Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dnes jsem 7dní po termínu, ráno jsem byla na KO a poté jsem začala špinit a myslím, že odešla zátka, od 2 hodin mám pravidelné kontrakce po 5min i přesto jsem byla z nemocnice poslána domů že nejsem otevřená - resp. prostupná pro 1 prst
Problém je v tom, že jsem byla teď čůrat a něco hlasitě „luplo“ a pak jsem čůrala. Jak mám teď poznat, jestli to byla moč nebo voda? Vložku jsem si vzala ale nic neteče už..
![]()
Vzhledem k tomu, že už jsi po termínu, tak hlavička je sestouplá a voda asi moc odtékat nemůže. Na druhou stranu, pokud praskla, tak něco určitě poteče, takže pokud je vložka suchá, tak to asi voda nebude.Třeba při změně polohy si myslím, že by něco téct muselo.
Já měla první 14 dnů před termínem a to byla tedy potopa, Petína byla v termínu, ale voda stejně tekla, i když míň.
Tak držím palce,
Halka
ked som chodila do poradne uz do porodnice, tak predomnou bola jedna pani, ze rano sa akoby pocikala, ale potom uz nic..aj mala zevraj vlozku, ale suchu..lekar, ze voda preto netecie, ze hlavicka vytvorila ako taky uzaver.. v nemocnici potom uz bola potopa, lebo dr, pri vysetreni posunul hlavicku..tak ono voda moc tiect nemusi, to som teda pomohla ![]()
ale jestli to hlasitě jakoby luplo(až jsi se lekla) tak to voda být mohla, aspoň já to tak měla ale jak říkají holky,jestli je hlavička sestouplá tak dělá jakoby zátku…bejt tebou(ikdyž vložka je suchá) zavolám do porodnice a optám se,nebo bych tam radši jela-radši zbytečně než pozdě. Nezapomeň, že jestli praskly pold.obaly, může se k mimču dostat infekce-takže bych to nepodceňovala..
Tím jsem tě nechtěla nijak strašit.
Ať všechno dobře dopadne ![]()
Bych jela do porodnice.U nás ve skupině byla taky jedna,co měla bolesti a poslali ji domu a taky doma rodila.Jsou to doktoři někdy arogantní blbci.
mě voda praskla taky takovym lupnutim, sice to pak teklo proudem, ale slysela jsem ze nemusi, ze to může hlavička utěsnit. Raději jeď a nenech se odbýt, klidně si poruč jinýho doktora nebo jinou porodnici pokud se ti nezdá jak se k tobě chovají. Přeji hodně štěstí a hlavně zdravý miminko ![]()
Holky moc děkuju za názory.. Už to trvá 19 hodin, prvních 9 hodin to bylo po 5min, od 11 večer je to po 10 min ale bolesti takové že se může po*rat zprominutím fakt.. Tak já asi znova pojedu
![]()
Měla jsem přesně stejný problém - voda prdla při čůrání a já nevěděla, jestli teda voda nebo moč.Vůbec jsem nevěděla, co dělat.Za půl hodky se ale voda spustila znova a odtékala pak celej porod - nějakejch 15 hodin..Takže myslím, že pokud to byla voda, ještě určo poteče…