Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj potrebovala bych poradit. Jsem tehotna zitra uz ve 3tt a dneska jsem zacala trochu krvacet. Vubec nic me neboli ani bricho nic.Akorat cely ty 3 tydny me boleli prsa a dneska me uz tolik neboli. Sverila jsem se kamaradce a ta mi rekla, ze jsem nemusela potratit, ze prej to druhy vajicko musi z tela ven takze jsem to musela dostat. Snazi se me uklidnit, ale nevim.. Mam syna, krety je stary 2 roky. Kdyz jsem cekala jeho tak jsem to zjistila az vedruhem mesici a po celou dobu tech dvou mesicu jsem menstruaci mela. Zjistila jsem to az kdyz me zacali bolet prsa. Pak jsem si udelala test a vysel. Chtela jsem se zeptat jestli s tim mate nekdo zkusenost jsem fak zoufala dekuju.
ahoj, asi si myslela 5ty tyzden ![]()
a ake druhe vajicko?
ked si tehotna moze sa stat, ze v obdobi ms trosku krvacas, ak mas pochybnosti, skoc do nemocky, nieco Ti na to daju.
moze to byt napr. aj hematom.
Ano mam udelal mi i ten vnitrni ultrazvuk a uz byl videt plod
ne nemyslela jsme 5tt, ale 3tt doktor mi rekl v pondeli, ze jsem ve druhem tydnu takze zitra pondeli jsem ve tretim. Zejtra jdu k doktorovi, ale kamaradka mi rekla, ze mi zadne vysetreni udelat nemuze, kdyz krvacim
Kamaradka mi rekla, ze v kazdem vejcovodu je jedno vajicko ja mela vzdycky za to, ze je jenom jedno a ne dve. tak prej to druhy neoplodneny vajicko prasklo a musi ven
Ježíš, kamarádka je nějaká chytrá, ne? Vaječníky pracujou „na střídačku“, každý cyklus jeden. Žádné druhé vajíčko tam fakt není.
Jsi v pátém týdnu, ale miminko je velké 3 týdny, když se to počítá podle poslední menstruace.
Špinění může znamenat cokoliv. Když se bojíš, zajeď na pohotovost, nic jiného ti asi nikdo neporadí…
Držím pěsti, ať to je dobré ![]()
hedunka, prepac, ale ta Tvoja kamaratka sa tomu ocividne rozumie ako koza do piva.
keby si bola skutocne 3tt, este by nic vidiet nebolo, prvy den meskania, zacina totiz 5tt a vtedy je tiez vidno este len zvacsena sliznica. rata sa to od prveho dna ms.
nerozumela si zle tomu doktorovi?
dok Ta moze vysetrit aj ked krvacas, vsak moze urobit sono aj cez brucho.
a vajicko je vo vajecniku, resp. vo folikule, ktory je na vajecniku, ked folikul praskne, vajicko sa vyplavi do vajcovodu, to sa vola ovulacia. vo vajickovode moze byt oplodnene spermiou.
spravidla byva len jedno vajicko v jednom cykle. dve su vynimka. a ked su dve, tak su skor obe z toho isteho vajecniku.
No je trochu chytra…
az moc prechytrala…zitra jdu k doktorovi hned rano. napsala jsem jeste na par diskuzich a tam mi rekli, ze muzu menstruovat a taky tam pise slecna ktera byla ve 3tt jako ja a mela to sami tak uvidim zitra co mi rekne
Me kdyz delala vnitrni tak mi ukazal ze tam je plod ktery byl opravdu moc maly..mensi nez cocka…a rekl mi ze muzu byt maximalne 2tt to pondeli co mi to delal.taky mi ukazal sliznici vsechno mi vysvetlil a opravdu tam byla videt mala tecka
Mě se nezdá ten třetí týden, to bys byla týden po Ovu a to se ještě z ničeho nepozná zda se povedlo nebo ne. Takže spíš bude pravda ten 5 týden.
Hedul, pokud si i minulé těhu měla MS tak si nejspíš ta výjimka, která má MS i ze začátku těhu.
S těmi vajíčky, znám paní co má poruchu, že ji jedou oba vaječníky zároveň a další měsíc má klid. Má z toho už dvoje dvojčata.
Je to mozny ze jsem 5tt akorat ze doktor rekl 22.11. ze jsem maximalne 2tt takze zitra mam byt 3tt. mozna mi zapomel rict ze seto bere od posledni mestruace…a kdybych samovolne potratila asi by me bolelo bricho, ze ano?
hedunka, uz sme Ti tri napisali, ze 3 tyzdne su vek plodu, ale inak si v piatom tyzdni, lebo tehotenstvo sa rata od prveho dna menstruacie.
a nie, pri potrate Ta nemusi nic boliet. dokonca nemusis ani krvacat.
nechapem, preco nejdes na pohotovost. ak je to zacinajuci potrat, tak rychlym zasahom by sa to mozno dalo zachranit.
tvoje kamarádka je blbka, jezis, jak muze zenska tolik nevedet o svym tele…
jo a kdybys byl 3TT tak plod videt nebude, neni videt ani ve 4tt, takze je v tvych informacich docela hokej
kdy mas mit MS?
moje posledni menstruace byla 18.10. kdyz jsem si to vypocitala tak mam byt 6tt.. nekdemi pisou at si zajdu zitra rano hned doktorovi nekde na pohotovost na pohotovost nemuzu pac nemam hlidani pro kluka.. nektery zensky mi pisou ze je to normalni ze to mam