAVNE-NENI to chemie, cili zadny vedlejsi ucinky.
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat zkušenějších, šéf mi oznámil, že musím na pracovní cestu do zahraničí jede se přes noc, jelikož se snažíme o mimčo, tak mám doporučeno na noc vzít diazepam není škodný pro plod v případném ranném těhu? děkuji holky za odpovědi.
Kdo ti doporučil diazepam a proč?