Jednorohá děloha

Anonymní
28.11.10 17:04

jednorohá děloha

Ahojky holky:-),jsem tady nováček a chtěla jsem se zeptat,zda máte některá vrozenou vadu dělohy.Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5631
28.11.10 17:50

Ahoj anonymko :-) , jo já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.11.10 18:00

Jéé to je super a jaké jsi měla těhotenství????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.11.10 18:02

Alichi :-P mohla jsi normálně otěhotnět?Jak dlouho ti to trvalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
28.11.10 18:23

Budulínko, tak že mám tuto vadu začalo být patrné v těhotenství - jak začalo růst bříško, dr. si všiml (a já teda taky), že je víc vpravo. Nicméně odhadoval, že by v děloze mohlo být septum. Na poslední UZ kontrole v 37. TT mně úplně jiná dr. (už v nemocnici, kde jsem byla 5 dnů před porodem kvůli tlaku)) hned napsala do papírů VVV dělohy. :roll: Rodila jsem císařem, protože malá byla koncem pánevním a to v 38. TT. A vlastně až při té operaci se zjistila ta vada - při vizitě mi to řekla doktorka, co mne měla na sále.
Jinak těhotenství probíhalo v pohodě, těhotnět se ale dlouho nedařilo (ale důvody byly myslím jiné), ale až jsme to začali řešit u gynekologa, tak do půl roku jsem byla těhotná. :lol:
Budulínko a tys byla na laparo nebo jak to víš, že máš tento problém? Buď v pohodě, já si myslím, že to nemá vliv, děloha je fakt pružná a tohle je údajně docela častá vada… Nevím, jak by to bylo třeba s dvojčaty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1657
28.11.10 19:00

Ja mam take vadu delohy a narodil se mi letos zdravy klucina :wink: U me to bylo slozitejsi. Prvni tehu bylo zamlkle v 7tt a tam na ultrazvuku videl doktor,ze je tam asi prepazka…teda srdcovity tvar. Posilali me na laparoskopicke vysetreni a pak,ze by se to mohlo odstranit,ale nechtela jsem. Pry je lepsi zkusit donosit miminko a deloha se roztahne. S dalsim otehotnenim jsem nemela potize. Tehotenstvi nic moc, bylo mi hodne zle a ke konci jsem mela bachor jako u dvojcat :mrgreen: A ve 38tt jsem sla na cisare,protoze maly uz hodne tlacil a jsem tomu moc rada. A pri cisari zjistili, ze mam vlastne delohy dve 8-o Rostla jen ta na prave strane,proto jsem mela do te strany bricho :-) Takze nebooj, da se otehotnet as porodit zdrave miminko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.11.10 22:13

Ahoj Alichi,omlouvám se,že píšu až teď,ale dříve to nešlo.Mně na to přišli po 4 zmlklých těhotenstvích,kdy jsem musela na laparo.Potom jsem těhotenství odležela a také porodila v 38tt císařem.Jsem moc ráda,že čtu super zprávy od tebe. :lol: CHtěla bych druhé mimčo a zatím to nejde,je to asi 7měsíců,co se snažíme.Měj se pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.11.10 22:15

Soptíčku,já měla 4zmlklé těhotenství a potom císaře 38tt.Moc bych chtěla ještě jedno a zatím nic,tak jsem se bála,zda to není tou dělohou.Doktor mi tehdy řekl,že to má jedna žena z 10000žen a proč zrovna já.Tak to pustím z hlavy a jsem ráda,že nejsem sama :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
30.11.10 14:53

Budulínko, tak to sis už užila svoje - 4 zamlklé těhotenství. :cry: :hug: No, my bychom taky rádi druhé mimčo a nedaří se, tak uvidíme. Myslím si ale, že to nemá vliv - možná ve vyšším stupni těhotenství nebo u vícečetných těhotenství, ale jinak asi ne (no, ale nejsem dr., že :-) ). Mně tvrdila kolegyně - bývalá porodní asistentka - že jednorohá děloha je docela častá vada, tak nevím. :nevim: Každopádně jsem byla ráda, že jsem se to dozvěděla až „po“, aspoň jsem se nestresovala. Tak ať se daří a zadaří. :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.11.10 17:17

Alichi,jsem ráda,že píšeš :-P .Můžu se zeptat kolik máš roků a jak dlouho chcete mimi??????
Také pokud máme jednorožce,tak máme i 1vejcovod a to nemusí být každý měsíc ovulace.Takže se strefit a ještě nemít noční :think: ,to je asi umění.Já mám 36roků a ještě jednou v životě bych něco tak krásného chtěla zažít.Zase mi písni,budu ráda :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
30.11.10 19:45

Budulínku, je mně 33 let a snažíme se desátý měsíc, což je docela už dlouho. U nás je ale problém jinde, což tady nechci řešit, kdyžtak ti napíšu SZ.
No, jsem celkem v klidu - asi proto, že už jedno dítko máme, ale ráda bych si to ještě jednou užila a taky by malá měla parťáka. :lol: Dr. mi předepsal nějaké hormony (měla jsem je i před prvním těhu), ale bylo mně z nich tentokrát pěkně blbě, točila se mi hlava, no do půl hodiny po užití jsem si připadala, že chodím metr nad zemí… :lol: Teď se směju, ale fakt to nešlo, asi bych neuhlídala malou, takže jsem to vzdala - ale to už je půl roku, tak třeba je čas to zas zkusit. :mrgreen: Dost nad tím přemýšlím, co bych všechno byla ochotná podstoupit pro další těhotenství, ale nic moc jsem nevymyslela…
Noční sice nemám, ale jak píšeš, je to těžké… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.11.10 20:00

Alíchu:-),tak co zkusit laparku???????Hodně ženským se to do dvou měsíců zadařilo,protože oni profuknou i ten vejcovod a podpoří vaječník.Léky nechci brát ani já,vím,co to je a rozdrbe to všechno.Měla jsem kdysi z toho šílené nálady.Bolesti,oblblá jsem byla jako feťák.Tak jsem si objednala nějaké bylinky,zítra mi dojdou a max.podstoupím laparo.IVF bych asi nešla.Jinak podstoupím asi vše do hranice IVF.Ale čas běží.I já asi 10měsíců čekám a čekám.Kam mi chceš písat na SZ?Co to je????????Dám ti mejlovku:illagl@seznam.cz
Věřím,že se povede.Písni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1657
30.11.10 20:55

Alichi, Budulinko, moc vam drzim pesticky na dalsi mimi. Ja bych chtela take,ale az tak za 3 roky, teda jestli to pujde. Take uz nejsem nejmladsi,za chvilku mi bude 32. Teda tolik zamlklych tehu … 8-o Mne doktor rekl,ze zalezi,kde se zarodek uhnizdi. Pokud na te prepazce,tak se prestane vyvijet a dojde k zamlklemu tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
1.12.10 20:37

Soptíčku, díky. :kytka:
Budulínku - ten meil mi nefunguje, poslala jsem ti tedy „SZ“ - soukromou zprávu tady přes emimino, prostě na tvém profilu ti bude blikat obálka. :lol:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.12.10 11:34

vrozena vada dělohy?

Ahoj holky,podle toho co čtu u vás, tak možná mám stejný problém, jsme z toho nervózní, jsem 15+6 a byla jsem na kontrole, a pan doktor zjistil, že na levé straně je děloha trošku zvětšená, jde to vidět i na rostoucím bříšku, že je větší na té levé straně, doporučil mi klidový režim, nic nedělat a odpočívat, občas mám v podbřišku slabé bolesti, tak doufám, že je vše tak jak má být.mám i slabší výtok,ale to říkal doktor,že v průběhu těhotenství je normální, pokud by byl hnědý nebo krev, tak mám přijít,je to moje první těhotentví, tak doufám, že bude s dobrým koncem,21.12.jdeme na kontrolu a na ULT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí