Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Alichi
mohla jsi normálně otěhotnět?Jak dlouho ti to trvalo?
Budulínko, tak že mám tuto vadu začalo být patrné v těhotenství - jak začalo růst bříško, dr. si všiml (a já teda taky), že je víc vpravo. Nicméně odhadoval, že by v děloze mohlo být septum. Na poslední UZ kontrole v 37. TT mně úplně jiná dr. (už v nemocnici, kde jsem byla 5 dnů před porodem kvůli tlaku)) hned napsala do papírů VVV dělohy.
Rodila jsem císařem, protože malá byla koncem pánevním a to v 38. TT. A vlastně až při té operaci se zjistila ta vada - při vizitě mi to řekla doktorka, co mne měla na sále.
Jinak těhotenství probíhalo v pohodě, těhotnět se ale dlouho nedařilo (ale důvody byly myslím jiné), ale až jsme to začali řešit u gynekologa, tak do půl roku jsem byla těhotná. ![]()
Budulínko a tys byla na laparo nebo jak to víš, že máš tento problém? Buď v pohodě, já si myslím, že to nemá vliv, děloha je fakt pružná a tohle je údajně docela častá vada… Nevím, jak by to bylo třeba s dvojčaty. ![]()
Ja mam take vadu delohy a narodil se mi letos zdravy klucina
U me to bylo slozitejsi. Prvni tehu bylo zamlkle v 7tt a tam na ultrazvuku videl doktor,ze je tam asi prepazka…teda srdcovity tvar. Posilali me na laparoskopicke vysetreni a pak,ze by se to mohlo odstranit,ale nechtela jsem. Pry je lepsi zkusit donosit miminko a deloha se roztahne. S dalsim otehotnenim jsem nemela potize. Tehotenstvi nic moc, bylo mi hodne zle a ke konci jsem mela bachor jako u dvojcat
A ve 38tt jsem sla na cisare,protoze maly uz hodne tlacil a jsem tomu moc rada. A pri cisari zjistili, ze mam vlastne delohy dve
Rostla jen ta na prave strane,proto jsem mela do te strany bricho
Takze nebooj, da se otehotnet as porodit zdrave miminko ![]()
Ahoj Alichi,omlouvám se,že píšu až teď,ale dříve to nešlo.Mně na to přišli po 4 zmlklých těhotenstvích,kdy jsem musela na laparo.Potom jsem těhotenství odležela a také porodila v 38tt císařem.Jsem moc ráda,že čtu super zprávy od tebe.
CHtěla bych druhé mimčo a zatím to nejde,je to asi 7měsíců,co se snažíme.Měj se pěkně.
Soptíčku,já měla 4zmlklé těhotenství a potom císaře 38tt.Moc bych chtěla ještě jedno a zatím nic,tak jsem se bála,zda to není tou dělohou.Doktor mi tehdy řekl,že to má jedna žena z 10000žen a proč zrovna já.Tak to pustím z hlavy a jsem ráda,že nejsem sama ![]()
Budulínko, tak to sis už užila svoje - 4 zamlklé těhotenství.
No, my bychom taky rádi druhé mimčo a nedaří se, tak uvidíme. Myslím si ale, že to nemá vliv - možná ve vyšším stupni těhotenství nebo u vícečetných těhotenství, ale jinak asi ne (no, ale nejsem dr., že
). Mně tvrdila kolegyně - bývalá porodní asistentka - že jednorohá děloha je docela častá vada, tak nevím.
Každopádně jsem byla ráda, že jsem se to dozvěděla až „po“, aspoň jsem se nestresovala. Tak ať se daří a zadaří.
![]()
Alichi,jsem ráda,že píšeš
.Můžu se zeptat kolik máš roků a jak dlouho chcete mimi??????
Také pokud máme jednorožce,tak máme i 1vejcovod a to nemusí být každý měsíc ovulace.Takže se strefit a ještě nemít noční
,to je asi umění.Já mám 36roků a ještě jednou v životě bych něco tak krásného chtěla zažít.Zase mi písni,budu ráda ![]()
Budulínku, je mně 33 let a snažíme se desátý měsíc, což je docela už dlouho. U nás je ale problém jinde, což tady nechci řešit, kdyžtak ti napíšu SZ.
No, jsem celkem v klidu - asi proto, že už jedno dítko máme, ale ráda bych si to ještě jednou užila a taky by malá měla parťáka.
Dr. mi předepsal nějaké hormony (měla jsem je i před prvním těhu), ale bylo mně z nich tentokrát pěkně blbě, točila se mi hlava, no do půl hodiny po užití jsem si připadala, že chodím metr nad zemí…
Teď se směju, ale fakt to nešlo, asi bych neuhlídala malou, takže jsem to vzdala - ale to už je půl roku, tak třeba je čas to zas zkusit.
Dost nad tím přemýšlím, co bych všechno byla ochotná podstoupit pro další těhotenství, ale nic moc jsem nevymyslela…
Noční sice nemám, ale jak píšeš, je to těžké… ![]()
Alíchu:-),tak co zkusit laparku???????Hodně ženským se to do dvou měsíců zadařilo,protože oni profuknou i ten vejcovod a podpoří vaječník.Léky nechci brát ani já,vím,co to je a rozdrbe to všechno.Měla jsem kdysi z toho šílené nálady.Bolesti,oblblá jsem byla jako feťák.Tak jsem si objednala nějaké bylinky,zítra mi dojdou a max.podstoupím laparo.IVF bych asi nešla.Jinak podstoupím asi vše do hranice IVF.Ale čas běží.I já asi 10měsíců čekám a čekám.Kam mi chceš písat na SZ?Co to je????????Dám ti mejlovku:illagl@seznam.cz
Věřím,že se povede.Písni ![]()
Alichi, Budulinko, moc vam drzim pesticky na dalsi mimi. Ja bych chtela take,ale az tak za 3 roky, teda jestli to pujde. Take uz nejsem nejmladsi,za chvilku mi bude 32. Teda tolik zamlklych tehu …
Mne doktor rekl,ze zalezi,kde se zarodek uhnizdi. Pokud na te prepazce,tak se prestane vyvijet a dojde k zamlklemu tehu.
Soptíčku, díky. ![]()
Budulínku - ten meil mi nefunguje, poslala jsem ti tedy „SZ“ - soukromou zprávu tady přes emimino, prostě na tvém profilu ti bude blikat obálka. ![]()
![]()
Ahoj holky,podle toho co čtu u vás, tak možná mám stejný problém, jsme z toho nervózní, jsem 15+6 a byla jsem na kontrole, a pan doktor zjistil, že na levé straně je děloha trošku zvětšená, jde to vidět i na rostoucím bříšku, že je větší na té levé straně, doporučil mi klidový režim, nic nedělat a odpočívat, občas mám v podbřišku slabé bolesti, tak doufám, že je vše tak jak má být.mám i slabší výtok,ale to říkal doktor,že v průběhu těhotenství je normální, pokud by byl hnědý nebo krev, tak mám přijít,je to moje první těhotentví, tak doufám, že bude s dobrým koncem,21.12.jdeme na kontrolu a na ULT.
Ahojky holky:-),jsem tady nováček a chtěla jsem se zeptat,zda máte některá vrozenou vadu dělohy.Děkuji